Як солити огірки на зиму в банках і без стерилізації, хрусткі, мариновані, кислі, солодкі огірки в бочці, довгі, перерослі, китайські і різані часточками огірки швидко і смачно?

Як солити огірки на зиму з гірчицею: відео-рецепт

Як солити огірки на зиму з лимоном і кислотою?

«Лимонні» — так називають цей рецепт. Він передбачає використання лимонної кислоти замість оцту. Також для прикраси господині укладають кружечки лимона між огірочками. Для такого просолювання на 3 л банку готуємо:
Тепер до роботи:

  • На дно покласти спеції, кільця цибулі, хрін.
  • Щільно скласти огірочки.
  • Розвести рідина для заливки: літр води + кам’яна сіль + цукор (пісок) + кислота лимонна. Все закип’ятити і влити в банку.
  • Занурити її у велику каструлю з закипілої водою, попередньо підстеливши на дно шматок тканини або невеликий рушник.
  • Стерилізувати банку 10-12 хв.
  • Після її дістати з каструлі і закупорити.
  • Як солити огірки на зиму з оцтом?

    Огірочки на зиму можна солити по-різному. Якщо ж в якості консерванту збираєтеся використовувати оцет, то необхідно знати основні правила такої засолювання:

    • Для маринування огірків відмінно підходить 9% оцет.
    • Він додається безпосередньо в банку перед тим, як у неї наливають окріп або готову заливку.
    • Для хрумких огірків середньої гостроти використовують 3-5 ст л оцту на банку об’ємом 3 л.