Як приготувати яєчню смачно, швидко і незвично: покрокові рецепти з фото класичної яєчні, яєчні глазуньи, яєчні з перепелиних яєць, яєчня з овочами, ковбасою і беконом на сковороді, в мікрохвильовці, мультиварці, в духовці і на пару

Яєчня — швидке і здорове блюдо для підтримання сил і задоволення. Рецепт приготування досить простий, але є деякі нюанси, які можуть зробити його неповторним і вишуканим. Сьогодні ми вам розповімо про те, як зробити просте — неповторним, а корисне — смачним.

Як приготувати класичну яєчню на соняшниковій і вершковому маслі?

Класичне приготування яєчні включає в себе звичайну смаження розбитих яєць. У цьому випадку використовується масло. Воно може бути рослинним або вершковим, вибір залежить від уподобань. Але від вибору масла змінюється і процес дій. А саме, з вершковим маслом яєчня вийде повітряної:

  • Змастіть сковороду маслом.
  • Відразу розбийте яйця.
  • Приправте і готуйте, відштовхуючись від типу яєчні.

З рослинним маслом блюдо буде з золотинка:

  • Влийте в сковороду олію.
  • Дочекайтеся, поки сковорода розжариться.
  • Розбийте яйця і готуйте, приправте спеціями.

Виходить, що вершкове масло не вимагає часу для нагріву. Воно швидко розтоплюється і вбирається в продукти. З ним потрібно готувати швидко. А рослинне масло вимагає часу для нагріву. Але потрібно бути обережніше, адже головне — не довести масло до димлення. Так як в цьому випадку воно починає виробляти канцерогени, які небажані для організму.

Як приготувати яєчню яєчню: головні секрети

У кожного шеф-кухаря в арсеналі свої секрети і хитрощі, які допомагають йому завжди бути на висоті в приготуванні своїх страв, навіть таких примітивних, як яєчня. Але не тільки вони використовують їх у дії, але і звичайні господарки не проти застосувати їх. Так що ж це за секрети, про які всі знають, але ніхто не говорить?

  • Куди розбивати краще? Для того, щоб жовток залишився цілим, необхідно розбити яйця в окрему миску, а тільки потім акуратно вилити на гарячу сковороду.
  • Роль масла в приготуванні? Щоб блюдо вийшло ніжним і м’яким, використовуйте першокласне оливкова олія першого холодного віджиму. Його точка димлення становить від 160 до 242°C. Чим вище точка, тим рафинированней масло.
  • Як поводитися з яйцем? У перші 30 секунд не потрібно чіпати яйце взагалі. Після можна використовувати спеції, перевернути або підлити масла на білок.
  • Шовковиста та ніжна текстура, таке буває? Якщо не чекати, поки розжариться сковорода, а відразу помістити в неї масло, а потім яйце, то воно вийде більш ніжним і тане в роті. Правда, таке приготування займе набагато більше часу.
  • Рідкі жовтки напевно. Щоб у вас вийшли рідкі жовтки, а білки швидше приготувалися, спробуйте полити білки зверху маслом, на якому смажиться блюдо.
  • Як прибрати надлишки масла? Перед подачею варто прибрати надлишки масла паперовою серветкою або ж помістити яєчню на деякий час на паперовий рушник, і вмочити її їм.
  • Які продукти використовувати? В будь-якому блюді продукти повинні бути свіжі. Так і в яєчню необхідно використовувати тільки свіжі інгредієнти. Якщо яйця будуть домашні, то це навіть краще, так як смак у них ніжніше.
  • Інструменти для готування. Використовуйте силіконові лопатки, вони відмінно підходять як для перевертання, так і для поливання. Вони не пригорають і не порушують цілісність страви.

Як приготувати яєчню з молоком?

Потрібно:

Процес:

  • Розбийте в миску яйця і збийте віночком до повного з’єднання білка з жовтком.
  • Влийте молока і насипте солі, ще раз все збийте.
  • Влийте в сковороду масла і розжарте її.
  • Яєчну суміш влийте на гарячу сковороду.
  • Конфорку тримайте на середньому вогні і постійно зіскрібайте з дна яєчню, щоб вона не підгоріла.
  • Текстура повинна вийти однорідною, молочного кольору.
  • Готуйте протягом 3 хвилин, після — подавайте до столу.
  • Як приготувати яєчню з ковбасою?

    Потрібно:

    Дії:

  • Розжаримо сковороду з олією.
  • Порубаєте ковбасу і покладіть на сковороду.
  • Окремо розбийте яйця, не пошкодивши жовтки.
  • Акуратно перемістіть яйця на розпечену сковороду.
  • Через 30 секунд готування посипте сіллю.
  • Для швидкого приготування можна накрити кришкою на 1,5 хвилини на повільному вогні.
  • Готову яєчню перенесіть на блюдце, поперчіть і порубаєте дрібно лука зверху.
  • Як приготувати яєчню з помідорами, ковбасою, цибулею: фото-рецепт

    Потрібно:

    Процес:

  • Підготуйте компоненти страви.
  • Поріжте овочі і ковбасу.
  • Розжаримо сковороду з олією. Закиньте всередину порубані складові, крім зеленого лука.
  • Розбийте яйця, через 30 секунд посоліть. Готуйте протягом 3 хвилин. Перед подачею поперчіть і посипте зеленою цибулею.
  • Як приготувати яєчню з помідорами і сиром: відео-рецепт

    Яєчня — не тільки просте в приготуванні страва, воно ще й ситна. А варіації його виготовлення тільки порадують будь-якого охочого поласувати настільки смачним блюдом. Адже яйця поєднуються з великою кількістю інших смачних і ситних продуктів. Пропонуємо вам відео майстер-клас з приготування яєчні з помідорами і сиром.

    Як приготувати яєчню з беконом, салом покроково

    Потрібно:

    Хід дій:

  • Розжаримо масло на сковороді.
  • Закиньте обсмажуватися бекон.
  • Влийте розбиті окремо яйця.
  • Через деякий час посоліть.
  • Накрийте кришкою на 1 хвилину.
  • Помістіть яєчню на блюдце, зверху покладіть бекон і поперчіть.
  • Бекон можна замінити салом. В цьому випадку масло можна не використовувати, адже сало і так жирне і дасть чимало соку. Якщо ви використовуйте сало, то закиньте його замість масла на сковороду, розжарте, а потім вливайте яйця. Таке блюдо буде менш жирним, а смак залишиться ніжним.

    Як приготувати яєчню з шинкою?

    Знадобиться:

    • Яйця — 3 шт;
    • Шинка — 2 скибочки;
    • Масло — 2 ст. л.;
    • Сіль — щіпка.

    Спосіб виготовлення:

  • Розжаримо масло.
  • Викладіть порубані шматочки шинки на сковороду.
  • Розбийте яйця окремо і акуратно влийте, не пошкодивши цілісності жовтків.
  • Через деякий час посипте спеціями і накрийте кришкою.
  • Через 2-3 хвилини подавайте до столу.
  • Як приготувати яєчню з сосисками?

    Потрібно:

    Процес:

  • Розжаримо масло.
  • Порубаєте сосиски на дрібні гуртки.
  • Всипте їх на гарячу сковороду.
  • Слідом залийте розбитими яйцями.
  • Накрийте кришкою і готуйте протягом 3-5 хвилин.
  • По завершенні посоліть, поперчіть і накрийте ще на кілька хвилин кришкою.
  • Перед подачею порубаєте кріп зверху.
  • Як приготувати яєчню з куркою?

    Підготуйте:

    Хід дій:

  • Розжаримо масло на сковороді.
  • Порубаєте куряче філе і закиньте в сковороду.
  • Помішуйте філе, довівши до готового стану.
  • Розбийте окремо яйця і влийте в сковороду з філе.
  • Через 30 секунд додайте спеції і накрийте кришкою.
  • Зробіть сервіровку і подавайте до столу.
  • Як приготувати яєчню з овочами, грибами?

    Потрібно:

    • Яйця — 4 шт;
    • Печериці — 50 г;
    • Перець болгарський — 1 шт;
    • Помідори — невелика гілка;
    • Цибуля ріпчаста — 1/2 головки;
    • Кріп — кілька гілочок;
    • Сіль — щіпка;
    • Перець — щіпка.

    Процес:

  • Підготуйте овочі, гриби порубаєте їх, крім помідор.
  • Розжаримо масло на сковороді.
  • Обсмажте помідори на гілці, не знімаючи їх з гілочки, потім перенесіть їх на блюдце.
  • Закиньте ріпчасту цибулю, печериці, перець.
  • Розколіть яйця в сковороду, через деякий час посоліть і накрийте кришкою.
  • Після 5 хвилин готування поперчіть і сервіруйте.
  • Лопаткою блюдо покладіть на тарілку, поруч покладіть помідори на гілці, а зверху порубаєте дрібно кріп.
  • Як приготувати болгарську яєчню?

    Потрібно:

    • Яйця — 5 шт;
    • Перець солодкий — 2 шт;
    • Цибуля ріпчаста — 1 шт;
    • Помідор — 2 шт;
    • Петрушка — маленький пучок;
    • Масло вершкове — 2 ст. л.;
    • Бринза — 100 р.

    Створення:

  • Підготуйте складові овочі, помідори очистіть від шкірки, залити окропом.
  • Інші овочі порубаєте.
  • Розжаримо масло на сковороді.
  • Закиньте цибулю і доведіть до золотинки.
  • Потім киньте помідори і перець.
  • Через 5 хвилин гасіння покладіть подрібнену бринзу, залишаючи трохи для подачі.
  • Половину петрушки всипте на сковороду.
  • Яйця розколіть в окрему тару і збийте небагато.
  • Потім влийте в сковороду і накрийте кришкою на 3-5 хвилин.
  • Перед подачею до столу прикрасьте страву петрушкою і бринзою.
  • Як приготувати дієтичну страву без олії?

    Потрібно:

    Дії:

  • Розбийте яйця в окрему миску, не пошкодивши цілісність жовтків.
  • Використовуючи антипригарну сковороду, помістіть її на середній вогонь.
  • Акуратно влийте яйця, через пів хвилини посоліть і накрийте кришкою на кілька хвилин.
  • Перед подачею прикрасьте посіченою зеленню.
  • Також можна збити яйця і додати трохи молока в кількості не більше 40 мл. Під час готування необхідно завжди помішувати, зіскрібаючи з поверхні, щоб нічого не підгоріло. Через кілька хвилин яєчня буде готова.

    Як приготувати красиву пишну яєчню?

    Потрібно:

    Хід процесу:

  • Поставте на вогонь сковороду з олією.
  • Тим часом збийте яйця з молоком і сіллю.
  • Порубаєте на половинки помідори і викладіть на поверхню сковороди.
  • Залийте яєчної сумішшю і накрийте кришкою, збавивши до мінімуму вогонь.
  • Через хвилину зішкребіть із дна, перешкодивши масу, і знову накрийте кришкою.
  • Через пару хвилин зніміть і подайте до столу.
  • Як швидко і незвично приготувати смачну яєчню?

    Приготування їжі завжди було важливим для людей, особливо для тих, чиє життя завжди була з нею пов’язана. Кухарі багатьох країн винаходили різні способи готування одних і тих же продуктів. Взяти ту ж звичайну яєчню, і у неї знайдеться чимало способів виготовлення. Спробуйте створити на своїй кухні яєчню бовтанку, здивуйте себе і своїх близьких.

    Знадобиться:

    Створення:

  • Для приготування краще використовувати кухлик, це буде зручніше.
  • Розбийте яйця і поріжте на шматочки масло в кухлик.
  • Збийте і поставте на середній вогонь.
  • Дуже важливо протягом 3-х хвилин готування не перетримати на вогні.
  • Тепер рахуйте, протягом 30 секунд заважайте на вогні яєчну масу, зіскрібаючи з дна.
  • Заберіть з вогню на кілька секунд для остигання.
  • Знову ставте на вогонь і помішуйте протягом 30 секунд, зіскрібаючи з дна масу.
  • Знову переставляйте з вогню для остигання.
  • Повторіть дії ще 4 рази.
  • В останньому помішуванні на вогні додайте солі.
  • Готове блюдо викладіть на блюдце і зверху порубаєте лук.
  • Якщо маса стала рідкою і водянистою, значить ви перетримали її на вогні. Щоб цього не сталося, стежте за часом, строго за 30 секунд.

    Як приготувати яєчню в формах?

    Знадобиться:

    • Яйця — 2 шт;
    • Сіль — щіпка;
    • Перець — щіпка;
    • Олія — 1 ст. л.;
    • Форми — 2 шт.

    Дії:

  • Розжаримо масло на сковороді.
  • Викладіть спеціальні форми.
  • Розколіть всередину кожної форми по одному яйцю.
  • Через пів хвилини посоліть.
  • Готові яйця поперчіть і перенесіть на блюдце.
  • За бажанням прикрасьте зеленню або овочами.
  • Як приготувати яєчню в хлібі, перці: відео

    В якості форм можна використовувати хліб, який в процесі можна з’їсти, а також овочі. Якщо перець і так має хвилеподібну форму, то з хліба можна зробити все, що хочеться душі. Це можуть бути фігури, написи чи послання. А найромантичніші можуть зізнатися в коханні за сніданком або зробити пропозицію без слів. Подивіться, як цікаво можна вирізати форму і приготувати яєчню.

    Як приготувати яєчню з перепелиних яєць?

    Потрібно:

    • Яйця перепелині — 8 шт;
    • Масло вершкове — шматочок;
    • Зелень — невеликий пучок;
    • Перець солодкий — 1 шт;
    • Сіль — щіпка;
    • Перець — за смаком.

    Хід дій:

  • Збийте яйця по одному в окремій піалі.
  • Всипте трохи солі і ще раз збийте.
  • Змастіть сковороду маслом, щоб воно розтануло, але не горіло.
  • Влийте суміш і починайте заважати, поки маса не почне густіти.
  • У цьому способі виготовлення скоринки не повинно бути, тільки однорідний колір і окремі шматочки.
  • Помішуйте, зіскрібаючи протягом 2-3 хвилин.
  • Подаючи, прикрасьте рубаною зеленню і солодким перцем.
  • Як приготувати яєчню з яєчного порошку?

    Підготуйте:

    • Яєчний порошок — 20 г;
    • Молоко — 20 мл;
    • Сіль — щіпка;
    • Масло — 2 ст. л.;
    • Зелень — за бажанням.

    Спосіб дій:

  • З’єднайте порошок і половину склянки молока.
  • Збийте міксером або блендером.
  • Потім додати решту молока і ще раз збийте.
  • Посипте сіллю і знову збийте.
  • Залиште суміш на 20 хвилин.
  • Розжаримо масло на сковороді.
  • Влийте суміш, накрийте кришкою і доведіть до готовності на середньому вогні.
  • Подавайте блюдо, прикрашене посіченою зеленню.
  • Як приготувати яєчню дитині?

    Підготуйте:

    • Яйце — 1 шт;
    • Помідор — 1 гурток;
    • Огірок — 1 гурток;
    • Сіль — щіпка;
    • Масло вершкове — шматочок.

    Хід процесу:

  • Обробіть водою овочі і яйце.
  • Змастіть сковороду маслом.
  • Розколіть акуратно яйце, не пошкодивши цілісність жовтка.
  • Накрийте кришкою і смажте до готовності.
  • Відріжте гурток огірка і помідора, покладіть над жовтком помідор, а під — огірок.
  • Готовий світлофор можна вживати.
  • Для приготування страв дитині важливий творчий підхід. Діти люблять все яскраве й веселе. Для цього можна використовувати уяву, а також формочки.

    Як приготувати яєчню в мультиварці, мікрохвильовій печі, духовці, на пару?

    Складові для мультиварки:

    • Яйця — 3 шт;
    • Сіль — щіпка;
    • Масло — 2 ст. л.;
    • Лисички — 100 гр;
    • Цибуля — 1/2 головки;
    • Зелень — середній пучок;
    • Сир твердий — 50 р.

    Процес:

    • Обробіть продукти під водою, обсушіть, гриби і цибулю порубаєте.
    • Влийте в чашу мультиварки масло і дайте розжаритися.
    • Закиньте гриби, і натисніть режим «Смаження» на 5 хвилин.
    • Потім закиньте цибулю і залиште ще на 5 хвилин.
    • Розколіть всередину чаші яйця, посоліть, поперчіть і залиште до повної готовності.
    • Готову яєчню покладіть на блюдце, потріть сир і зверху зелень порубаєте.

    Складові для мікрохвильовки:

    • Яйця — 2 шт;
    • Горошок консервований — 80 г;
    • Помідор — 1 шт;
    • Цибуля шалот — 1 шт;
    • Вершки — 10 мл;
    • Вершкове масло — 5 мл;
    • Перець — за бажанням;
    • Зелень — маленький пучок;
    • Сіль — щіпка.

    Створення:

  • Використовуйте керамічний або скляний посуд.
  • Змастіть її маслом.
  • Всередину поріжте овочі, закиньте горошок.
  • Зверху полийте вершки.
  • Збийте яйця з сіллю і перцем і приєднайте до овочевої суміші.
  • Накрийте скляною кришкою і поставте в МІКРОХВИЛЬОВУ піч на 4 хвилини при потужності 400-600 Вт.
  • Перед подачею прикрасьте зеленню.
  • Складові для духовки:

    • Яйця — 4 шт;
    • Круглі Булочки — 4 шт;
    • Вершки — 4 ст. л.;
    • Шинка — кілька скибочок;
    • Зелень — середній пучок;
    • Сіль — щіпка;
    • Масло вершкове — 40 г;
    • Перець — за бажанням.

    Хід дій:

  • Обробіть продукти, порубаєте дрібно шинку і зелень.
  • Зріжте верхню частину у булочок.
  • Звільніть їх від м’якоті.
  • Всередину кожної покладіть по 2 ложки вершкового масла, шинки, по ложці вершків.
  • Потім в кожну розбийте яйце і посипте сіллю, перцем і зеленню.
  • Перенесіть в духовку на 5 хвилин при 200°C, потім зменшіть температуру до 180°C і залиште ще на 15 хвилин.
  • Складові для приготування на пару:

    • Яйця — 3 шт;
    • Масло вершкове — 1 ст. л.;
    • Сіль — щіпка;
    • Зелень — за бажанням.

    Створення:

  • На вогонь покладіть тару з водою, доведіть до кипіння.
  • Після закипання встановіть зверху тари форму для випікання.
  • Помістіть у форму олію і розтопіть його.
  • Збийте окремо яйця з сіллю, потім перелийте їх у форму.
  • Періодично помішуйте яйця протягом 12 хвилин.
  • Після приготування поріжте зверху зелень і подавайте до столу.
  • Відео: найкращі способи приготувати яєчню


    Приготувати просте блюдо можна не тільки швидко, але і оригінально. Експериментуйте, створюйте нові смачні страви, а ми вам допоможемо порадами і маленькими хитрощами.