Мед з кульбаби: рецепт з фото
Саме цей «мед» використовують недобросовісні продавці, розбавляючи їм натуральний.
Для приготування одуванчикового меду візьміть:
- кульбаба (квітки) – 300 г;
- вода (окріп) – 2,25 л;
- дрібно нарізані лимони або сік з них – 3 шт;
- цукор – 2,25 кг
Підготовлені квітки залийте окропом і настоюйте 24 години. Потім відіжміть, в отриманий настій додайте цитрус або цитрусовий сік, цукор і варіть до густоти, постійно помішуючи. Розлийте в приготовані банки.
Рецепти варення з кульбаб з фото
З вишневим листом
Знадобиться:
- кульбаба (квіти) 200 г;
- 540 г цукрового піску;
- 200 мл води;
- ½ Дрібно нарізаного лимона;
- 5 аркушів вишні.
Квіти, листя вишні та цитрус опустіть в окріп і проваріть чверть години, відвар настоюйте добу. Після – подрібніть блендером, приберіть грубі частинки, перелийте у відповідну тару і прокип’ятіть. Додайте туди цукор і проварити ще близько 120 хвилин на слабкому вогні. Піну треба знімати, якщо вона буде утворюватися. Перелийте в підготовлену тару.