Рецепти самої смачної домашньої аджики на зиму з варінням і без варіння, з помідорами і пекучим перцем, оригінальної аджики по-кавказьки і незвичайної зеленої аджики з покроковими фото і відео майстер-класами приготування

Аджика — абхазька і грузинська гостра приправа, до складу якої входять перетертий перець та прянощі. Підходить до будь-якого столу і страви. Але тільки з перцю виготовляється пастоподібна приправа? Сьогодні ми вам розповімо про те, з яких продуктів можна приготувати смачну кавказьку аджику.

З чого приготувати смачну аджику з варінням на зиму?

Аджику можна приготувати як з традиційного кавказького рецептом, так і у складі з іншими продуктами. В абхазьку приправу входить:

  • червоний перець;
  • коріандр;
  • уцхо-сунелі;
  • часник;
  • пряні трави;
  • сіль.

З плином часу різні народи винаходили свої варіації приготування пекучої приправи. Наприклад, з додаванням томатів, баклажанів, яблук, кабачків, моркви, і навіть ягід.

Класичний рецепт аджики на зиму з помідор і хрону з фото

Підготуйте:

Процес:

  • Помийте складові і перекрутіть в машині для рубки м’яса.
  • Закиньте в ємність для варіння і проваріть на повільному вогні протягом 2-х годин.
  • Роздушіть часник і з’єднайте з пюре.
  • У пюре додайте хрону, солі і цукру.
  • Загорніть в чисті та сухі ємкості.
  • Рецепт аджики на зиму без варіння

    Приготуйте:

    Хід дій:

  • Помийте складові і перекрутіть.
  • Роздушіть часник і закиньте в суміш.
  • З’єднайте з уцхо-сунелі, сіллю і цукром.
  • Всі компоненти добре перемішайте.
  • Розлийте по обеззараженным ємкостей.
  • Гостра аджика на зиму з перцем і часником

    Вам знадобиться:

    Спосіб приготування:

  • Помийте і поріжте компоненти.
  • Протріть в пюре на машині для рубки м’яса.
  • Порубаєте часник і закиньте в суміш.
  • Перемістіть в ємність для варіння і тримайте на повільному вогні протягом 1,5 — 2-х годин.
  • З’єднайте з рештою компонентами: сіллю, цукром, уцхо-сунелі.
  • Змішайте і залийте в чисті та сухі ємкості.
  • Аджика вогник: рецепт на зиму

    Підготуйте:

    Процес створення:

  • Помийте компоненти і поріжте.
  • Накрутіть всі складові — томати, перець, хрін через м’ясорубку.
  • Закиньте їх в ємність для варіння і тримайте на вогні протягом 2-х годин.
  • Нашаткуйте трави, порубаєте часник.
  • З’єднайте всі складові і закиньте в варену суміш.
  • Влийте масло, сіль і цукор.
  • Залийте в ємності, заздалегідь знезаражені.
  • Аджика з баклажанів на зиму: покроковий рецепт

    Візьміть:

    Процес:

  • Вимийте складові і поріжте.
  • Протріть їх через машину для рубки м’яса.
  • Залийте в каструлю масло і томатне пюре, клікніть режим «Варити» 10 хв.
  • Після закиньте перець і баклажани, і натисніть режим «Гасити» 40 хв.
  • Потім з’єднайте з сіллю, цукром, оцтом і протертим часником.
  • Поставте на режим «Варити» на 5 хв.
  • Помістіть вміст у знезаражені ємності.
  • Пікантна аджика: рецепт на зиму з помідорами і яблуками

    Приготуйте:

    Покроковий процес:

  • Вимийте і обсушіть складові.
  • Наріжте, а потім перекрутіть на м’ясорубці помідори і перець.
  • Моркву потріть на крупній тертці.
  • Яблука подрібніть в блендері.
  • Змішайте всі нарізані і пюреобразні частини і поставте на вогонь. Готуйте суміш протягом 1 години.
  • Ще раз перемішайте і розлийте по стерильним ємкостей.

  • Аджика з перцю на зиму: фото-рецепт

    Підготуйте:

    Створення:

  • Помийте складові і перекрутіть в машині для рубки м’яса.
  • Закиньте в суміш цукор, сіль і оцет.
  • Дрібно наріжте зелень і з’єднайте з овочевої частиною, закиньте томатної пасти. Змішайте і дайте настоятися протягом 20 хвилин.
  • Розжаримо масло і влийте в суміш, перемішайте і подавайте до столу. Чи можете закатати в знезаражені ємності.
  • Аджика по-грузинськи: традиційний рецепт на зиму

    Приготуйте:

    Створення:

  • Вимийте складові, а перець залиште у воді на кілька годин.
  • Протріть все через машину для рубки м’яса.
  • Нашаткуйте траву і дрібно розітріть горіхи.
  • З’єднайте всі разом і зберігайте в закритій ємності, щоб заправка не висохла.
  • Приправою можна не тільки мазати хліб і вживати як закуску, але і натирати м’ясо птиці перед відправкою в духовку.

    Шанувальникам грузинської кухні, особливо соусів, рекомендуємо заглянути в нашу статтю про всілякі рецепти соусу ткемалі.

    Рецепт аджики на зиму «пальчики оближеш»

    Підготуйте:

    Хід дій:

  • Підготуйте необхідну, видаліть плодоніжки, насіння і хвостики.
  • Вимийте і позбавте помідори від шкірки.
  • Перекрутіть на м’ясорубці помідори і перці, а потім перемістіть на вогонь.
  • Випаровуйте протягом 20 хв.
  • Після появи перших ознак закипання залийте масло і засипте сіль.
  • Через 5 хв закиньте порубаний часник.
  • Вимкніть і розлийте по ємностях.
  • Кабачкова аджика на зиму: простий рецепт

    Потрібно:

    Процес:

  • Помийте і почистіть від шкірки і насіння основний компонент.
  • Роздушіть часник і перетріть все в м’ясорубці.
  • З’єднайте всі частини, крім перцю і оцту, і перемістіть на вогонь на 40 хв.
  • У процесі готування закиньте в масу перець і влийте оцет.
  • Розкладіть приправу по ємностях.
  • Рецепт аджики з зелених помідорів на зиму

    Необхідно:

    Процес:

  • Вимийте підготовлене і наріжте.
  • Надішліть все через машину для рубки м’яса.
  • Змішайте овочі, зелень, часник і перемістіть на вогонь на 1,5 години.
  • В процесі закиньте коріандр, сіль і хрін, протертий через тертку.
  • Гарячу суміш розлийте по ємностях, заздалегідь обеззараженным.
  • Рецепт аджики з моркви на зиму

    Потрібно:

    Хід дій:

  • Підготуйте овочі і фрукти, томати і яблука позбавте від шкірки, перець — від плодоніжок.
  • Пропустіть продукти через м’ясорубку.
  • З’єднайте всі частини і перемістіть на вогонь.
  • Готуйте протягом 40 хв, додайте сіль і рослинне масло, потім закрутіть в ємності.
  • Аджика з петрушки, базилика, кинзи на зиму: оригінальні рецепти

    Приготуйте:

    • Перець солодкий болгарський — 1 кг;
    • Пюре з томатів — 1 кг;
    • Перець пекучий — 7 стручків;
    • Петрушка свіжа — 500 гр;
    • Базилік свіжий — 300 гр;
    • Кінза свіжа — 200 гр;
    • Часник — 400 гр;
    • Оцтова есенція 70% — 3-4 ст. л.;
    • Цукор — 250 гр;
    • Сіль — 100 гр.

    Приготування:

  • Промийте все підготовлене і дрібно наріжте.
  • Протріть овочі та зелень в блендері.
  • Закиньте в масу пасти з томатів сіль, цукор, есенцію та олію.
  • Ретельно все з’єднайте і подавайте до столу.
  • При необхідності можна зберігати в ємності.
  • Аджика з жовтої сливи на зиму: смачний і незвичайний рецепт

    Потрібно:

    • Сливи жовті — 2 кг;
    • Томатна паста — 2 ст л.;
    • Перець чилі — 2 стручки;
    • Часник — 200 г;
    • Цукор — 200 г;
    • Сіль — 2 ст. л.

    Процес:

  • Підготуйте необхідне — сливи позбавте від кісток, перець від плодоніжок, і перекрутіть.
  • З’єднайте з сипучими частинами і пастою.
  • Перемістіть на вогонь і тримайте протягом 40 хв.
  • У процесі варіння помішуйте вміст.
  • В кінці закиньте подрібнений часник.
  • Гарячу приправу упакуйте в ємності.
  • Рецепт аджики з червоної смородини

    Потрібно:

    • Червона смородина — 0,5 кг;
    • Перець пекучий — 2 шт;
    • Часник — 2 головки;
    • Петрушка, кріп, базилік кінза — великий пучок;
    • Сіль — 1 год л.

    Спосіб приготування:

  • Підготуйте необхідні складові, промийте і обсушіть.
  • Перекрутіть все в машині для рубки м’яса.
  • Змішайте всі частини і пройдіться ще раз блендером.
  • Перемістіть готову масу в суху і чисту ємність.
  • Незвичайні і смачні рецепти ” аджики на зиму: з агрусу, з абрикосів, вишні

    Для приправи з агрусом:

    • Агрус недозрілий — 1 кг;
    • Перець гіркий вогник — 10 шт;
    • Сіль — 1 ст л.;
    • Коріандр — 10 гр;
    • Часник — 300 гр.

    Процес:

  • Підготуйте все для аджики і перетріть в м’ясорубці.
  • Перетворіть коріандр в дрібну стружку.
  • З’єднайте ягідно-овочеву суміш з іншими частинами.
  • Змішайте і перемістіть в ємності для зберігання.
  • Для приправи з абрикосами:

    • Абрикоси — 1 кг;
    • Перець солодкий — 2 шт;
    • Перець гіркий — 1 шт;
    • Цибуля — 0,5 кг;
    • Чорний перець — 5 горошин;
    • Сіль — 1-2 ч. л.

    Виготовлення:

  • Підготуйте складові і перетріть блендером.
  • Поставте на плиту і тримайте її протягом 40 хв.
  • Під час готування заважайте, щоб не пригоріла.
  • Після — упакуйте по ємностях.
  • Для приправи з вишнею:

    • Вишня — 500 г;
    • Томати — 2 кг;
    • Перець солодкий червоний — 2 кг;
    • Перець гострий — 1-2 стручки;
    • Часник — 3 зубчики;
    • Оцтова есенція — 1 год л.;
    • Цукор — 100 р.;
    • Сіль — 1-3 год л.;
    • Рослинне масло — 100 мл

    Хід дій:

  • Підготовлені компоненти обмити і перекрутити через машину для рубки м’яса.
  • У пюре закинути масло і сипучі частини, а потім перемістити на плиту на 40 хв.
  • В процесі змішати з порубаним часником і оцтом.
  • Після закінчення часу варіння розмістити в ємності.
  • Аджика на зиму з буряка

    Знадобиться:

    • Буряк — 600 г;
    • Морква — 300 г;
    • Перець болгарський солодкий — 300 г;
    • Чилі — 2 шт;
    • Лавровий лист — 2 аркуша;
    • Томатний сік — 1 л;
    • Рослинна олія — 50 мл;
    • Сіль — 10 г;
    • Цукор — 50 г;
    • Оцтова есенція — 1 год л.

    Спосіб приготування:

  • Підготуйте овочі, наріжте і перетріть в машині для рубки м’яса.
  • З’єднайте моркву з цукром, а буряк з маслом.
  • У ємність для варіння налийте частина соку і помістіть всередину змішані овочі.
  • Через 20 хв гасіння закиньте роздавлений часник, подрібнений перець і томатний сік.
  • Тушкуйте ще 30 хвилин і перемістіть в знезаражені ємності.
  • Найсмачніший рецепт аджики на зиму: поради кулінарів

    • Після довгого зберігання у холодильнику перед вживанням дістаньте приправу за кілька годин. Завдяки теплому приміщенні, вона природно нагріється і не втратить свій первісний смак.
    • Додаючи в аджику томати, знімайте з них «шапку», тобто зеленувату верхню частину.
    • Для більшої схоронності кавказької приправи варіть її на слабкому вогні не менше 30 хвилин.
    • Для додання «східної родзинки» страви використовуйте кавказьку приправу.
    • Використовуйте приправу в якості маринаду для м’яса перед тим, як його запекти.
    • Для додання гострого смаку салату використовувати вже готову приправу.
    • Вхідні до складу компоненти відмінно справляються з вірусними захворюваннями, тому приправу можна використовувати в якості профілактики.

    Приготувати смачну і пікантну приправу для страв дуже просто, завдяки нашому списку рецептів. Аджика чудово прикрасить будь-який стіл, будь він святковий або повсякденний. Готувати її не тільки просто і швидко, але і цікаво, так як в процесі можна експериментувати з новими компонентами.