Варення з кульбаб для печінки: ліки від цирозу
Цей смачний десерт сприяє відновленню пошкоджених клітин печінки після гепатиту.
Для приготування лікувального варення потрібно:
- дрібно нарізати 200 шт квіток кульбаби;
- додати туди прокручений лимон разом з соком, що виділився;
- все змішати;
- залити 1 л чистої джерельної води (або відфільтрованої);
- залишити в темному прохолодному місці на 6 годин, попередньо затягнувши тару марлею, щоб до неї не потрапили комахи;
- потім додати цукровий пісок (1 кг) і варити близько години на дуже тихому вогні.
Для лікувального ефекту цей продукт споживають з теплим чаєм 5 разів на день по 4 год л за раз. Для посилення ефекту можна давати хворому, чергуючи по днях, склянку соку з капусти або буряка.
Коли готувати варення з кульбаб?
Квітки заготовляють навесні, частіше в травні. Головне – правильно і вчасно зібрати квіти, так як у кожної рослини є час, коли в них знаходиться максимальна кількість корисних речовин. Квітки зривають, коли бутони тільки починають розкриватися.