Що готувати на святковий стіл для зустрічі Нового року: цікаве святкове меню на Новий 2018 рік Собаки

Новий рік не за горами, а значить, пора задуматися про складанні святкового меню. Символом 2018 року стане Земляна (Жовта) Собака. Що ж такого приготувати, щоб в гармонії зустріти символ майбутнього року, і порадувати гостей? Читайте поради далі в нашій статті.

Що готувати на святковий стіл для зустрічі Нового 2018 року Собаки?

Новорічний стіл повинен обов’язково включати в себе:

  • Основні страви;
  • Гарніри до них різні підливи і соуси;
  • Салати;
  • Закуски, як холодні, так і гарячі;
  • Десерти і напої.
    • Повинно бути м’ясо, причому будь-яке. Це стосується і свинячого сала. Вибирайте будь-які способи теплової обробки. Це може бути готування на барбекю, в духовці на сковороді і ін.
    • Також прикрасити новорічний стіл птицею: курка, качка, індичка і ін. Підійде і приготований з них фарш.
    • Не зайвим буде включити в новорічний раціон морепродукти і гриби.
    • Уособити символ нового року зможуть продукти і страви, що мають жовтий або коричневий кольори. Наприклад, жовті помідори, гарбуз, кукурудза, банани, ананаси, картопля, фініки.
    • Прикрасьте стіл нарізкою з ковбасних виробів і копченостей.
    • Доповнять святковий стіл закуски у вигляді бутербродів, наприклад, з червоною рибою та ікрою.
    • Зробіть кілька видів салатів як з майонезом, так і без майонезу.

    Оригінальним рішенням стане оформити страви у вигляді чотириногого дружка. Можна купити торт із зображенням собачої мордочки, або спекти печиво у відповідних формах. Не зайвим буде поставити на святковий стіл іграшку-собачку.

    • Жовта Собака обожнює солодощі, тому підсолодіть її прихід різними десертами. Покладіть на стіл вазу з цукерками в яскравих, шелестких фантиках.

    І ще: Жовта собака не любить жирну і важку їжу, тому постарайтеся приготувати максимально здорову та корисну їжу.


    Приклад цікавого меню на Новий 2018 рік Собаки: з рецептами і фото

    Придумати новорічне меню до вашого столу від «А» до «Я» можете тільки ви самі, враховуючи переваги ваших близьких, гостей, і свої власні. Але в кожному розділі цієї статті ви знайдете цікаві приклади святкових страв, які тільки доповнять новорічну атмосферу вашого будинку.

    Складаючи меню для новорічного столу, пам’ятаєте: важливо покуштувати незвичні страви, і весело провести час. Безупинно набивати шлунок до отвалу — не мета проведення свята.

    Курка в часниковому соусі, запечена з овочами

    • Заздалегідь замаринуйте куряче філе. Для цього достатньо посолити і поперчити його, тоді курочка швидше приготується, і буде більш соковитою.
    • Обсмажте куряче м’ясо з усіх боків до золотистого кольору на рослинній олії, додавши шматочок вершкового масла.
    • Перекладіть птицю у форму для запікання.
    • На тому ж маслі обсмажте цибулю кільцями.
    • Відправте до курки цибулю, солодкий перець, помідори.
    • Зваріть соус з томатного соку, часнику, італійських трав і вершків, додайте півсклянки води. Все це проваріть окремо, довівши до потрібного смаку і консистенції.
    • Залийте курку соусом, накрийте форму фольгою і запікайте півгодини.
    • Зніміть фольгу, посипте куряче м’ясо тертим твердим сиром, продовжуйте готувати ще 15-20 хвилин.
    • Можна доповнити ємність для випічки часточками картоплі, грибами, зеленню і овочами. Так буде вже готовий гарнір до м’яса.

    Рулет з лаваша з червоною рибою

    • Протягом десяти хвилин зваріть яйця і залийте їх холодною водою.
    • Рибу, наприклад сьомгу, поріжте маленьким смужками, змішайте її з пастоподібним плавленим сиром.
    • Кріп і зелену цибулю дрібно наріжте, з’єднайте з начинкою. Риба і так досить солона, тому додатково солити масу немає необхідності.
    • Зварені яйця порізати дрібними кубиками і перемішайте з начинкою.
    • Далі знадобиться три листи лаваша: перший злегка намажте плавленим сиром, посипте кунжутом; другий – начинка + великі шматочки риби; третій – просто викладіть лист зверху.
    • Туго скрутіть все в рулет, покладіть охолоджуватися на пару годин.

    Усілякі рецепти закусок з лаваша дивіться тут.

    Десерт «Смородинове желе з вершками»

    • Залийте желатин кип’яченою водою, залиште набухати, згідно інструкції.
    • Чисті ягоди перебити на блендері, потім протріть їх через сито.

    • Влийте півлітра води, достатня кількість цукру, заважайте до розчинення останнього компонента і поставте на плиту. Як тільки закипить — вимкніть вогонь.

    • Желе розлийте по піалах (заповніть половину обсягу), дайте охолонути, а потім поставте в холодильник на ніч.
    • Вранці знову замочіть залишився желатин, доведіть до кипіння, вимкнути вогонь.
    • Вершки збийте з цукром до стійкої піни, додайте до них ще теплий желатин.

    • Дайте суфле охолонути, а потім вилийте на застигле смородинове желе.
    • Посипте десерт шоколадною крихтою, а потім охолодіть ще три години.

    Приклад готового вишуканого меню на новорічний стіл 2018 року: опис, фото

    Дорада з овочами

    • Дрібно поріжте овочі: цибуля порей — півкільцями, перець, ріпчаста цибулю — кубиками, моркву натріть теркою середнього розміру, томати — часточками, порубаєте зелень.

    • На рослинному маслі обсмажте овочі за три хвилини в такій послідовності: цибуля порей, ріпчаста цибуля, морква, болгарський перець, помідори, зелень.
    • Посоліть, додайте спеції.
    • Видавити через прес часник і приготуйте соус, відповідно до зазначених інгредієнтів.

    • Рибу добре почистіть, видаліть нутрощі, відріжте плавці.
    • Наповніть порожнину в рибі приготованими раніше овочами, змастіть часниковим соусом.
    • Запікайте при 180 градусах 30-50 хвилин. При подачі прикрасьте скибочками цитрусових.

    Салат з авокадо, куркою і фетою

    • Куряче філе зваріть до готовності, дайте йому охолонути, потім наріжте невеликими шматочками.
    • Цибуля порей наріжте півкільцями, огірки і сир — кубиками. Також наріжте авокадо, спочатку його очистивши, і вийнявши з нього кісточку.

    • Згідно з переліком продуктів, приготуйте заправку, солі кладіть зовсім небагато, сир містить достатню її кількість.
    • Листя салату пощипайте руками, додайте до нього курку, огірки, авокадо.
    • Перемішайте салат, полийте його заправкою.
    • В самому кінці покладіть в нього кубики фети і ще раз акуратно перемішайте.

    Тости по-гавайськи

    Найоригінальніші страви можуть таїти в собі дуже просте приготування.

    • Викладіть на деко продукти в тій послідовності, як показано на фото.
    • Запікайте закуски в добре розігрітій духовці до розплавлення сиру.
    • Верхівку тостів прикрасьте часточками помідорів, або маслинами.

    Сорбет з бананів і фруктового соку

    • Цитрусові очистіть від шкірки, вийміть кісточки і подрібніть блендером.
    • Шматочки бананів перебити тим же способом.

    • З’єднайте обидві фруктові маси воєдино, влийте сік.
    • Насипте цукор, добре його розчиніть. Помістіть сорбет у форму для заморозки і відправте на ніч в морозильну камеру.

    Легке дієтичне меню на Новий 2018 рік: ідеї з фото

    Салат «Капуста»

    • Промийте окосту, натріть їх сіллю, перцем, давленим часником, травами.
    • Зверху на них покладіть листочки шавлії, замотайте у фольгу і поставте запікати на одну годину при температурі 180 градусів.

    • Готову курку остудіть, зніміть з неї м’ясо і дрібно наріжте.
    • Цибулю і гриби порізати кубиками, зелень подрібніть.
    • Цибулю обсмажте на соняшниковій олії кілька хвилин, додайте до нього гриби і обсмажуйте до випаровування вологи.

    • Тим часом зваріть яйця, натріть їх на тертці.
    • Змішайте м’ясо, горошок, яйця, гриби з цибулею, зелень. Добре перемішайте, заправте рослинним маслом.
    • Розділіть страву на рівні порції в піали, з допомогою зелених листя салату накрийте їх, надавши форму капусти.

    Грузинське Чанахи в горщиках

    • Синенькі поріжте кубиками, посоліть і залиште хвилин на 20, вони повинні пустити сік.
    • Після промийте їх проточною водою, зайву рідину злийте.
    • М’ясо, томати, картоплю і цибулю поріжте кубиками.
    • Моркву натріть соломкою на крупній тертці.

    • Спочатку покладіть в горщики яловичину, потім — картоплю, баклажани, цибуля, морква, і частина помідорів.
    • Для більш густого страви воду доливати не потрібно.

    • Тушкуйте в духовці Чанахи близько двох годин, потім витягніть, доповісте залишилися помідори, подрібнений зубчик часнику, лавровий лист.
    • Відправте в духовку горщики ще на 20 хвилин.
    • Подавайте блюдо, посипавши дрібно рубаною петрушкою.

    Куряче філе з абрикосами і сиром

    • Куряче філе посипати приправами, сіллю і перцем, дайте постояти близько півгодини.
    • Сир дрібно натріть.
    • У кожному філе зробіть надріз, не доходячи до кінця, потім виверніть його. Розріз буде посередині.
    • Зверху курячого м’яса покладіть кілька шматочків консервованих абрикосів. Підійде і курага, тільки раніше її слід добре розмочити в гарячій воді.

    • Зверху абрикос посипте сир, поверніть філе в рулетики, край скріпіть зубочистками.
    • Викладіть рулети в сотейник, обсмажте з усіх боків.
    • Інші абрикоси поріжте часточками, покладіть зверху м’ясних виробів, разом з соком.
    • Тушкуйте рулети 30-40 хвилин.

    Ніжний яблучний десерт

    • Залийте желатин кип’яченою водою, залиште розбухати на час, що прописано в інструкції.
    • Яблука замотайте фольгою і запікайте до м’якості.
    • Набряклий желатин закип’ятіть, і відразу ж вимкніть.
    • Охолоджені яблука пропустіть через сито.

    • Протягом п’яти хвилин збивайте яблука з цукром, потім додайте яєчні білки, і збивайте до збільшення в об’ємі.
    • Влийте в масу остиглий желатин, збивайте ще 7-10 хвилин.
    • Розлийте отриману суміш по скляним піали, помістіть в холодильник на чотири години.

    Варіант корисного дитячого меню на Новий рік

    Дитяче меню повинно бути не тільки корисним, але і привабливим на вигляд. Креативна презентація страв не залишить байдужим жодного малюка.

    Складаючи дитяче новорічне меню, керуйтеся наступними рекомендаціями:

  • Заправка для салатів повинна готуватися з сметани або рослинного масла. Майонез неприпустимий.
  • Квасоля, зелений горошок давайте дітям від двох років.
  • Ковбасу та копченості замініть м’ясом курки, кролика, індички.
  • Смакоту не давайте вживання малюкам до 5-6 років.
  • Мигдаль і арахіс дуже алергенні, будьте гранично обережні, додаючи їх в десерти.
  • Не переборщіть, приправляючи страви спеціями і сіллю.
  • Газовану воду замініть домашніми компотами і соками власного приготування. Тільки сік потрібно розвести навпіл з кип’яченою водою.
  • Жирні магазинні солодощі замініть домашньою випічкою і фруктами.
  • Зробіть ялинку із цукерок або фруктів.

    Шоколадні кекси з грушею всередині.

    • Очистіть груші, вирізати насіння і «дно» (не викидайте), хвостики залиште.
    • Міксером збийте борошно, розпушувач, вершкове масло.
    • Додайте в тісто порошок какао і кави.
    • У кожну вирізану порожнину груші покладіть шматочок шоколаду, закрийте раніше зрізаним «дном».
    • Груші змастіть соком лимона, щоб не темніли.
    • Розлийте тісто по вогнетривким формами, заповнюючи дві третіх ємності, втыкните в кожну форму грушу, і запікайте до готовності кексу.
    • Коли охолоне, посипте цукровою пудрою.

    Додайте корисну овочеву нотку в дитяче меню.

    Як зустріти Новий 2018 рік на роботі з найкращим корпоративним меню?

    Найчастіше для новорічного корпоративу заздалегідь замовляють кафе, і там підбирають вподобані страви для столу. Але якщо ви працюєте в новорічну ніч, і ваша професія дозволяє сісти за святковий стіл, то це можуть бути страви, які зручно сфабрикувати на робочому місці, або ж кожен працівник принесе щось своє — приготоване будинку.

    Як не крутіть, але без овочевий нарізки свято — не той.

    Бутерброди зі шпротами і бородінським хлібом.

    Дуже легка, але смачна закуска, причому готується досить просто.

    • Шматочки бородінського хліба порізати навскоси, вийдуть трикутники. Підсушіть їх у духовій шафі. Нижню сторону кожного скибочки натріть часником.
    • Відваріть яйця і натріть на дрібній тертці.
    • Порубаєте зелену цибулю, змішайте його з майонезом.
    • Огірки тоненько наріжте.
    • Намажте хліб майонезним соусом, посипте яйцем, зверху покладіть шматочок огірка і шпротину.
    • Прикрасити закуску пір’ям зеленого лука.

    Салат «Олів’є».

    Ну який же Новий рік без салату, смак якого пам’ятається з самого дитинства? Є різні варіанти приготування, але цей затьмарить багато:

    • Відваріть яйця, моркву, картоплю і наріжте кубиками.
    • Ковбасу і солоні огірочки теж подрібніть кубиками.
    • З консервованого горошку злити воду, додайте в салат.
    • Поріжте пучок зеленого цибулі, все перемішайте.
    • Додайте майонез, знову все перемішайте.
    • Якщо є необхідність, посоліть.

    Замість молодої цибулі можна використовувати ріпчаста. Завдяки майонезу і солоного огірка він достатньо замаринується в салаті.

    У святковому варіанті варену ковбасу потрібно замінити на відварне м’ясо, так буде набагато смачніше. А якщо замість вареної покришити копчену ковбасу в салат, ви самі будете приємно здивовані від отриманого смаку.

    Варіанти фуршетного мене для корпоративного свята дивіться в нашій статті про холодних закусках.

    Просте меню для годуючої мами на Новий 2018 рік: смачно і недорого

    Жінка, яка зовсім недавно стала мамою, звичайно ж повинна дотримувати певну дієту, особливо в перший місяць життя дитини (читайте в нашій статті). Далі «нові» продукти в раціон харчування вводяться поступово в невеликій кількості. Потрібно розуміти, що новорічна ніч — це всього лише одна з 365 днів в році. А калорійні і алергенні страви можуть не найкращим чином позначитися на малюка. Тому при складанні страв до святкового столу враховуйте те, які продукти, з’їдені вами, дитина перенесла добре, а на які була реакція.

    • Приготуйте фарш з яловичини (можна використовувати будь-нежирне м’ясо).
    • Обсмажте до м’якості терту моркву і цибулю, різаний кубиками.
    • Рис відваріть до напівготовності.
    • Розмочіть батон, змішайте його з фаршем, яйцем, рисом, половину засмажки. Весь фарш посоліть.
    • Скачайте невеликі кульки, викладіть їх на деко.
    • Сметану з’єднайте з рештою засмажкою, полийте цим соусом тефтелі, запікайте 40 хвилин при 180 градусах.

    Бюджетне меню для шведського столу на Новий рік 2018

    Тарталетки з куркою і грибами

    • Філе очистити від плівок, наріжте невеликими кубиками. Те ж саме повторіть з цибулею і грибами.
    • Обсмажте все нарізане разом на рослинному маслі, поки не випарується з них рідина.
    • Влийте жирну сметану або вершки, а потім тушкуйте ще 10 хвилин.

    • Начинку викладіть в кожну тарталетку ложкою, посипте дрібно тертим сиром.
    • Добре розігрійте Духовку, запікайте закуски до розплавлення сиру.

    Оладки з яйцем і зеленою цибулею

    Таку закуску можна готувати і для повсякденного меню — піде на раз-два.

    Заколотите тісто на оладки:

    • Яйця розітріть з сіллю, просіяти борошно.
    • Додайте трохи кислого молока (сироватки, кефіру, кислого молока), соду. Повинна відбутися реакція гасіння.
    • По густоті зробіть тісто трохи густіше, ніж на звичайні оладки.
    • Заздалегідь відваріть яйця круто, потім наріжте кубиками.
    • Зелень дрібно поріжте.
    • Додайте останні два інгредієнта в тісто.
    • Обсмажте оладки на гарячому маслі з двох сторін.

    Хрусткі смажені грибочки з часниковим соусом

    • Печериці наріжте скибочками, посоліть, поперчіть, обваляйте в борошні й обсмажте на олії.
    • Для соусу сметану змішайте із зеленню і пресованим часником.

    Закусочні бутерброди

    • Свіжі огірки наріжте кубиками разом з шкіркою.
    • Аналогічно подрібніть крабові палички.
    • Плавлений сирок натерти на тертці, він буде з’єднувати між собою всі компоненти «намазки».
    • З’єднайте нарізки з кропом і майонезом, посоліть.
    • Батон тонко наріжте, та підсушіть його на сковорідці.
    • Нанесіть «намазки» на шматочки хліба.

    Відео: Що готувати на новорічний стіл?


    Сподіваємося, що різноманітні варіанти приготування страв до святкового столу, наведених у нашій статті, допоможуть вам весело і смачно зустріти Новий рік! До речі, не забудьте про подарунки своїм рідним і близьким!