Як солити огірки на зиму в банках і без стерилізації, хрусткі, мариновані, кислі, солодкі огірки в бочці, довгі, перерослі, китайські і різані часточками огірки швидко і смачно?

Як солити огірки холодним способом на зиму?

Якщо хочете взимку поласувати солененькими огірочками як у селі з бочки, то використовуйте холодний варіант соління.

  • Для цього необхідно вибрати огірочки одного розміру, заповнити ними банку, не забудьте про прянощі.
  • На 3 л банку засипте 3 ст л солі, залийте все холодною водою, закрийте кришкою.
  • Поговоріть баночку в руках, щоб сіль розчинилася, і відправте в холод.
  • Огірочки просолятся, і вже через місяць можна смачно «похрумтіти».

Як солити кислі огірки в бочці, діжки на зиму?

Соління з бочки — це стара російська традиція. У селах солили все: огірки, помідори, кавуни, квасили капусту, яблука та багато іншої смакоти. Наш журнал знайшов старовинний бабусин рецепт, по якому можна зробити огірочки в діжці як у старовину.

Для закваски знадобиться бочка (діжка) бажано дерев’яна (дуб, липова), за її відсутністю підійде пластмасова, тільки з використанням поліетиленового харчового кулька.

Готуємо продукти для засолювання в бочці на 25 л:
Миті огірочки укласти в бочку, перекладаючи кожен шар зеленим листям, кропом і часником.

Приготувати розсіл: 20 л води (холодної) + сіль (для маленьких огірочків – 500-600 г; для середніх – 700-800 г; для великих – 800-900 г).

Залити солоним розчином бочки (діжки), придавити соління зверху тягарем і дати прокваситься протягом 3 днів у теплі. Далі, перемістити бочку в холод: погріб, гараж або на балкон.