Картопелька фрі – ласощі, якому радіють і дорослі, і діти. Звичайно, особливо корисним його не назвеш, але якщо готувати страву з натуральних продуктів, побалувати своє сімейство можна таким смачним домашнім фаст-фудом. Ми зібрали самі смачні, швидкі й універсальні рецепти картоплі фрі для приготування в домашніх умовах, і готові поділитися ними зі своїми читачами.
Картопля фрі: особливості приготування в домашніх умовах
Картопля фрі, який був приготований в домашніх умовах, відрізняється своїм короткочасним хрускотом, перетворюючись на звичайну смажену картоплю. Але якщо його правильно приготувати, то можна отримати відмінну картопельку фрі як у ресторані. Для цього потрібно слідувати певним правилам:
Як зробити картопля фрі в домашніх умовах?
Найшвидший і 100%-ний спосіб — це приготування фрі в спеціальній фритюрниці. Відмінними для фрі вважаються такі сорти картоплі:
- Аноста.
- Леді Клер.
- Сатурн.
- Надія.
Варто звернути увагу на масло, воно повинно бути свіжим, а після смаження його не слід застосовувати повторно.
Вибраний картоплю треба почистити, розрізати на брусочки, опустити в холодну воду і посмажити у фритюрі. Додати смакових відтінків страви можна, застосувавши різні приправи або сухі трави.
Як зробити картопля фрі в духовці?
Як приготувати картоплю фрі в духовці, щоб вона була схожа на смажену, а не на запечену? Все досить просто, готуємо наступні продукти:
- 700-800 г картоплі;
- 20-30 г рафінованої олії;
- щіпку солі.
Щоб надати стандартного страви фрі з духовки незвичайного «звучання», перед приготуванням скибочки можна обсипати кунжутом.
Готуємо картоплю фрі будинку: рецепт з покроковими фото
Щоб зробити класичний картопля фрі, знадобиться всього три складових:
- картопля;
- рафінована олія (будь-яке);
- сіль.
Картоплю очистити і розрізати на бруски.
Замочити їх у холодній воді на 10 хв. Обсушити.
В каструльку з товстим дном (казанок, вок, сотейник) влити масло і дати йому закипіти.
Опустити в нього бруски картоплі.
Смажити до готовності. Діставати готову страву можна шумівкою.
Готову фрі потрібно розкласти на паперовий рушник (серветки), так зайве масло вбереться в паперову поверхню.
В кінці посипати брусочки сіллю. При бажанні можна використовувати спеції.
Як готувати заморожена картопля фрі в домашніх умовах?
Багато хто при приготуванні фрі воліють використовувати напівфабрикат – заморожені брусочки з картоплі. Такий продукт має свої переваги:
- економія часу на підготовку продуктів;
- «безвідходне виробництво» – відсутні шкірки і не потрібно різати картоплю.
Приготувати заморожений напівфабрикат можна будь-яким способом (сковорода, духовка, фритюр). Розглянемо кожен.
1) Фритюрниця. Налити масло в апарат, виставити на 200°С. Коли воно закипить, викласти туди заморожені скибочки і обсмажувати 15 хв. Після, скласти страву на тарілку і посолити.
2) Сковорода. У сковорідку налити олію, трохи більше 1 див Коли з’являться бульбашки, розкласти в ньому заморожені брусочки, щоб олія їх покрила повністю. Готувати 30 хв, при необхідності помішувати. Дістати на паперовий рушник (серветку) і посолити.
3) Духову шафу. Бруски замороженої картоплі щедро скропити рослинним маслом, викласти на деко і відправити в нагріту до 200°С духовку. При приготуванні шматочки потрібно перемішати кілька разів. Запікати 35 хв. За 3 хв до готовності посипати брусочки сіллю і приправками.
Як зробити картоплю фрі в мікрохвильовці?
Мікрохвильовка вже давно стала незамінним помічником на кухні. Сучасні господині навчилися готувати в ній каші, бісквіти і навіть домашні заготовки. Щоб зробити в мікрохвильовці фрі, готуємо:
- 0,5 кг картоплі.
- Сіль і інші приправи.
- 20-30 г рафінованої олії.
Картопля фрі в мультиварці в домашніх умовах
Мультиварку теж можна застосувати, якщо дуже хочеться побалувати себе картоплею фрі. Для смаження знадобляться:
- 500 г картоплі.
- 1 ст олії.
- Щіпка солі.
Які ще смаколики можна готувати в цьому» чудо-горщику», читайте у статті: Страви з мультиварки.
Можна зробити картоплю фрі на сковороді в домашніх умовах?
Якщо у вас немає фритюрниці, то зробити смачні картопляні палички фрі цілком реально на сковорідці. Для процесу обжарювання знадобиться сама сковорода і наступні продукти:
- 1 кг картоплі.
- 1 ст олії.
- Велика щіпка солі.
Як зробити картопля фрі без масла в домашніх умовах: рецепт з фото
Для тих, хто любить фрі, але дозволити собі ласощі не може із-за вмісту великої кількості жиру, ми пропонуємо рецепт фрі без використання останнього. Для приготування потрібно буде підготувати:
- 7 картоплин.
- 2 білка.
- Сіль і спеції.
Картоплю підготувати до смаження – почистити, помити, порізати, замочити і обсушити.
Яйця збити, додати до них спеції і сіль.
Кожен брусочок картоплі вмочити в білкову масу.
Розстелити на огидніша пергамент і скласти смужки картоплі окремо один від одного.
Коли на брусочки з’явиться гарна апетитна скоринка, страву можна діставати з духовки.
Як зробити хрумка картопля фрі у фритюрниці?
Якщо ви думаєте, що приготувати у фритюрниці смачну картоплю фрі просто, то ви помиляєтеся, оскільки зробити картопля м’яким всередині і хрустким зверху у фритюрниці можливо, лише знаючи наступні правила:
Що потрібно для картоплі фрі як в Макдональдсі?
Багато хто намагається приготувати картоплю фрі як в Макдональдсі, але кінцевий результат не завжди виходить таким. Є кілька секретів, які допоможуть приготувати картоплю фрі нічим не гірше МакДональдской.
- 800-1000 г картоплі.
- 1 ст л цукрового піску з гіркою.
- 250-350 мл рослинного масла.
Відео-рецепти приготування найкращої картоплі фрі в домашніх умовах