Як приготувати варення з кульбаб?
Приготування складається з декількох етапів:
Зупинимося на кожному докладніше.
Як збирати кульбаби для варення?
При зборі важливо, щоб всі корисні властивості були збережені по максимуму.
Для цього треба дотримуватися певних правил:
- лікувальною силою максимально володіють двухгодовалые квіти;
- збір квіток проводиться в сонячний день;
- збір квіток проводиться в полях і на луках, подалі від трас, доріг, залізничних шляхів, у місцях з хорошою екологією; у іншому випадку є високий ризик отримати продукт, повний шкідливих хімічних речовин;
- щоб виключити запревание квіток при зборі, краще укладати їх в корзину.
Як очищати кульбаби для варення?
По-перше, треба позбутися від дрібних комах в суцвіттях. Для цього квітки треба розкласти на аркуші паперу і трохи просушити.
По-друге, в квітках міститься гіркота. Щоб не зіпсувати варення, треба замочити їх у холодній воді на 12-14 годин.
Яку використовувати посуд?
Готувати варення треба тільки в емальованому посуді, а зберігати в скляній тарі, для закачування використовувати тільки простерилизованную тару. Можна не стерилізувати банки, а закрити звичайними кришками і зберігати варення в холодному місці. Враховуйте, що у цьому випадку термін зберігання невеликий.
Хитрощі приготування
- для золотистого кольору і додання незвичайного смаку і аромату, у варення додають подрібнені цитрусові, листя м’яти, вишні, абрикосовий сік;
- для в’язкості додають лимонну кислоту;
- для перевірки готовності капніть трохи варення на суху тарілочку: продукт готовий, якщо, незважаючи на нахил тарілки, крапля не втрачає форму і повільно стікає.