Як смачно і просто посолити оселедець в домашніх умовах: швидкі покрокові рецепти з фото

Солона оселедець — це чудова закуска до свята, а також відмінне доповнення до вечері або обіду під картопельку. Почастуватися смачною оселедцем з магазину або ринку не завжди виходить, так як іноді вона надто солона, та й не завжди є впевненість у її свіжості. Тому ми зібрали кращу добірку рецептів засолювання оселедця різними способами.

Як правильно підготувати для засолу оселедця?

Щоб приготувати смачну оселедець будинку, спочатку її потрібно купити. На ринку (у супермаркеті) можна знайти свіжоморожену рибу. Вона нам і потрібна. Тушка повинна бути цілою, не пом’ятій, без зовнішніх дефектів і пошкоджень на шкірі.

Після покупки тушку необхідно розморозити. До шокової розморожуванні вдаватися не варто. Залиште рибу в холодильнику на нижній полиці на добу. Якщо оселедець ще не розморозиться, то перемістіть її на стіл у кухні ще на кілька годин.

Після того як риба відтане — її помити і почистити. Солити рибу можна в будь-якому вигляді:

  • Повністю;
  • Філейками;
  • Шматочками.

Ну а нижче ви знайдете рецепти, які допоможуть визначитися з сіллю і спеціями.