Як смачно і просто посолити оселедець в домашніх умовах: швидкі покрокові рецепти з фото

Як засолити оселедець сухим способом


Пропонуємо випробувати цікавий рецепт сухий засолки оселедця в пакеті. Рибу цим способом можна готувати як філейками, так і порційними шматочками. Розглянемо обидва варіанти. Готуємо все необхідне:

  • 2 великі тушки оселедця.
  • 1,5 ст л солі.
  • 1,5 ст л цукрового піску.
  • 3 лаврових листа.
  • Рибу вимити, розділити на філе або нарізати порційними шматочками.
  • Лавровий лист поламати. Змішати сипучі і лавровий лист.
  • Кожну филейку натерти отриманою сумішшю і скласти в пакет одна на одну. Поверх висипати залишки приправи.

    Якщо соліть шматочками, то рибу можна просто скласти в пакет, посипати спеціями, зав’язати пакет і як слід струсити вміст, щоб просолился кожен шматочок.
  • Пакет помістити в холодильник на 18-24 години. Якщо риба солиться порційними шматочками, то вже через 10-12 годин її можна їсти.
  • Така риба виходить в міру солоною. Якщо хочете малосольну оселедець, то зменшите кількість солі та цукру. Також для отримання пряного смаку риби можна додати пряні спеції (коріандр, паприку, хмелі-сунелі та ін).