Як смачно і просто посолити оселедець в домашніх умовах: швидкі покрокові рецепти з фото
Як засолити оселедці з оцтом?
Перш, ніж приступити до роботи, готуємо продукти. Для оселедчика з оцтом знадобляться:
Дві тушки оселедця.
Одна велика цибулина.
500 мл води.
1 ст л солі.
1 ст л цукрового піску.
1 ст л оцту.
По 5 горошин чорного і запашного перцю.
3-5 шт лаврових листів.
Перець, сіль, лавровий лист і цукор всипати у воду і прокип’ятити 3-5 хв.
У ще гарячий розсіл влити оцет і поставити остигати.
Поки розсіл остигає, займіться рибою. Її очистити, випатрати, вимити.
Нарізати рибу порціонними шматочками, а цибулю — півкільцями.
У ємність (відро, банку) скласти шарами рибу і цибулю.
Залити все остившім розсолом, закупорити і відправити в холод на два дні.
Після закінчення цього часу оселедець з оцетом готова. Можна пригощатися.
Як правильно солити малосольну оселедця: рецепт з фото
Вченими доведено, що в оселедці міститься гормон радості. Так чому б не порадувати себе смачним блюдом, а саме малосольною оселедцем, при цьому зарядитися гарним настроєм і позитивом на весь день? Щоб отримати малосольну оселедець, потрібні наступні продукти:
2 тушки оселедця.
1 л води.
3 ст л солі.
4 ст л цукрового піску.
8 горошин перцю.
3 лаврових листочка.
Гвоздика за бажанням.
З води та інших інгредієнтів готуємо розсіл. Його потрібно закип’ятити і поставити остигати.
Оселедець випатрати, вимити. Якщо готувати багато риби (4-5 шт), то її можна не розрізати, а цілком відправити в 3 л банку. Якщо порція менше, то потрібно розрізати тушку навпіл і скласти шматки в 1 л банку.
Залити оселедець маринадом і відправити в холодильник на просол. Вже через добу рибку можна діставати і отримувати гормон радості по повній.