Що готувати на святковий стіл для зустрічі Нового року: цікаве святкове меню на Новий 2018 рік Собаки

Рулет з лаваша з червоною рибою

  • Протягом десяти хвилин зваріть яйця і залийте їх холодною водою.
  • Рибу, наприклад сьомгу, поріжте маленьким смужками, змішайте її з пастоподібним плавленим сиром.
  • Кріп і зелену цибулю дрібно наріжте, з’єднайте з начинкою. Риба і так досить солона, тому додатково солити масу немає необхідності.
  • Зварені яйця порізати дрібними кубиками і перемішайте з начинкою.
  • Далі знадобиться три листи лаваша: перший злегка намажте плавленим сиром, посипте кунжутом; другий – начинка + великі шматочки риби; третій – просто викладіть лист зверху.
  • Туго скрутіть все в рулет, покладіть охолоджуватися на пару годин.

Усілякі рецепти закусок з лаваша дивіться тут.

Десерт «Смородинове желе з вершками»

  • Залийте желатин кип’яченою водою, залиште набухати, згідно інструкції.
  • Чисті ягоди перебити на блендері, потім протріть їх через сито.

  • Влийте півлітра води, достатня кількість цукру, заважайте до розчинення останнього компонента і поставте на плиту. Як тільки закипить — вимкніть вогонь.

  • Желе розлийте по піалах (заповніть половину обсягу), дайте охолонути, а потім поставте в холодильник на ніч.
  • Вранці знову замочіть залишився желатин, доведіть до кипіння, вимкнути вогонь.
  • Вершки збийте з цукром до стійкої піни, додайте до них ще теплий желатин.

  • Дайте суфле охолонути, а потім вилийте на застигле смородинове желе.
  • Посипте десерт шоколадною крихтою, а потім охолодіть ще три години.