Рулет з лаваша з червоною рибою
- Протягом десяти хвилин зваріть яйця і залийте їх холодною водою.
- Рибу, наприклад сьомгу, поріжте маленьким смужками, змішайте її з пастоподібним плавленим сиром.
- Кріп і зелену цибулю дрібно наріжте, з’єднайте з начинкою. Риба і так досить солона, тому додатково солити масу немає необхідності.
- Зварені яйця порізати дрібними кубиками і перемішайте з начинкою.
- Далі знадобиться три листи лаваша: перший злегка намажте плавленим сиром, посипте кунжутом; другий – начинка + великі шматочки риби; третій – просто викладіть лист зверху.
- Туго скрутіть все в рулет, покладіть охолоджуватися на пару годин.
Усілякі рецепти закусок з лаваша дивіться тут.
Десерт «Смородинове желе з вершками»
- Залийте желатин кип’яченою водою, залиште набухати, згідно інструкції.
- Чисті ягоди перебити на блендері, потім протріть їх через сито.
- Влийте півлітра води, достатня кількість цукру, заважайте до розчинення останнього компонента і поставте на плиту. Як тільки закипить — вимкніть вогонь.
- Желе розлийте по піалах (заповніть половину обсягу), дайте охолонути, а потім поставте в холодильник на ніч.
- Вранці знову замочіть залишився желатин, доведіть до кипіння, вимкнути вогонь.
- Вершки збийте з цукром до стійкої піни, додайте до них ще теплий желатин.
- Дайте суфле охолонути, а потім вилийте на застигле смородинове желе.
- Посипте десерт шоколадною крихтою, а потім охолодіть ще три години.