Домашні пельмені з дуже смачним рецептом (з яловичини)

Готуємо тісто для яловичих пельменів в домашніх умовах

Еластичне тісто ми робили за класичним рецептом. Тобто крім борошна, води і солі за смаком нічого не додавали — ні яєць, ні молока, кефіру.

Крок 3. На кожну склянку води беремо три склянки борошна і сіль за смаком. На нашу кількість фаршу нам знадобилося 7 склянок борошна і 850 мл води!

Крок 4. Воду вливаємо поступово, безперервно помішуючи борошно, потім вручну замішуємо тісто, накриваємо кришкою і залишаємо його на кілька хвилин настоюватися.

Ліпимо руками дуже смачні пельмені

Коли фарш і тісто готові, беремо велику пластикову дошку і дерев’яну качалку. Найзручніше розкачувати тісто для ручного ліплення пельменів саме на пластиковій дошці!

Крок 5. Отже, відщипуємо від тесту невеликий шматочок і розгортаємо його на дошці. Після цього з допомогою склянки або чарки вирізаємо красиві кружечки, як показано на фото.

Якщо ви, як і ми, вирішили заздалегідь наробити з фаршу кульки, не шкодуйте тесту! Робіть більш великі кругляш з нього, інакше пельмені вийдуть «рваними», а м’ясо з них буде вилазити при варінні.

Крок 6. Беремо кругляш, в центр його поміщаємо яловичий фарш.

Крок 7. Закриваємо пельмешку, злегка прищипуючи краю.

Крок 8. Отримуємо ось такий соковитий м’ясний пиріжок, за розмірами схожий на вареник.

Крок 9. Тепер акуратно з’єднуємо краю, злегка їх прищипуючи.

Крок 10. Подивіться, який гарний пельменів ручної роботи вийшов! Робимо ще багато-багато таких, поки тісто і фарш не закінчаться. Обов’язково запасіться терпінням!))