Рецепти самої смачної домашньої аджики на зиму з варінням і без варіння, з помідорами і пекучим перцем, оригінальної аджики по-кавказьки і незвичайної зеленої аджики з покроковими фото і відео майстер-класами приготування
Аджика — абхазька і грузинська гостра приправа, до складу якої входять перетертий перець та прянощі. Підходить до будь-якого столу і страви. Але тільки з перцю виготовляється пастоподібна приправа? Сьогодні ми вам розповімо про те, з яких продуктів можна приготувати смачну кавказьку аджику.
З чого приготувати смачну аджику з варінням на зиму?
Аджику можна приготувати як з традиційного кавказького рецептом, так і у складі з іншими продуктами. В абхазьку приправу входить:
червоний перець;
коріандр;
уцхо-сунелі;
часник;
пряні трави;
сіль.
З плином часу різні народи винаходили свої варіації приготування пекучої приправи. Наприклад, з додаванням томатів, баклажанів, яблук, кабачків, моркви, і навіть ягід.
Класичний рецепт аджики на зиму з помідор і хрону з фото
Підготуйте:
Процес:
Помийте складові і перекрутіть в машині для рубки м’яса.
Закиньте в ємність для варіння і проваріть на повільному вогні протягом 2-х годин.
Роздушіть часник і з’єднайте з пюре.
У пюре додайте хрону, солі і цукру.
Загорніть в чисті та сухі ємкості.
Рецепт аджики на зиму без варіння
Приготуйте:
Хід дій:
Помийте складові і перекрутіть.
Роздушіть часник і закиньте в суміш.
З’єднайте з уцхо-сунелі, сіллю і цукром.
Всі компоненти добре перемішайте.
Розлийте по обеззараженным ємкостей.
Гостра аджика на зиму з перцем і часником
Вам знадобиться:
Спосіб приготування:
Помийте і поріжте компоненти.
Протріть в пюре на машині для рубки м’яса.
Порубаєте часник і закиньте в суміш.
Перемістіть в ємність для варіння і тримайте на повільному вогні протягом 1,5 — 2-х годин.
З’єднайте з рештою компонентами: сіллю, цукром, уцхо-сунелі.
Змішайте і залийте в чисті та сухі ємкості.
Аджика вогник: рецепт на зиму
Підготуйте:
Процес створення:
Помийте компоненти і поріжте.
Накрутіть всі складові — томати, перець, хрін через м’ясорубку.
Закиньте їх в ємність для варіння і тримайте на вогні протягом 2-х годин.
Нашаткуйте трави, порубаєте часник.
З’єднайте всі складові і закиньте в варену суміш.
Влийте масло, сіль і цукор.
Залийте в ємності, заздалегідь знезаражені.
Аджика з баклажанів на зиму: покроковий рецепт
Візьміть:
Процес:
Вимийте складові і поріжте.
Протріть їх через машину для рубки м’яса.
Залийте в каструлю масло і томатне пюре, клікніть режим «Варити» 10 хв.
Після закиньте перець і баклажани, і натисніть режим «Гасити» 40 хв.
Потім з’єднайте з сіллю, цукром, оцтом і протертим часником.
Поставте на режим «Варити» на 5 хв.
Помістіть вміст у знезаражені ємності.
Пікантна аджика: рецепт на зиму з помідорами і яблуками
Приготуйте:
Покроковий процес:
Вимийте і обсушіть складові.
Наріжте, а потім перекрутіть на м’ясорубці помідори і перець.
Моркву потріть на крупній тертці.
Яблука подрібніть в блендері.
Змішайте всі нарізані і пюреобразні частини і поставте на вогонь. Готуйте суміш протягом 1 години.
Ще раз перемішайте і розлийте по стерильним ємкостей.
Аджика з перцю на зиму: фото-рецепт
Підготуйте:
Створення:
Помийте складові і перекрутіть в машині для рубки м’яса.
Закиньте в суміш цукор, сіль і оцет.
Дрібно наріжте зелень і з’єднайте з овочевої частиною, закиньте томатної пасти. Змішайте і дайте настоятися протягом 20 хвилин.
Розжаримо масло і влийте в суміш, перемішайте і подавайте до столу. Чи можете закатати в знезаражені ємності.
Аджика по-грузинськи: традиційний рецепт на зиму
Приготуйте:
Створення:
Вимийте складові, а перець залиште у воді на кілька годин.
Протріть все через машину для рубки м’яса.
Нашаткуйте траву і дрібно розітріть горіхи.
З’єднайте всі разом і зберігайте в закритій ємності, щоб заправка не висохла.
Приправою можна не тільки мазати хліб і вживати як закуску, але і натирати м’ясо птиці перед відправкою в духовку.
Шанувальникам грузинської кухні, особливо соусів, рекомендуємо заглянути в нашу статтю про всілякі рецепти соусу ткемалі.
Рецепт аджики на зиму «пальчики оближеш»
Підготуйте:
Хід дій:
Підготуйте необхідну, видаліть плодоніжки, насіння і хвостики.
Вимийте і позбавте помідори від шкірки.
Перекрутіть на м’ясорубці помідори і перці, а потім перемістіть на вогонь.
Випаровуйте протягом 20 хв.
Після появи перших ознак закипання залийте масло і засипте сіль.
Через 5 хв закиньте порубаний часник.
Вимкніть і розлийте по ємностях.
Кабачкова аджика на зиму: простий рецепт
Потрібно:
Процес:
Помийте і почистіть від шкірки і насіння основний компонент.
Роздушіть часник і перетріть все в м’ясорубці.
З’єднайте всі частини, крім перцю і оцту, і перемістіть на вогонь на 40 хв.
У процесі готування закиньте в масу перець і влийте оцет.
Розкладіть приправу по ємностях.
Рецепт аджики з зелених помідорів на зиму
Необхідно:
Процес:
Вимийте підготовлене і наріжте.
Надішліть все через машину для рубки м’яса.
Змішайте овочі, зелень, часник і перемістіть на вогонь на 1,5 години.
В процесі закиньте коріандр, сіль і хрін, протертий через тертку.
Гарячу суміш розлийте по ємностях, заздалегідь обеззараженным.
Рецепт аджики з моркви на зиму
Потрібно:
Хід дій:
Підготуйте овочі і фрукти, томати і яблука позбавте від шкірки, перець — від плодоніжок.
Пропустіть продукти через м’ясорубку.
З’єднайте всі частини і перемістіть на вогонь.
Готуйте протягом 40 хв, додайте сіль і рослинне масло, потім закрутіть в ємності.
Аджика з петрушки, базилика, кинзи на зиму: оригінальні рецепти
Приготуйте:
Перець солодкий болгарський — 1 кг;
Пюре з томатів — 1 кг;
Перець пекучий — 7 стручків;
Петрушка свіжа — 500 гр;
Базилік свіжий — 300 гр;
Кінза свіжа — 200 гр;
Часник — 400 гр;
Оцтова есенція 70% — 3-4 ст. л.;
Цукор — 250 гр;
Сіль — 100 гр.
Приготування:
Промийте все підготовлене і дрібно наріжте.
Протріть овочі та зелень в блендері.
Закиньте в масу пасти з томатів сіль, цукор, есенцію та олію.
Ретельно все з’єднайте і подавайте до столу.
При необхідності можна зберігати в ємності.
Аджика з жовтої сливи на зиму: смачний і незвичайний рецепт
Потрібно:
Сливи жовті — 2 кг;
Томатна паста — 2 ст л.;
Перець чилі — 2 стручки;
Часник — 200 г;
Цукор — 200 г;
Сіль — 2 ст. л.
Процес:
Підготуйте необхідне — сливи позбавте від кісток, перець від плодоніжок, і перекрутіть.
З’єднайте з сипучими частинами і пастою.
Перемістіть на вогонь і тримайте протягом 40 хв.
У процесі варіння помішуйте вміст.
В кінці закиньте подрібнений часник.
Гарячу приправу упакуйте в ємності.
Рецепт аджики з червоної смородини
Потрібно:
Червона смородина — 0,5 кг;
Перець пекучий — 2 шт;
Часник — 2 головки;
Петрушка, кріп, базилік кінза — великий пучок;
Сіль — 1 год л.
Спосіб приготування:
Підготуйте необхідні складові, промийте і обсушіть.
Перекрутіть все в машині для рубки м’яса.
Змішайте всі частини і пройдіться ще раз блендером.
Перемістіть готову масу в суху і чисту ємність.
Незвичайні і смачні рецепти ” аджики на зиму: з агрусу, з абрикосів, вишні
Для приправи з агрусом:
Агрус недозрілий — 1 кг;
Перець гіркий вогник — 10 шт;
Сіль — 1 ст л.;
Коріандр — 10 гр;
Часник — 300 гр.
Процес:
Підготуйте все для аджики і перетріть в м’ясорубці.
Перетворіть коріандр в дрібну стружку.
З’єднайте ягідно-овочеву суміш з іншими частинами.
Змішайте і перемістіть в ємності для зберігання.
Для приправи з абрикосами:
Абрикоси — 1 кг;
Перець солодкий — 2 шт;
Перець гіркий — 1 шт;
Цибуля — 0,5 кг;
Чорний перець — 5 горошин;
Сіль — 1-2 ч. л.
Виготовлення:
Підготуйте складові і перетріть блендером.
Поставте на плиту і тримайте її протягом 40 хв.
Під час готування заважайте, щоб не пригоріла.
Після — упакуйте по ємностях.
Для приправи з вишнею:
Вишня — 500 г;
Томати — 2 кг;
Перець солодкий червоний — 2 кг;
Перець гострий — 1-2 стручки;
Часник — 3 зубчики;
Оцтова есенція — 1 год л.;
Цукор — 100 р.;
Сіль — 1-3 год л.;
Рослинне масло — 100 мл
Хід дій:
Підготовлені компоненти обмити і перекрутити через машину для рубки м’яса.
У пюре закинути масло і сипучі частини, а потім перемістити на плиту на 40 хв.
В процесі змішати з порубаним часником і оцтом.
Після закінчення часу варіння розмістити в ємності.
Аджика на зиму з буряка
Знадобиться:
Буряк — 600 г;
Морква — 300 г;
Перець болгарський солодкий — 300 г;
Чилі — 2 шт;
Лавровий лист — 2 аркуша;
Томатний сік — 1 л;
Рослинна олія — 50 мл;
Сіль — 10 г;
Цукор — 50 г;
Оцтова есенція — 1 год л.
Спосіб приготування:
Підготуйте овочі, наріжте і перетріть в машині для рубки м’яса.
З’єднайте моркву з цукром, а буряк з маслом.
У ємність для варіння налийте частина соку і помістіть всередину змішані овочі.
Через 20 хв гасіння закиньте роздавлений часник, подрібнений перець і томатний сік.
Тушкуйте ще 30 хвилин і перемістіть в знезаражені ємності.
Найсмачніший рецепт аджики на зиму: поради кулінарів
Після довгого зберігання у холодильнику перед вживанням дістаньте приправу за кілька годин. Завдяки теплому приміщенні, вона природно нагріється і не втратить свій первісний смак.
Додаючи в аджику томати, знімайте з них «шапку», тобто зеленувату верхню частину.
Для більшої схоронності кавказької приправи варіть її на слабкому вогні не менше 30 хвилин.
Для додання «східної родзинки» страви використовуйте кавказьку приправу.
Використовуйте приправу в якості маринаду для м’яса перед тим, як його запекти.
Для додання гострого смаку салату використовувати вже готову приправу.
Вхідні до складу компоненти відмінно справляються з вірусними захворюваннями, тому приправу можна використовувати в якості профілактики.
Приготувати смачну і пікантну приправу для страв дуже просто, завдяки нашому списку рецептів. Аджика чудово прикрасить будь-який стіл, будь він святковий або повсякденний. Готувати її не тільки просто і швидко, але і цікаво, так як в процесі можна експериментувати з новими компонентами.