Як солити огірки на зиму в банках і без стерилізації, хрусткі, мариновані, кислі, солодкі огірки в бочці, довгі, перерослі, китайські і різані часточками огірки швидко і смачно?

Як засолити огірки корнішони на зиму?

Як солити огірки з горілкою на зиму?

У нижчеподаному рецепті горілка виступає основним консервантом, завдяки якому такі огірочки можна зберігати 3-4 роки. Готуємо:
Тепер до процесу:

  • На дно скласти зелень і вибрані листи. Закласти банку огірками.
  • Влити гарячу воду. Настояти до 10 хв.
  • Гарячу воду злити в ємність, у неї відправити всі спеції, крім горілки. Закип’ятити.
  • Тепер влити горілку до огірків і туди ж киплячий розсіл, закатати.
  • Такі огірочки чудово зберігаються і під поліетиленовою кришкою.
  • Як солити гіркі, які переросли огірки на зиму?

    Переспілі огірки можна закрутити не тільки у вигляді салату, з них можна приготувати відмінну заправу для розсольника. Для такої заправки потрібні:

    Готується заправка досить швидко:

  • Моркву подрібнити на тертці.
  • У огірків видалити шкірку і порізати невеликими кубиками.
  • Часник і зелень подрібнити.
  • Всі інгредієнти перемішати, посолити. Почекати кілька годин, щоб овочі випустили сік.
  • Коли з’явиться сік, овочі помістити на вогонь, дати закипіти.
  • Проварити 10 хв, влити оцет і в банки.
  • Закрутити і укутати.
  • Готуйте огірочки запас, а зимовими вечорами насолоджуйтесь їх хрускотом.

    Можливо, вас зацікавлять такі заготовки: Як просто і смачно приготувати зелені помідори на зиму, Рецепти самої смачної домашньої аджики на зиму, прості Домашні заготовки з баклажанів на зиму.