Соковитий шашлик зі свинини в духовці на шпажках – кращі рецепти в домашніх умовах

Доброго всім дня, дорогі мої! Поки на вулиці не настав сезон пікніків, будемо готувати смачний і соковитий шашлик в улюбленій духовці. До речі, у зв’язку з цим дуже рекомендую вам спробувати запечене м’ясо в банку.

Якщо будете готувати свинячий шашличок за цими рецептами, рекомендую вам попередньо замочувати шпажки в холодній воді на 15-20 хвилин. Це потрібно для того, щоб вони не підгоряли в духовці.

Таке м’ясо дуже схоже на смак шашлику, приготованого на природі. Ви можете запікати його як з картоплею, так і з улюбленими овочами (томатами, перцем, цибулею, кабачків, баклажанів і т. д.). Бажаю вам приємного кулінарної творчості!

Шашлик в духовці на шпажках з свинини з картоплею

Просте, але смачне гаряче блюдо на вечерю, так і до святкового столу. При бажанні можете до картоплі додати будь-які овочі: кабачки, помідори, морква, гриби.

Інгредієнти:

  • свинина – 1 кг
  • картопля – 1 кг
  • цибуля – 1 шт.
  • яблучний оцет – 50 мл
  • рослинне масло – 2 – 3 столові ложки
  • спеції, сіль – за смаком

Спосіб приготування по етапах:

М’ясо нарізаємо шматочками, цибулю – кільцями. Додаємо сіль і спеції за смаком, ретельно все перемішуємо руками.

Вливаємо яблучний оцет і рослинне масло, знову перемішуємо. Накриваємо плівкою і залишаємо маринуватися на 1,5-2 години.

Дерев’яні шпажки замочуємо у воді, щоб вони не коптились в духовці. Картоплю нарізаємо кружальцями.

Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо картоплю, а потім свинину з цибулею на шпажках. Вливаємо трохи води і накриваємо фольгою.

Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Через 20-30 хвилин знімаємо фольгу, щоб м’ясо трохи підрум’янилося. Запікаємо до готовності. Приємного апетиту!

Як зробити свинячий шашлик в рукаві в духовці?

Готується блюдо дуже просто і досить швидко, якщо заздалегідь на ніч замочити м’ясо в маринаді. Шашлик виходить соковитим, смачним і ароматним. Спробуйте самі!

Візьміть:

  • Свинина – 1 кг
  • Цибуля – 4-5 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сіль, перець, приправи – за смаком

Спосіб приготування по етапах:

Свинину промиваємо і ріжемо на шматки, як вам подобається. Помідори і 2 цибулини прокручуємо в блендері для приготування маринаду.

Заливаємо м’ясо томатно-цибулевої сумішшю, кладемо сіль, перець і базилік за смаком. Залишився цибулю нарізаємо півкільцями і ретельно все перемішуємо.

Залишаємо маринуватися в холодильнику на 2-3 години або на всю ніч.

Мариновану свинину отруюємо в рукав, зав’язуємо пакет і з допомогою зубочистки робимо кілька дірочок.

Поміщаємо в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Приємного апетиту!

Рецепт шашлику з свинини з овочами на фользі і решітці

У цьому способі приготування м’ясо виходить смачним і не таким жирним, оскільки він з решітки стікає на фольгу. Якщо на дно дека додати трохи рідкого диму, то свинячий шашличок за смаком буде як на мангалі.

Підготуйте:

  • Свинина – 1 кг
  • Черрі – 200 гр.
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Лимон
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Гострий перець – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування по етапах:

Цибулю і часник нарізаємо, складаємо в окрему ємність, солимо і злегка розминаємо цибулю.

М’ясо нарізаємо на шматочки середнього розміру, змішуємо з цибулею, додаємо нарізані гострий перець і лимон. Солимо, перчимо за смаком і ретельно все змішуємо. Залишаємо в холодильнику на 3-4 години.

Деко застеляємо фольгою, а зверху поміщаємо решітку.

Черрі ріжемо навпіл і нанизуємо на шпажки упереміж зі свининою.

Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин. Приємного апетиту!

Відео про те, як приготувати свинячий шашлик на шпажках в банку в духовці

Можете використовувати для цієї страви два рецепту. Який вам більше сподобається, такий і вибирайте на пробу. А в наступний раз спробуєте приготувати шашлик з іншим маринадом.

Інгредієнти – варіант 1:

  • м’ясо – 500 гр.
  • цибулю нарізану півкільцями – 200 гр.
  • перець – 1 чайна ложка
  • сіль – 1 чайна ложка
  • лимонний сік – 1 столова ложка
  • гірчиця – 1 столова ложка
  • лавровий лист – половинка
  • рис – 120 гр.
  • сало копчене – 100 гр.

Варіант 2:

  • м’ясо – 500 гр.
  • цибулю нарізану півкільцями – 200 гр.
  • перець – 1 чайна ложка
  • сіль – 1 чайна ложка
  • сметана 15% – 200 гр.
  • горілка – 20 мл
  • лавровий лист – половинка
  • рис – 120 гр.
  • сало копчене – 100 гр.

А ви вже пробували домашній шашлик зі свинини на шпажках? Готували його у себе в духовці? Якщо ця стаття вам сподобалася, додавайте її собі в закладки і діліться з друзями в улюбленої соціальної мережі. До нових зустрічей на блозі!