Варення з кульбаб: ароматний десерт з кульбаб

Варення з кульбаб з лимоном

Інгредієнти:

  • кульбаба (квіти) — 200 шт;
  • лимон свіжий – 1/2 шт;
  • вода – 1,5 л;
  • цукор – 500 р.

Підготовлені квітки залити водою, додати цитрус, розрізаний на 2 частини, і варити близько години. Охолодити і дати настоятися близько 12 годин, процідити. Квіткову гущу викинути, а зварений лимон максимально дрібно нарізати. В отриманий відвар засипте цукор і варіть до густого стану.

Класичне варення з кульбаб

Інгредієнти:

  • кульбаба (квіти) — 200 шт;
  • вода холодна – чверть літра;
  • цукровий пісок – 650 р.

У квітки (чашолистки не видаляйте) додайте воду нагрійте, прокип’ятіть близько 2 хвилин. За допомогою марлі і друшляка сильно відіжміть гущу, збираючи відвар в каструлю. В рідину засипте цукор і, нагріваючи на плиті і помішуючи дерев’яною лопаткою, повністю розчиніть його. Отриманий сироп прокип’ятіть 7 хвилин на повільному вогні. Розкладіть по банках.

Варення з кульбаби – це незвичайний, смачний і корисний десерт, але не вживати його в якості єдиного засобу від різних захворювань. Пам’ятайте, що тільки лікар може призначати лікування, грунтуючись на даних обстеження, а самолікування може завдати шкоди вашому здоров’ю.

І на закінчення, цікаве відео на тему «Варення з кульбаб для здоров’я всієї родини (печінка, імунітет, тиск)».

Будьте здорові!