Як смачно і просто посолити оселедець в домашніх умовах: швидкі покрокові рецепти з фото

Як засолити оселедці з оцтом?

Перш, ніж приступити до роботи, готуємо продукти. Для оселедчика з оцтом знадобляться:

  • Дві тушки оселедця.
  • Одна велика цибулина.
  • 500 мл води.
  • 1 ст л солі.
  • 1 ст л цукрового піску.
  • 1 ст л оцту.
  • По 5 горошин чорного і запашного перцю.
  • 3-5 шт лаврових листів.
  • Перець, сіль, лавровий лист і цукор всипати у воду і прокип’ятити 3-5 хв.
  • У ще гарячий розсіл влити оцет і поставити остигати.
  • Поки розсіл остигає, займіться рибою. Її очистити, випатрати, вимити.
  • Нарізати рибу порціонними шматочками, а цибулю — півкільцями.
  • У ємність (відро, банку) скласти шарами рибу і цибулю.
  • Залити все остившім розсолом, закупорити і відправити в холод на два дні.
  • Після закінчення цього часу оселедець з оцетом готова. Можна пригощатися.
  • Як правильно солити малосольну оселедця: рецепт з фото

    Вченими доведено, що в оселедці міститься гормон радості. Так чому б не порадувати себе смачним блюдом, а саме малосольною оселедцем, при цьому зарядитися гарним настроєм і позитивом на весь день? Щоб отримати малосольну оселедець, потрібні наступні продукти:

    • 2 тушки оселедця.
    • 1 л води.
    • 3 ст л солі.
    • 4 ст л цукрового піску.
    • 8 горошин перцю.
    • 3 лаврових листочка.
    • Гвоздика за бажанням.
  • З води та інших інгредієнтів готуємо розсіл. Його потрібно закип’ятити і поставити остигати.
  • Оселедець випатрати, вимити. Якщо готувати багато риби (4-5 шт), то її можна не розрізати, а цілком відправити в 3 л банку. Якщо порція менше, то потрібно розрізати тушку навпіл і скласти шматки в 1 л банку.
  • Залити оселедець маринадом і відправити в холодильник на просол. Вже через добу рибку можна діставати і отримувати гормон радості по повній.