Варення з кульбаб: ароматний десерт з кульбаб

Варення з кульбаб для печінки: ліки від цирозу

Цей смачний десерт сприяє відновленню пошкоджених клітин печінки після гепатиту.


Для приготування лікувального варення потрібно:

  • дрібно нарізати 200 шт квіток кульбаби;
  • додати туди прокручений лимон разом з соком, що виділився;
  • все змішати;
  • залити 1 л чистої джерельної води (або відфільтрованої);
  • залишити в темному прохолодному місці на 6 годин, попередньо затягнувши тару марлею, щоб до неї не потрапили комахи;
  • потім додати цукровий пісок (1 кг) і варити близько години на дуже тихому вогні.

Для лікувального ефекту цей продукт споживають з теплим чаєм 5 разів на день по 4 год л за раз. Для посилення ефекту можна давати хворому, чергуючи по днях, склянку соку з капусти або буряка.

Коли готувати варення з кульбаб?

Квітки заготовляють навесні, частіше в травні. Головне – правильно і вчасно зібрати квіти, так як у кожної рослини є час, коли в них знаходиться максимальна кількість корисних речовин. Квітки зривають, коли бутони тільки починають розкриватися.