Що готувати на святковий стіл для зустрічі Нового року: цікаве святкове меню на Новий 2018 рік Собаки

Грузинське Чанахи в горщиках

  • Синенькі поріжте кубиками, посоліть і залиште хвилин на 20, вони повинні пустити сік.
  • Після промийте їх проточною водою, зайву рідину злийте.
  • М’ясо, томати, картоплю і цибулю поріжте кубиками.
  • Моркву натріть соломкою на крупній тертці.

  • Спочатку покладіть в горщики яловичину, потім — картоплю, баклажани, цибуля, морква, і частина помідорів.
  • Для більш густого страви воду доливати не потрібно.

  • Тушкуйте в духовці Чанахи близько двох годин, потім витягніть, доповісте залишилися помідори, подрібнений зубчик часнику, лавровий лист.
  • Відправте в духовку горщики ще на 20 хвилин.
  • Подавайте блюдо, посипавши дрібно рубаною петрушкою.

Куряче філе з абрикосами і сиром

  • Куряче філе посипати приправами, сіллю і перцем, дайте постояти близько півгодини.
  • Сир дрібно натріть.
  • У кожному філе зробіть надріз, не доходячи до кінця, потім виверніть його. Розріз буде посередині.
  • Зверху курячого м’яса покладіть кілька шматочків консервованих абрикосів. Підійде і курага, тільки раніше її слід добре розмочити в гарячій воді.

  • Зверху абрикос посипте сир, поверніть філе в рулетики, край скріпіть зубочистками.
  • Викладіть рулети в сотейник, обсмажте з усіх боків.
  • Інші абрикоси поріжте часточками, покладіть зверху м’ясних виробів, разом з соком.
  • Тушкуйте рулети 30-40 хвилин.