Варення з кульбаб: ароматний десерт з кульбаб

Як приготувати варення з кульбаб?

Приготування складається з декількох етапів:

  • Заготівля сировини.
  • Підготовка квіток.
  • Підготовка посуду.
  • Хитрощі приготування.
  • Зупинимося на кожному докладніше.

    Як збирати кульбаби для варення?

    При зборі важливо, щоб всі корисні властивості були збережені по максимуму.

    Для цього треба дотримуватися певних правил:

    • лікувальною силою максимально володіють двухгодовалые квіти;
    • збір квіток проводиться в сонячний день;
    • збір квіток проводиться в полях і на луках, подалі від трас, доріг, залізничних шляхів, у місцях з хорошою екологією; у іншому випадку є високий ризик отримати продукт, повний шкідливих хімічних речовин;
    • щоб виключити запревание квіток при зборі, краще укладати їх в корзину.

    Як очищати кульбаби для варення?

    По-перше, треба позбутися від дрібних комах в суцвіттях. Для цього квітки треба розкласти на аркуші паперу і трохи просушити.
    По-друге, в квітках міститься гіркота. Щоб не зіпсувати варення, треба замочити їх у холодній воді на 12-14 годин.

    Яку використовувати посуд?

    Готувати варення треба тільки в емальованому посуді, а зберігати в скляній тарі, для закачування використовувати тільки простерилизованную тару. Можна не стерилізувати банки, а закрити звичайними кришками і зберігати варення в холодному місці. Враховуйте, що у цьому випадку термін зберігання невеликий.

    Хитрощі приготування

    • для золотистого кольору і додання незвичайного смаку і аромату, у варення додають подрібнені цитрусові, листя м’яти, вишні, абрикосовий сік;
    • для в’язкості додають лимонну кислоту;
    • для перевірки готовності капніть трохи варення на суху тарілочку: продукт готовий, якщо, незважаючи на нахил тарілки, крапля не втрачає форму і повільно стікає.