Варення з кульбаб: ароматний десерт з кульбаб

Користь варення з кульбаб

Це «сонячне» варення”, у складі якого – мікроелементи та вітаміни групи B, C, F, володіє наступними корисними властивостями:

  • є профілактичним засобом від ожиріння, гастритів, геморою, артриту, подагри, захворювань селезінки, органів дихання;
  • нормалізує діяльність ШЛУНКОВО-кишкового тракту, серцево-судинної системи і жовчного міхура;
  • знімає астматичні напади задухи;
  • володіє заспокійливим і снодійним ефектом при спільному вживанні з гарячим чаєм.

Шкода варення з кульбаб

Як і будь-який лікарський засіб, варення з кульбаб потрібно застосовувати обережно, з урахуванням можливих протипоказань, якими є:

  • наявність великих каменів у жовчному міхурі;
  • гастрит або виразка шлунка;
  • чутливість до йоду;
  • наявність алергії, так як кульбаба – це, насамперед, трава, яка містить велику кількість пилку.