Як смачно і просто посолити оселедець в домашніх умовах: швидкі покрокові рецепти з фото

Як засолити оселедець цілком


Назвати спосіб засолювання оселедця цілком можна легким, так як не потрібно її потрошити, виймати кісточки, нарізати шматочками. Досить розморозити тушки, добре вимити і засолити. Використовувати будемо сухий спосіб засолювання.

На 1 кг оселедця потрібно:

  • 2-3 ст л солі;
  • 1 ст л цукру.

Сипучі змішати між собою і рясно посипати ними тушки. Скласти в ємність і залишити на добу в кімнатній температурі. Після — перекласти оселедець в холодильник і почекати ще 2-3 дні. Оселедець можна чистити і їсти, а можна залишити на потім, так як при такій засоленому вигляді вона може зберігатися довго.

Як засолити оселедець шматочками в банку: покроковий фоторецепт

Для приготування порційній оселедця в банку потрібно приготувати наступний список продуктів:

  • Оселедець свіжоморожена – 3 шт.

Для розсолу:

  • 1 л води.
  • 3 ст л солі.
  • Два лаврових листа.
  • Три горошини перцю.
  • Три парасольки гвоздики.
  • П’ять горошин коріандру.

  • Готуємо розсіл: Спеції відправити у воду і закип’ятити. Дати охолонути.
  • Оселедець помити і, не потрошити, скласти в ємність. Залити її розсолом і відправити в холодильник для просолювання на 5 днів.
  • Рибу дістати, почистити.
  • Розрізати по спинці.
  • Зняти шкірку.
  • Відокремити від кісток.
  • Нарізати порційними шматочками.
  • Скласти шматочки щільно в банку і залити рослинним маслом.
  • Рибка готова. Зберігатися така риба в холоді може більше місяця.