Тонкі млинці на кефірі з дірочками – найсмачніші рецепти

Готуємо ажурні заварні млинці на кефірі з окропом

Такі млинці можна подавати до чаю з повидлом, джемом або варенням. Крім того, в них легко і приємно загортати м’ясні і сирні начинки.

Візьміть:

  • кефір – 0,5 літра
  • окріп – 250-300 мл
  • борошно – 250-300 гр.
  • цукор – 0,5 склянки
  • яйця – 2 шт.
  • сіль – 0,5 чайної ложки
  • сода – 0,5 чайної ложки
  • рослинне масло – 4-5 столових ложок
  • ванілін – за смаком

Спосіб приготування по етапах:

В яйця додаємо сіль і цукор і гарненько збиваємо.

Вливаємо кефір і додаємо трохи ваніліну, ретельно все змішуємо.

В окропі розчиняємо соду і вливаємо його в тісто, постійно помішуючи.

Додаємо рослинне масло і всипаємо просіяне борошно, не перестаючи помішувати, щоб не було грудочок.

Сковороду змащуємо рослинним маслом.

Випікаємо млинці з обох боків до золотистого кольору на розпеченій сковороді. Приємного апетиту!