Доброго всім дня, дорогі мої! Поки на вулиці не настав сезон пікніків, будемо готувати смачний і соковитий шашлик в улюбленій духовці. До речі, у зв’язку з цим дуже рекомендую вам спробувати запечене м’ясо в банку.
Якщо будете готувати свинячий шашличок за цими рецептами, рекомендую вам попередньо замочувати шпажки в холодній воді на 15-20 хвилин. Це потрібно для того, щоб вони не підгоряли в духовці.
Таке м’ясо дуже схоже на смак шашлику, приготованого на природі. Ви можете запікати його як з картоплею, так і з улюбленими овочами (томатами, перцем, цибулею, кабачків, баклажанів і т. д.). Бажаю вам приємного кулінарної творчості!
Шашлик в духовці на шпажках з свинини з картоплею
Просте, але смачне гаряче блюдо на вечерю, так і до святкового столу. При бажанні можете до картоплі додати будь-які овочі: кабачки, помідори, морква, гриби.
Інгредієнти:
- свинина – 1 кг
- картопля – 1 кг
- цибуля – 1 шт.
- яблучний оцет – 50 мл
- рослинне масло – 2 – 3 столові ложки
- спеції, сіль – за смаком
Спосіб приготування по етапах:
М’ясо нарізаємо шматочками, цибулю – кільцями. Додаємо сіль і спеції за смаком, ретельно все перемішуємо руками.
Вливаємо яблучний оцет і рослинне масло, знову перемішуємо. Накриваємо плівкою і залишаємо маринуватися на 1,5-2 години.
Дерев’яні шпажки замочуємо у воді, щоб вони не коптились в духовці. Картоплю нарізаємо кружальцями.
Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо картоплю, а потім свинину з цибулею на шпажках. Вливаємо трохи води і накриваємо фольгою.
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Через 20-30 хвилин знімаємо фольгу, щоб м’ясо трохи підрум’янилося. Запікаємо до готовності. Приємного апетиту!
Як зробити свинячий шашлик в рукаві в духовці?
Готується блюдо дуже просто і досить швидко, якщо заздалегідь на ніч замочити м’ясо в маринаді. Шашлик виходить соковитим, смачним і ароматним. Спробуйте самі!
Візьміть:
- Свинина – 1 кг
- Цибуля – 4-5 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Сіль, перець, приправи – за смаком
Спосіб приготування по етапах:
Свинину промиваємо і ріжемо на шматки, як вам подобається. Помідори і 2 цибулини прокручуємо в блендері для приготування маринаду.
Заливаємо м’ясо томатно-цибулевої сумішшю, кладемо сіль, перець і базилік за смаком. Залишився цибулю нарізаємо півкільцями і ретельно все перемішуємо.
Залишаємо маринуватися в холодильнику на 2-3 години або на всю ніч.
Мариновану свинину отруюємо в рукав, зав’язуємо пакет і з допомогою зубочистки робимо кілька дірочок.
Поміщаємо в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Приємного апетиту!
Рецепт шашлику з свинини з овочами на фользі і решітці
У цьому способі приготування м’ясо виходить смачним і не таким жирним, оскільки він з решітки стікає на фольгу. Якщо на дно дека додати трохи рідкого диму, то свинячий шашличок за смаком буде як на мангалі.
Підготуйте:
- Свинина – 1 кг
- Черрі – 200 гр.
- Цибуля – 2-3 шт.
- Лимон
- Часник – 3-4 зубчики
- Гострий перець – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування по етапах:
Цибулю і часник нарізаємо, складаємо в окрему ємність, солимо і злегка розминаємо цибулю.
М’ясо нарізаємо на шматочки середнього розміру, змішуємо з цибулею, додаємо нарізані гострий перець і лимон. Солимо, перчимо за смаком і ретельно все змішуємо. Залишаємо в холодильнику на 3-4 години.
Деко застеляємо фольгою, а зверху поміщаємо решітку.
Черрі ріжемо навпіл і нанизуємо на шпажки упереміж зі свининою.
Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин. Приємного апетиту!
Відео про те, як приготувати свинячий шашлик на шпажках в банку в духовці
Можете використовувати для цієї страви два рецепту. Який вам більше сподобається, такий і вибирайте на пробу. А в наступний раз спробуєте приготувати шашлик з іншим маринадом.
Інгредієнти – варіант 1:
- м’ясо – 500 гр.
- цибулю нарізану півкільцями – 200 гр.
- перець – 1 чайна ложка
- сіль – 1 чайна ложка
- лимонний сік – 1 столова ложка
- гірчиця – 1 столова ложка
- лавровий лист – половинка
- рис – 120 гр.
- сало копчене – 100 гр.
Варіант 2:
- м’ясо – 500 гр.
- цибулю нарізану півкільцями – 200 гр.
- перець – 1 чайна ложка
- сіль – 1 чайна ложка
- сметана 15% – 200 гр.
- горілка – 20 мл
- лавровий лист – половинка
- рис – 120 гр.
- сало копчене – 100 гр.
А ви вже пробували домашній шашлик зі свинини на шпажках? Готували його у себе в духовці? Якщо ця стаття вам сподобалася, додавайте її собі в закладки і діліться з друзями в улюбленої соціальної мережі. До нових зустрічей на блозі!