Доброго всім дня, дорогі мої! Сьогодні будемо готувати з вами ідеальне тісто для піци за перевіреними рецептами.
Ви можете робити його як на дріжджах, так і без них. За цими рецептами тісто виходить, як в піцерії – тонке, красиве, ніжне і смачне. Італійці використовують для піци борошно з твердих сортів пшениці, раджу вам брати таку.
Мені найбільше подобається готувати тісто на кефірі без додаткового додавання дріжджів. По-моєму, смачніше не придумати! А вам бажаю знайти той рецепт, який найбільше порадує. Приємного вам кулінарної творчості!
Рецепт дріжджового тіста для піци на кефірі
В класичному варіанті на кефірі зазвичай таке тісто не готують, однак мені подобається найбільше саме з таким складом. Оцет в цьому рецепті не використовуємо, соду не гасимо.
Інгредієнти:
- 250-300 мл теплого кефіру
- 2 щіпки солі
- 0,5 чайної ложки соди
- 3 столові ложки рослинної олії
- 2 склянки борошна
Спосіб приготування по етапах:
У кефір додаємо сіль і соду, ретельно все перемішуємо з допомогою виделки.
Вливаємо олію і знову гарненько розмішуємо.
Всипаємо борошно і замішуємо пружне тісто.
Накриваємо і залишаємо тісто на 1 годину для підняття. Тепер можемо приступати до приготування випічки з нього!
Тонке і м’яке тісто для піци без дріжджів – рецепт за 5 хвилин
Такої кількості тесту вистачить на дві піци діаметром 30 див. Готується воно дуже швидко, просто, виходить тонким і без сухих країв. Крім того, відмінно підійде для приготування булочок з сосисками. Зберігати в холодильнику бездріжджове тісто можна не більше п’яти діб.
Візьміть:
- Борошно – 370-400 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 30 мл
- Молоко – 150 мл
- Сіль – щіпка
- Сода – ½ чайної ложки
- Оцет 9% – 1 чайна ложка
Спосіб приготування по етапах:
Яйце збиваємо з сіллю.
Додаємо молоко і рослинне масло, ретельно все перемішуємо.
Кладемо соду і вливаємо оцет, знову все розмішуємо.
Поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто з допомогою віночка, а потім руками.
Готуємо тісто до тих пір, поки воно не стане пружним і не перестане липнути до рук. Прибираємо його в целофановий пакет на 20-30 хвилин.
Готуємо смачне і тонке тісто для піци, як в піцерії, за 10 хвилин
Теж дуже хороший рецепт, майже класика! Тісто виходить тонким, а за смаковими якостями нітрохи не поступається пиццерийному. Спробуйте самі!
Підготуйте:
- 100 мл теплої води
- 1 чайна ложка сухих дріжджів
- 1 чайна ложка цукру
- 200 гр. борошна (+ 2 столові ложки для опари)
- 3 столові ложки рослинної олії
- щіпка солі
Спосіб приготування по етапах:
У теплій воді розчиняємо цукор і додаємо сухі дріжджі.
Просіваємо 2-3 столові ложки борошна, додаємо у воду з дріжджами і злегка перемішуємо. Накриваємо ємність з опарою рушником і даємо постояти 10 хвилин.
Просіваємо решту борошна і додаємо її в опару. Кладемо щіпку солі і вливаємо олію.
Замішуємо тісто до пружного стану. Знову накриваємо ємність і залишаємо в теплі на годину.
Бездріжджове тісто для італійської піци – швидкий і смачний рецепт
Це, мабуть, самий простий і бюджетний варіант приготування основи для італійської випічки. Не потрібні ні молоко, ні кефір, ні дріжджі! Тісто при цьому виходить не менш смачним.
Нам знадобляться:
- 1/2 склянки рослинного масла
- 1/2 склянки гарячої води
- 2,5 склянки борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- щіпка солі
Спосіб приготування по етапах:
У мисці змішуємо олію й гарячу воду. Додаємо сіль і перемішуємо.
Борошно, просіваючи, додаємо у воду. Додаємо розпушувач.
Замішуємо тісто і прибираємо його в целофановий пакет на півгодини.
Самий кращий і простий класичний рецепт ніжного тіста для піци на дріжджах (відео)
Італійці зазвичай готують піцу саме на такому тесті. Завдяки чому випічка набуває неповторний смак і аромат. А якщо додати в основу прованські трави, то можна отримати класичну італійську коржик!
Інгредієнти:
- Просеянная борошно з твердих сортів пшениці – 1 кг
- Дріжджі живі – 6 гр.
- Сіль морська – 18 гр.
- Оливкова олія – 75 гр.
- Чиста вода – 550 гр.
Як приготувати тісто для піци без дріжджів на молоці з яйцями?
Такий рецепт використовують для приготування піци тільки в Росії. Звичайно, він теж має право на існування, але все-таки розрахований на любителя.
Візьміть:
- Борошно – 750 гр.
- Молоко – 300 мл
- Масло рослинне – 6 столових ложок
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 1 чайна ложка без гірки
- Сода – 1 чайна ложка без гірки
- Винний або яблучний оцет 9% – 1 столова ложка
Спосіб приготування по етапах:
Молоко змішуємо з олією і розбиваємо яйця туди. Кладемо соду і сіль, ретельно розмішуємо.
Додаємо оцет і знову все добре перемішуємо.
Поступово всипаємо борошно, замішуючи тісто.
Загортаємо його в харчову плівку або целофановий пакет і залишаємо на півгодини.
Яке тісто потрібно для піци – дріжджове або листкове бездріжджове?
Якщо в багатошаровій важливіше начинка, то в піці – тісто. Саме від правильності його приготування залежить смак італійського блюда.
Як правило, класичне тісто для піци робиться на дріжджах, воді, оливковій олії, борошні. В цьому випадку воно виходить пружним, еластичним, в міру пористим і тонким.
Однак бездріжджове тісто для піци теж допустимо. Правда, треба враховувати, що в цьому випадку смак готового блюда буде дещо іншим.
До речі, за правилами італійської кухні, піца повинна випікатися при високій температурі всього 3-4 хвилини, щоб вітаміни всі збереглися, але при цьому вона була не передержана!