Без термічної обробки
При цьому способі зберігаються всі вітаміни і корисні властивості.
Знадобиться:
- кульбаби (зі стеблами) 200 г ;
- 1 ст л справжнього меду.
Квітки підготуйте, вимочити протягом 24 годин у воді, відіжміть, з допомогою блендера або м’ясорубки подрібніть, з’єднайте з медом. Все ретельно перемішайте, настоюйте півдоби, перемішуючи кожні 3-4 години. Після цього перекладіть в підготовлену тару, потрібно зберігати в холодильнику. Вживайте 2 рази в день по 2 ст л разом з теплим чаєм (зеленим або трав’яним).
Варення з апельсинами
Візьміть:
- кульбаба (квітки) – 200 г;
- холодну воду – 1,2 л;
- цукор — в залежності від кількості отриманого відвару;
- свіжовичавлений лимонний сік (з 1 плоду);
- 2 невеликих апельсина.
Підготуйте квіти. Цитруси помийте, не знімаючи цедру, наріжте тонкими кружальцями, кожен коло розрізати на 6-8 частин. Змішайте ці інгредієнти, залийте водою, 60 хвилин проваріть на плиті. Отриманий відвар проціджують, після – заміряється його кількість. Туди вливається сік лимона і додається цукор з розрахунку 750 г цукру на кожен літр відвару, і вариться ще близько 60 хвилин. Десерт охолоджується і розливається в підготовлену тару.