Як смачно і просто посолити оселедець в домашніх умовах: швидкі покрокові рецепти з фото

Як правильно солити каспійську оселедець з фото


Каспійська оселедчик відрізняється своїми великими розмірами і відмінними смаковими якостями. А ви знаєте як засолити таку красуню? Ні? Тоді поділимося класичним рецептом засолювання каспійської оселедця. На 2 оселедця знадобиться 1 л розсолу. А готується він з наступних інгредієнтів:

  • 1 л води.
  • 6 ст л солі
  • 3 ст л цукрового піску.
  • 1 ст л запашного перцю.
  • 2 шт гвоздики.
  • 1 ст л гірчиці в насінні.
  • 4 шт лаврових листа.
  • Рибу вимити і випатрати. Скласти у відповідну тару.
  • Закип’ятити воду, в неї відправити всі спеції. Дати розсолу охолонути.
  • Залити рибу остившім розсолом, залишити на 4 дні в холодному місці.
  • Таким способом можна солити і звичайну оселедець, тільки готова вона буде вже через 2 дні.

    Як засолити оселедець сіллю?


    Як відомо, риба любить сіль. Тому пропонуємо випробувати старовинний рецепт, яким користувалися рибалки в далекому минулому. Такий спосіб засолювання дуже простий і не вимагає яких-небудь знань в кулінарії. Для приготування такої оселедця знадобляться:

    • дві великі тушки;
    • звичайна кухонна сіль.
  • Оселедець помити, випатрати розрізати уздовж. При бажанні можна видалити центральну кістка.
  • В судок, де буде знаходитися риба, на дно насипати шар солі.
  • Викласти рибу в один шар.
  • Поверх теж насипати солі. Якщо в один шар вся риба не розкладається, то зробіть два яруси, добре пересипавши між ними сіллю.
  • Поверх рибку також рясно покрити сольовим «ковдрочкою».
  • Закрити тару з рибою кришкою і поставити в холодильник на 10-12 годин.
  • Після закінчення цього часу рибку дістати, змити сіль під проточною водою і можна пригощатися.