Найбільш прості і смачні рецепти пісних страв
Пісний плов
Блюдо по способу і порядку приготування нагадує класичний плов, але з урахуванням того, що в ньому відсутнє м’ясо. По-великому рахунку — це рис з овочами. Блюдо дуже смачне, а головне — ситна.
- Налийте в каструлю води в три рази більше, ніж плануєте використовувати рису. Наприклад, для 1 склянки рису достатньо 3 склянки води.
- Поставте каструльку на вогонь, а в цей час начистіть і підготуйте овочі — морква, цибуля, перець (якщо є червоний). Помийте і наріжте зелень (за бажанням).
- На сковороді потрібно обсмажити овочі і засипати їх у киплячу воду.
- На ту ж сковороду висипте промитий і просушений рис, обсмажуйте, помішуючи, протягом 15 хвилин.
- Засипте рис у киплячу воду з овочами.
- Увімкніть вогонь трохи більше середнього, дайте прокипіти 15-20 хвилин. Додайте сіль і спеції. Якщо ви приготували зелень, засипте її за пару хвилин до закінчення часу кипіння.
- Зніміть каструльку з вогню, накрийте кришкою і укутайте на 30-40 хвилин.
- Пісний плов готовий. Можна прикрасити готову страву оливками і листям салату.
Пиріг «Чайний»
- Пропустіть через сито дві склянки борошна, додайте 10 г розпушувача, цукор (1 склянка) і чайну ложку кориці.
- Гарячим несолодким чаєм (1 склянка) залийте пару ложок варення (можна повидла). Дайте суміші охолонути.
- Остиглу суміш заливаємо в борошно, замешиваемым м’яке тісто. Додаємо попередньо розпарені і нарізані чорнослив і курагу (за бажанням).
- Розігріваємо духовку до 200 градусів.
- На деко викладаємо тісто.
- Ставимо в розігріту духовку на 20 хвилин.
- Після випікання можна прикрасити пиріг цукровою пудрою або корицею.
- Далі потрібно дати пирогу охолонути. Розрізати пиріг можна тільки після повного остигання.
Салат з квасолею по-корейськи
- Відваріть 100 г квасолі.
- Обсмажте дрібно подрібнену цибулину на сковороді.
- Змішайте остиглу квасоля і морквину по-корейськи (100 г).
- Поступово додайте обсмажену цибулю і дрібно нашатковану зелень (на вибір — петрушка, кріп, селера).
- Посоліть за смаком, добре вимісіть.
- Їсти можна з скибками чорного хліба.