Яєчня — швидке і здорове блюдо для підтримання сил і задоволення. Рецепт приготування досить простий, але є деякі нюанси, які можуть зробити його неповторним і вишуканим. Сьогодні ми вам розповімо про те, як зробити просте — неповторним, а корисне — смачним.
Як приготувати класичну яєчню на соняшниковій і вершковому маслі?
Класичне приготування яєчні включає в себе звичайну смаження розбитих яєць. У цьому випадку використовується масло. Воно може бути рослинним або вершковим, вибір залежить від уподобань. Але від вибору масла змінюється і процес дій. А саме, з вершковим маслом яєчня вийде повітряної:
- Змастіть сковороду маслом.
- Відразу розбийте яйця.
- Приправте і готуйте, відштовхуючись від типу яєчні.
З рослинним маслом блюдо буде з золотинка:
- Влийте в сковороду олію.
- Дочекайтеся, поки сковорода розжариться.
- Розбийте яйця і готуйте, приправте спеціями.
Виходить, що вершкове масло не вимагає часу для нагріву. Воно швидко розтоплюється і вбирається в продукти. З ним потрібно готувати швидко. А рослинне масло вимагає часу для нагріву. Але потрібно бути обережніше, адже головне — не довести масло до димлення. Так як в цьому випадку воно починає виробляти канцерогени, які небажані для організму.
Як приготувати яєчню яєчню: головні секрети
У кожного шеф-кухаря в арсеналі свої секрети і хитрощі, які допомагають йому завжди бути на висоті в приготуванні своїх страв, навіть таких примітивних, як яєчня. Але не тільки вони використовують їх у дії, але і звичайні господарки не проти застосувати їх. Так що ж це за секрети, про які всі знають, але ніхто не говорить?
- Куди розбивати краще? Для того, щоб жовток залишився цілим, необхідно розбити яйця в окрему миску, а тільки потім акуратно вилити на гарячу сковороду.
- Роль масла в приготуванні? Щоб блюдо вийшло ніжним і м’яким, використовуйте першокласне оливкова олія першого холодного віджиму. Його точка димлення становить від 160 до 242°C. Чим вище точка, тим рафинированней масло.
- Як поводитися з яйцем? У перші 30 секунд не потрібно чіпати яйце взагалі. Після можна використовувати спеції, перевернути або підлити масла на білок.
- Шовковиста та ніжна текстура, таке буває? Якщо не чекати, поки розжариться сковорода, а відразу помістити в неї масло, а потім яйце, то воно вийде більш ніжним і тане в роті. Правда, таке приготування займе набагато більше часу.
- Рідкі жовтки напевно. Щоб у вас вийшли рідкі жовтки, а білки швидше приготувалися, спробуйте полити білки зверху маслом, на якому смажиться блюдо.
- Як прибрати надлишки масла? Перед подачею варто прибрати надлишки масла паперовою серветкою або ж помістити яєчню на деякий час на паперовий рушник, і вмочити її їм.
- Які продукти використовувати? В будь-якому блюді продукти повинні бути свіжі. Так і в яєчню необхідно використовувати тільки свіжі інгредієнти. Якщо яйця будуть домашні, то це навіть краще, так як смак у них ніжніше.
- Інструменти для готування. Використовуйте силіконові лопатки, вони відмінно підходять як для перевертання, так і для поливання. Вони не пригорають і не порушують цілісність страви.
Як приготувати яєчню з молоком?
Потрібно:
Процес:
Як приготувати яєчню з ковбасою?
Потрібно:
Дії:
Як приготувати яєчню з помідорами, ковбасою, цибулею: фото-рецепт
Потрібно:
Процес:
Як приготувати яєчню з помідорами і сиром: відео-рецепт
Яєчня — не тільки просте в приготуванні страва, воно ще й ситна. А варіації його виготовлення тільки порадують будь-якого охочого поласувати настільки смачним блюдом. Адже яйця поєднуються з великою кількістю інших смачних і ситних продуктів. Пропонуємо вам відео майстер-клас з приготування яєчні з помідорами і сиром.
Як приготувати яєчню з беконом, салом покроково
Потрібно:
Хід дій:
Бекон можна замінити салом. В цьому випадку масло можна не використовувати, адже сало і так жирне і дасть чимало соку. Якщо ви використовуйте сало, то закиньте його замість масла на сковороду, розжарте, а потім вливайте яйця. Таке блюдо буде менш жирним, а смак залишиться ніжним.
Як приготувати яєчню з шинкою?
Знадобиться:
- Яйця — 3 шт;
- Шинка — 2 скибочки;
- Масло — 2 ст. л.;
- Сіль — щіпка.
Спосіб виготовлення:
Як приготувати яєчню з сосисками?
Потрібно:
Процес:
Як приготувати яєчню з куркою?
Підготуйте:
Хід дій:
Як приготувати яєчню з овочами, грибами?
Потрібно:
- Яйця — 4 шт;
- Печериці — 50 г;
- Перець болгарський — 1 шт;
- Помідори — невелика гілка;
- Цибуля ріпчаста — 1/2 головки;
- Кріп — кілька гілочок;
- Сіль — щіпка;
- Перець — щіпка.
Процес:
Як приготувати болгарську яєчню?
Потрібно:
- Яйця — 5 шт;
- Перець солодкий — 2 шт;
- Цибуля ріпчаста — 1 шт;
- Помідор — 2 шт;
- Петрушка — маленький пучок;
- Масло вершкове — 2 ст. л.;
- Бринза — 100 р.
Створення:
Як приготувати дієтичну страву без олії?
Потрібно:
Дії:
Також можна збити яйця і додати трохи молока в кількості не більше 40 мл. Під час готування необхідно завжди помішувати, зіскрібаючи з поверхні, щоб нічого не підгоріло. Через кілька хвилин яєчня буде готова.
Як приготувати красиву пишну яєчню?
Потрібно:
Хід процесу:
Як швидко і незвично приготувати смачну яєчню?
Приготування їжі завжди було важливим для людей, особливо для тих, чиє життя завжди була з нею пов’язана. Кухарі багатьох країн винаходили різні способи готування одних і тих же продуктів. Взяти ту ж звичайну яєчню, і у неї знайдеться чимало способів виготовлення. Спробуйте створити на своїй кухні яєчню бовтанку, здивуйте себе і своїх близьких.
Знадобиться:
Створення:
Якщо маса стала рідкою і водянистою, значить ви перетримали її на вогні. Щоб цього не сталося, стежте за часом, строго за 30 секунд.
Як приготувати яєчню в формах?
Знадобиться:
- Яйця — 2 шт;
- Сіль — щіпка;
- Перець — щіпка;
- Олія — 1 ст. л.;
- Форми — 2 шт.
Дії:
Як приготувати яєчню в хлібі, перці: відео
В якості форм можна використовувати хліб, який в процесі можна з’їсти, а також овочі. Якщо перець і так має хвилеподібну форму, то з хліба можна зробити все, що хочеться душі. Це можуть бути фігури, написи чи послання. А найромантичніші можуть зізнатися в коханні за сніданком або зробити пропозицію без слів. Подивіться, як цікаво можна вирізати форму і приготувати яєчню.
Як приготувати яєчню з перепелиних яєць?
Потрібно:
- Яйця перепелині — 8 шт;
- Масло вершкове — шматочок;
- Зелень — невеликий пучок;
- Перець солодкий — 1 шт;
- Сіль — щіпка;
- Перець — за смаком.
Хід дій:
Як приготувати яєчню з яєчного порошку?
Підготуйте:
- Яєчний порошок — 20 г;
- Молоко — 20 мл;
- Сіль — щіпка;
- Масло — 2 ст. л.;
- Зелень — за бажанням.
Спосіб дій:
Як приготувати яєчню дитині?
Підготуйте:
- Яйце — 1 шт;
- Помідор — 1 гурток;
- Огірок — 1 гурток;
- Сіль — щіпка;
- Масло вершкове — шматочок.
Хід процесу:
Для приготування страв дитині важливий творчий підхід. Діти люблять все яскраве й веселе. Для цього можна використовувати уяву, а також формочки.
Як приготувати яєчню в мультиварці, мікрохвильовій печі, духовці, на пару?
Складові для мультиварки:
- Яйця — 3 шт;
- Сіль — щіпка;
- Масло — 2 ст. л.;
- Лисички — 100 гр;
- Цибуля — 1/2 головки;
- Зелень — середній пучок;
- Сир твердий — 50 р.
Процес:
- Обробіть продукти під водою, обсушіть, гриби і цибулю порубаєте.
- Влийте в чашу мультиварки масло і дайте розжаритися.
- Закиньте гриби, і натисніть режим «Смаження» на 5 хвилин.
- Потім закиньте цибулю і залиште ще на 5 хвилин.
- Розколіть всередину чаші яйця, посоліть, поперчіть і залиште до повної готовності.
- Готову яєчню покладіть на блюдце, потріть сир і зверху зелень порубаєте.
Складові для мікрохвильовки:
- Яйця — 2 шт;
- Горошок консервований — 80 г;
- Помідор — 1 шт;
- Цибуля шалот — 1 шт;
- Вершки — 10 мл;
- Вершкове масло — 5 мл;
- Перець — за бажанням;
- Зелень — маленький пучок;
- Сіль — щіпка.
Створення:
Складові для духовки:
- Яйця — 4 шт;
- Круглі Булочки — 4 шт;
- Вершки — 4 ст. л.;
- Шинка — кілька скибочок;
- Зелень — середній пучок;
- Сіль — щіпка;
- Масло вершкове — 40 г;
- Перець — за бажанням.
Хід дій:
Складові для приготування на пару:
- Яйця — 3 шт;
- Масло вершкове — 1 ст. л.;
- Сіль — щіпка;
- Зелень — за бажанням.
Створення:
Відео: найкращі способи приготувати яєчню
Приготувати просте блюдо можна не тільки швидко, але і оригінально. Експериментуйте, створюйте нові смачні страви, а ми вам допоможемо порадами і маленькими хитрощами.