Як смачно і просто посолити оселедець в домашніх умовах: швидкі покрокові рецепти з фото

Як засолити оселедець в розсолі?


В розсолі зазвичай солять цілі тушки. Цей спосіб засолювання хороший тим, що риба зберігається довго. Тому її солять багато, наприклад, до свят. Хоча такий процес засолювання досить тривалий, результат вартий днів очікування. Отже, на 2 кг свіжої оселедця необхідно 4 л розсолу, який робиться з:

  • 4 л води.
  • 12 ст л солі.
  • 10 ст л цукрового піску.
  • 5-8 лаврових листів.
  • 10-15 шт горошин запашного перцю.

Тепер про приготування:

  • Воду закип’ятити, в ній розчинити сіль і цукор, приєднати залишилися спеції.
  • Остудити розсіл до кімнатної температури і залити їм рибу, яку попередньо розморозити, промити і помістити в ємність для соління.
  • Витримати тару з рибою в теплі протягом 6-8 годин. Після — поставити оселедець в холодне місце для просолювання на 3 дні.
  • Порада: Якщо у тушки присутній ярковыраженый рибний аромат, при митті обробіть її лимонним соком або оцтом.