Що можна їсти в піст: як правильно дотримуватися Великий піст перед Пасхою, які продукти заборонені і дозволені по днях? Приклади смачних і ситних пісних рецептів на кожен день

Найбільш прості і смачні рецепти пісних страв

Пісний плов

Блюдо по способу і порядку приготування нагадує класичний плов, але з урахуванням того, що в ньому відсутнє м’ясо. По-великому рахунку — це рис з овочами. Блюдо дуже смачне, а головне — ситна.

  • Налийте в каструлю води в три рази більше, ніж плануєте використовувати рису. Наприклад, для 1 склянки рису достатньо 3 склянки води.
  • Поставте каструльку на вогонь, а в цей час начистіть і підготуйте овочі — морква, цибуля, перець (якщо є червоний). Помийте і наріжте зелень (за бажанням).
  • На сковороді потрібно обсмажити овочі і засипати їх у киплячу воду.
  • На ту ж сковороду висипте промитий і просушений рис, обсмажуйте, помішуючи, протягом 15 хвилин.
  • Засипте рис у киплячу воду з овочами.
  • Увімкніть вогонь трохи більше середнього, дайте прокипіти 15-20 хвилин. Додайте сіль і спеції. Якщо ви приготували зелень, засипте її за пару хвилин до закінчення часу кипіння.
  • Зніміть каструльку з вогню, накрийте кришкою і укутайте на 30-40 хвилин.
  • Пісний плов готовий. Можна прикрасити готову страву оливками і листям салату.

Пиріг «Чайний»

  • Пропустіть через сито дві склянки борошна, додайте 10 г розпушувача, цукор (1 склянка) і чайну ложку кориці.
  • Гарячим несолодким чаєм (1 склянка) залийте пару ложок варення (можна повидла). Дайте суміші охолонути.
  • Остиглу суміш заливаємо в борошно, замешиваемым м’яке тісто. Додаємо попередньо розпарені і нарізані чорнослив і курагу (за бажанням).
  • Розігріваємо духовку до 200 градусів.
  • На деко викладаємо тісто.
  • Ставимо в розігріту духовку на 20 хвилин.
  • Після випікання можна прикрасити пиріг цукровою пудрою або корицею.
  • Далі потрібно дати пирогу охолонути. Розрізати пиріг можна тільки після повного остигання.

Салат з квасолею по-корейськи

  • Відваріть 100 г квасолі.
  • Обсмажте дрібно подрібнену цибулину на сковороді.
  • Змішайте остиглу квасоля і морквину по-корейськи (100 г).
  • Поступово додайте обсмажену цибулю і дрібно нашатковану зелень (на вибір — петрушка, кріп, селера).
  • Посоліть за смаком, добре вимісіть.
  • Їсти можна з скибками чорного хліба.