Злаки
До групи злакових належать крупи і хлібобулочні вироби. Вони багаті на:
- білки;
- вітаміни групи В (1, 2, 6);
- вуглеводи;
- провітамін А;
- вітамін PP.
Гречка має наближене до м’яса кількість білка, але при цьому легше засвоюється.
Горіхи
Горіхи – це унікальне джерело білка і жирів. Цей продукт майже на 70% складається з жирів, при цьому в жирах відсутній холестерин. Завдяки їм у нормі підтримується жировий обмін.
Мед
Мед – це, безумовно, корисний продукт. Їм вегетаріанці замінюють цукор, він містить:
- фруктозу;
- глюкозу;
- сахарозу;
- невелика кількість фолієвої кислоти, вітамінів групи В, каротин, вітамін С.
Олії (рослинного походження)
Масла мають високу ступінь засвоюваності, і багаті:
- фосфатидами;
- вітамінами;
- жирними кислотами.
Приправи
Вони надають їжі нові смакові відтінки. Правильно підібрана комбінація спецій зробить просте і звичайне блюдо по-королівськи смачним.