Як засолити оселедець цілком
Назвати спосіб засолювання оселедця цілком можна легким, так як не потрібно її потрошити, виймати кісточки, нарізати шматочками. Досить розморозити тушки, добре вимити і засолити. Використовувати будемо сухий спосіб засолювання.
На 1 кг оселедця потрібно:
- 2-3 ст л солі;
- 1 ст л цукру.
Сипучі змішати між собою і рясно посипати ними тушки. Скласти в ємність і залишити на добу в кімнатній температурі. Після — перекласти оселедець в холодильник і почекати ще 2-3 дні. Оселедець можна чистити і їсти, а можна залишити на потім, так як при такій засоленому вигляді вона може зберігатися довго.
Як засолити оселедець шматочками в банку: покроковий фоторецепт
Для приготування порційній оселедця в банку потрібно приготувати наступний список продуктів:
- Оселедець свіжоморожена – 3 шт.
Для розсолу:
- 1 л води.
- 3 ст л солі.
- Два лаврових листа.
- Три горошини перцю.
- Три парасольки гвоздики.
- П’ять горошин коріандру.