Варення з кульбаб: ароматний десерт з кульбаб

Мед з кульбаби: рецепт з фото

Саме цей «мед» використовують недобросовісні продавці, розбавляючи їм натуральний.
Для приготування одуванчикового меду візьміть:

  • кульбаба (квітки) – 300 г;
  • вода (окріп) – 2,25 л;
  • дрібно нарізані лимони або сік з них – 3 шт;
  • цукор – 2,25 кг
    Підготовлені квітки залийте окропом і настоюйте 24 години. Потім відіжміть, в отриманий настій додайте цитрус або цитрусовий сік, цукор і варіть до густоти, постійно помішуючи. Розлийте в приготовані банки.

Рецепти варення з кульбаб з фото

З вишневим листом

Знадобиться:

  • кульбаба (квіти) 200 г;
  • 540 г цукрового піску;
  • 200 мл води;
  • ½ Дрібно нарізаного лимона;
  • 5 аркушів вишні.

Квіти, листя вишні та цитрус опустіть в окріп і проваріть чверть години, відвар настоюйте добу. Після – подрібніть блендером, приберіть грубі частинки, перелийте у відповідну тару і прокип’ятіть. Додайте туди цукор і проварити ще близько 120 хвилин на слабкому вогні. Піну треба знімати, якщо вона буде утворюватися. Перелийте в підготовлену тару.