Фарширований перець: класичні й оригінальні рецепти тушкованих у підливі фаршированих перців, запечених в духовці болгарських перців, ледачих, дієтичних і вегетаріанських фаршированих перців з різними начинками і соусами
Фарширований перець — смачне блюдо в цікавій формі, яке господині люблять подавати на урочисті заходи. Начинка перцю може бути найрізноманітнішою, від фаршу з рисом до гречки з овочами. А про те, як це все зробити, ми поговоримо нижче в статті.
Як приготувати фарширований перець: підбір продуктів і основні принципи
Традиційно фарширований перець належить до болгарської та румунської кухні. Принцип полягає в тому, що в очищений перець кладуть начинку різного роду.
Вона може бути м’ясний або овочевий. Начинені соковитими компонентами перці поливають соусом і кладуть в духову шафу для повного приготування.
Продукти використовуються в більшості своїй ті, які поєднуються за смаком з солодким болгарським перцем. Це можуть бути гриби, м’ясо, помідори, баклажани, рис, картоплю і навіть гречка.
Перед тим як начинити ємність перцю, продукти доводять до готового стану. А лише потім кладуть всередину овоча. Потім невеликий час випікають у духовій шафі на деко або в іншому посуді.
Для фаршу краще використовувати м’ясо жирних сортів, так як в процесі готування воно буде соковитіше. Якщо м’ясо не жирне, його можна з’єднати з перекрученим салом або обсмаженою цибулею з олією.
Не бійтеся приправляти начинку, так як серединна частина сама смачна і соковита. Тому вона вимагає хорошої заправки, яка може включати в себе трави, спеції, олію та інші корисні компоненти.
Перець, фарширований м’ясом і рисом: рецепт покроково
Вам потрібно:
Почнемо:
Наведіть всі продукти в чистий стан.
Відваріть рис до напівготовності.
Зробіть фарш, з’єднайте його з сіллю і перцем, а потім додайте сік половини лимона.
Обсмажте фарш на сковороді в маслі, а потім з’єднайте з крупою.
Обріжте капелюшок перцю і вичистити серцевину.
Начиніть перець м’ясною сумішшю і відправте в духовку на 40 хв.
Щоб овочі були соковитіше, можна кожен перець загорнути у фольгу, а за 10 хв до завершення готування розкрити. Тоді вони будуть не тільки соковитіше, але й ароматнішими.
Як і скільки готувати фарширований перець в сковороду?
Готування перців в каструлі залежить від товщини та об’єму ємності.
Також на час приготування впливає і розмір самих овочів.
В середньому ж готування займає близько 40 хвилин після закипання вмісту.
Фарширований перець в томатному соусі: рецепт з фото
Потрібно:
Процес:
Приготуйте і остудіть рис.
Приправте м’ясний фарш дрібно порубаним луком, сіллю і перцем. Змішайте до однорідної маси.
Тепер зробіть соус. Для цього дрібно порубаєте лук і закиньте на розпечену сковороду з олією.
Влийте до цибулі томатний сік. Якщо у вас немає соку, використовуйте томати. Зніміть з них шкіру і подрібніть за допомогою блендера. Суміш повинна бути рідкою і пюреподібного.
Закиньте в соус сіль, перець, цукор і мелені спеції.
Акуратно укомплектуйте перці в місткості з товстим дном, закиньте всередину лавровий лист і перець-горошок, а потім залийте соусом. Перці повинні бути повністю покриті рідиною. Якщо її не вистачає, залийте трохи води.
Запаліть вогонь і дочекайтеся, коли страва закипить. Потім скрутіть конфорку до мінімуму, закрийте кришкою і варіть 30 хв. Після спробуйте на смак, додайте, якщо чогось не вистачає і доготовьте ще 10 хв. Дайте страві настоятися ще 20-30 хв у закритому стані.
Перець, фарширований в сметанному соусі
Підготуйте:
Хід дій:
Підготуйте овочі, вичистіть перці від насіння і плодоніжки.
На розпечену сковороду відправте дрібно порубаний лук, терту моркву. Доведіть до золотистого стану.
Змішайте засмажку з м’ясом і напівготові рисом і приправте спеціями.
Томат обшпарте окропом і зніміть шкірку. Потім натріть на крупній тертці в м’ясо.
До фаршу закиньте подрібнений часник, зелень, ложку томатної пасти, цукор і добре перемішайте.
Готову суміш відправте всередину перців.
Вимісіть сметану, сіль, томатну пасту і спеції в однорідну пасту.
Покладіть овочі із м’ясом у казан і залийте соусом, всередину закиньте лавровий лист і посічену зелень. Тушкуйте протягом 40-50 хв.
Соус для фаршированого перцю: найсмачніший рецепт
Підлива для перців може бути найрізноманітнішою: томатної, сирної, сметанною, вершкової і навіть з власного соку. Але ми розглянемо список компонентів для пряного соусу:
Помідори — 3 шт;
Перець чилі — 1 шт;
Часник — 3 зубчики;
Кінза — маленький пучок;
Гвоздика, кориця, імбир, паприка — по щіпці;
Перець чорний і червоний — за смаком;
Сіль — за смаком.
Хід процесу:
Зніміть шкірку з помідорів і натріть на тертці.
На розпечену сковороду відправте пюре томатів, дрібно порубаний перець і всі спеції.
Готуйте протягом 5-7 хв на повільному вогні. У готовий соус закиньте подрібнену кінзу.
Рецепт фаршированого болгарського перцю половинками в духовці
Необхідно:
Створення:
Розділіть перці навпіл і очистіть від насіння.
З’єднайте м’ясо з дрібно порубаним баклажани, подрібненими травами і спеціями.
Начиніть перці фаршем і зверху потріть сир.
Поставте в духовку на 40 хв.
Фарширований перець: відео-рецепт «Їмо вдома»
Перці можна готувати не тільки в домашніх умовах, але і на грилі на повітрі, про що вам розповість Юлія Висоцька. Її начинка до перцю несе дивовижний запах і неперевершений смак.
Перець, фарширований овочами: рецепт з фото
Потрібно:
Перці — 8 шт;
Будь-яка зелень — середній пучок;
Сир твердий — 50 гр;
Сир «Фета» — 150 гр;
Цибуля — 2 головки;
Томат — 2 шт;
Морква — 1 шт;
Часник — 3 зубчики;
Капуста — 1/2 головки;
Паприка;
Спеції;
Сіль;
Перець.
Створення:
Нашаткуйте всі овочі, а у перців акуратно відріжте капелюшок і залиште, видаліть серцевину.
Зробіть засмажку з моркви і цибулі, потім закиньте порубаний часник і дрібно нашатковану капусту. Після — закиньте дрібно порубані томати, сир «Фета», зелень і спеції.
Окремо натріть твердий сир, кілька щіпок насипте в зажарку і начиніть перці.
Зверху начинки покладіть тертий сир і закрийте відкладеної капелюшком.
Викладіть на деко і перемістіть в духову шафу на 30 хв.
Рецепт перцю, фарширований грибами
Приготуйте:
Процес:
Для начинки натріть моркву, поріжте кубиками гриби і цибулю.
Обсмажуйте в такій послідовності, спочатку моркву і цибулю 5 хв, потім закиньте гриби на 5 хв.
Подрібніть зелень, змішайте із засмажкою та рисом.
Відокремте від перців капелюшки, щоб вони залишилися цілими. Приберіть насіння і укомплектуйте начинку, а потім прикрийте кришками.
Розведіть томатну пасту у воді і підсолити.
Викласти все на деко, залийте томатним соком і помістіть в духовку на 40 хв.
Фарширований перець з курячим фаршем
Компоненти:
Великі болгарські перці — 4 шт;
Курячий фарш — 300 гр;
Кедрові горіхи — 100 гр;
Часник — головка;
Насіння соняшнику очищені — 50 гр;
Олія оливкова;
Зелень базиліка, петрушки і кінзи — середній пучок;
Цибуля зелена — 3 пера.
Створення:
Обсмажте на сухій сковороді горіхи і насіння, потім висипте в ємність.
Нанесіть масло на сковороду і помістіть туди подрібнену цибулю, цільні зубці часнику.
Потім зніміть з вогню і з’єднайте з горіхами і насінням, налийте ще масла.
Подрібніть зелень і змішайте з масляною масою.
Обсмажте до напівготовності курячий фарш і з’єднати з масою, приправте спеціями.
Видаліть серцевину у перців і начиніть сумішшю.
Перенесіть на деко, а потім в духовку на 40 хв.
Рецепт фаршированих перців з сиром, часником і яйцем
Ця закуска відноситься до розряду холодних, так і готується вона без особливих клопотів.
Потрібно:
Болгарський перець — 3 шт;
Сир твердих сортів — 200 гр;
Варені яйця — 3 шт;
Часник — 2 зубці;
Майонез — 30 гр;
Петрушка — середній пучок.
Хід процесу:
Порубаєте зелень і часник, натріть сир і з’єднайте всі з майонезом.
Підготуйте перці і начиніть їх сумішшю. Закрийте овочі цілими яйцями.
Перемістіть заповнені перці в холодильник на 2 години.
Дістаньте блюдо і наріжте на скибочки товщиною не менше 1,5 див.
Перець, фарширований баклажанами
Потрібно:
Перці — 4 шт;
Баклажан — 1 середній;
Морква — 2 шт;
Цибуля — 2 головки;
Часник — 3 зубчики;
Волоський горіх — 50 гр;
Яловичий бульйон — 1 л;
Яловичий фарш — 300 гр;
Будь-яка зелень — середній пучок;
Спеції, сіль, перець.
Процес по кроках:
Вимийте овочі і дрібно наріжте баклажани з шкіркою, часник, цибулю, зелень, протріть моркву.
Перці звільнити від серцевини.
На сухій сковороді обсмажте подрібнену горіх і перекладіть в окрему ємність.
Залийте маслом сковороду і помістіть в неї порізані овочі.
Додайте горіхи, спеції і зелень.
Начиніть сумішшю перців і перемістіть їх в ємність. Залийте бульйоном і готуйте протягом 40 хв на маленькому вогні під кришкою.
Болгарський перець, фарширований капустою: рецепт на зиму
Потрібно:
Маленькі сорти болгарського перцю — 1 кг;
Капуста свіжа — великий вилок;
Петрушка — великий пучок;
Вода — 1 л;
Цукор — стакан;
Оцет 9% — 200 мл;
Сіль — 15 гр;
Рослинна олія — 200 мл
Хід дій:
Видаліть з перців плодоніжку і насіння, помістіть їх в киплячу воду і потримайте протягом 5 хв. Потім виловите і остудіть.
Нашаткуйте капусту, петрушку, потисніть капусту руками, щоб вона стала м’якше.
Щільно заповнити перці овочами і укладіть в знезаражені ємності.
Змішайте решту складові (воду, цукор, оцет, сіль, масло) в маринад і прокип’ятіть 2-3 хв.
Залийте ємності і закрутіть.
Фарширований перець рецепт з гречкою: оригінальний рецепт
Потрібно:
Покроковий спосіб:
Обсмажте фарш, потерту моркву, порубаний лук і з’єднайте з доведеної до напівготовності гречкою і посіченою зеленню.
Приправте суміш спеціями.
Підготуйте перці і начиніть їх постигла начинкою.
Укомплектуйте овочі в ємності і залийте томатним соком.
Готуйте протягом 40 хв на повільному вогні під кришкою.
Рецепт перцю, фарширований картоплею
Підготуйте:
Хід дій:
Змішайте фарш, промитий рис і дрібно порубаний картоплю.
Видаліть з перців насіннєвий блок.
Обсмажте порубаний лук, терту моркву.
З’єднайте засмажку з м’ясом і нашаткуйте туди зелень.
Забийте перці масою.
У казан покладіть сметану, пасту, тертий помідор, терту моркву і цибулю.
Перемішайте суміш і помістіть всередину фаршировані овочі.
Зверху посипте зеленню і закиньте лавровий лист.
Готуйте протягом 40-50 хв.
Рецепт фаршированих перців по-узбецьки
Потрібно:
Перець — 7 шт;
Баранячий фарш — 300 гр;
Напівготовий Рис — 200 гр;
Курдючне сало — 50 гр;
Цибуля — 5 головок;
Морква — 1 шт;
Помідор — 2 шт;
Часник — 2 зубці;
Будь-яка зелень — великий пучок;
Масло;
Спеції;
Перець;
Сіль.
Процес:
Дрібно поріжте цибулю і сало, натріть моркву і з’єднайте з фаршем і рисом. Добре приправте спеціями.
Видаліть ковпачок у перців, і вийміть насіння.
Утрамбуйте начинку всередину овочів.
Поріжте соломкою моркву, кільцями цибулю і часточками помідори.
Окремо наріжте часник і зелень.
Накалите казан з олією і закиньте січені овочі, зелень і часник.
Тушкуйте протягом 10 хв і вкладіть всередину перці, потім залийте окропом до половини.
Тушкуйте протягом 30 хв, потім переверніть на іншу сторону і готуйте ще 15 хв на повільному вогні.
Фаршировані перці від Сталика Ханкишиева: відео-рецепт
Сталик Ханкишиев вважає, що головне в перці — це начинка, тому м’ясо повинно бути відмінної якості. А яке саме м’ясо необхідно для овочів, ви дізнаєтесь з відео ролика.
Лінивий фарширований перець: простий рецепт
Необхідно:
Лечо з перцю — 1 л;
Фарш м’ясний — 500 гр;
Напівготовий Рис — 200 гр;
Морква — 1 шт;
Цибуля — 1 шт;
Спеції;
Сметана — 20 гр;
Вода;
Масло.
Покроковий розбір:
Відокремте перець від рідини в лечо.
Виловлений перець дрібно наріжте.
Поріжте цибулю і натріть моркву, перемістіть на обжарку.
Змішайте фарш, рис, перець, і засмажку, приправте і залиште на 20 хв.
З приготовленої суміші скатайте котлетообразные форми.
У соус з-під лечо покладіть сметану і приправте.
Перемістіть котлетні кульки на форму і залийте рідкою сумішшю.
Форму помістіть в духовку на 40 хв при 170°С.
Як приготувати фарширований перець в мультиварці або скороварці?
Потрібно:
Перці — 10 шт;
Фарш — 800 гр;
Цибуля — 2 головки;
Напівготовий Рис — 300 гр;
Морква — 1 шт;
Томатна паста;
Спеції;
Масло;
Сіль.
Покроковий приклад:
З’єднайте рис і м’ясний фарш, приправити за смаком.
Терту моркву і порізану цибулю закиньте в скороварку на 5-7 хв в режим «Смаження».
Потім у неї закиньте ложку пасти і готуйте ще кілька хвилин.
Видаліть серцевину з перців і начиніть рисово-м’ясною начинкою.
Помістіть перці в скороварку або каструлю щільно один до одного і залийте кип’яченою водою на 2 див.
Клікніть режим «Гасіння» або «Плов» на 30 хв.
Після завершення дайте страві настоятися ще хвилин 15, а потім подавайте, прикрасивши свіжою зеленню.
Фарширований перець — це зосередження корисних вітамінів і мінералів, блюдо, яке містить клітковину, вуглеводи, білки і корисні жири. Оформлення компонентів захоплює погляди гостей і рідних. Приготування страви не займає надто багато часу, до того ж, дане частування підійде абсолютно для будь-якого торжества.