Підвищення імунітету народними засобами
Народних засобів для підвищення імунітету безліч. Представляємо п’ять природних імуностимуляторів, які здатні зміцнити імунітет (ефективні рецепти з цих продуктів читайте нижче).
Більш детально про імбир можна прочитати в статті «Корисні властивості імбиру: лікування і протипоказання. Рецепти здоров’я».
Сухофрукти, мед, імбир, горіхи для підвищення імунітету
Кращі продукти для зміцнення імунітету
Влітку, коли багато овочів і фруктів, переживати про брак вітамінів нічого, а от що робити в холодну пору? Адже імунітет, страждає від нестачі вітамінів і мікроелементів, самостійно не справляється з різними інфекціями, тому допомогти йому просто необхідно. В першу чергу — налагодити правильне здорове харчування. Оскільки в раціоні вже немає такого розмаїття фруктів і овочів як в літній період, то включити в нього варто інші, не менш багаті вітамінами продукти.
Перерахуємо продукти харчування, які просто необхідні в раціоні для того, щоб імунітет не втрачав свої захисні функції.
- Часник. Хороший продукт, що володіє антивірусною дією. Його необхідно вживати по 2-4 зубчики щодня в холодну пору року.
- Цибуля. Має такі ж властивості, як і часник. Їсти його краще в сирому вигляді — це посприяє збільшенню опірності організму інфекціям.
- Морська риба. Джерело жирних кислот, без яких імунітет, так і весь людський організм, не може стабільно працювати.
- Горіхи. Незалежно від їх виду (волоські, кедрові, мигдаль), вони багаті вітаміном Е, який вважається хорошим антиоксидантом.
- Морська капуста. Більше йоду, ніж у неї, немає ні в одному продукті. 100 г морської капусти один раз в тиждень повністю покриють дефіцит йоду в організмі.
- Пророщена пшениця. Також багата на вітамін Е. Крім зміцнення імунітету, благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту.
- Цитрусові. Зимовий період – це сезон новорічних фруктів під назвою мандарин. Їжте на здоров’я. У них, як і в апельсинах і лимонах, багато вітаміну С. Завдяки йому збільшується рухливість клітин імунної системи, які активніше ведуть «оборонну» роботу.
- Квашена капуста. Про її корисні властивості знали ще наші бабусі, які квасили її бочками і взимку їли щодня. Тому і вболівали вони менше.
- Шипшина. Ця ягода — джерело вітамінів. Відваром з нього при щоденному прийомі можна цілком замінити вітамінний комплекс з аптеки.