Готуємо ажурні заварні млинці на кефірі з окропом
Такі млинці можна подавати до чаю з повидлом, джемом або варенням. Крім того, в них легко і приємно загортати м’ясні і сирні начинки.
Візьміть:
- кефір – 0,5 літра
- окріп – 250-300 мл
- борошно – 250-300 гр.
- цукор – 0,5 склянки
- яйця – 2 шт.
- сіль – 0,5 чайної ложки
- сода – 0,5 чайної ложки
- рослинне масло – 4-5 столових ложок
- ванілін – за смаком
Спосіб приготування по етапах:
В яйця додаємо сіль і цукор і гарненько збиваємо.
Вливаємо кефір і додаємо трохи ваніліну, ретельно все змішуємо.
В окропі розчиняємо соду і вливаємо його в тісто, постійно помішуючи.
Додаємо рослинне масло і всипаємо просіяне борошно, не перестаючи помішувати, щоб не було грудочок.
Сковороду змащуємо рослинним маслом.
Випікаємо млинці з обох боків до золотистого кольору на розпеченій сковороді. Приємного апетиту!