Як солити огірки на зиму в банках і без стерилізації, хрусткі, мариновані, кислі, солодкі огірки в бочці, довгі, перерослі, китайські і різані часточками огірки швидко і смачно?
Як солити огірки в каструлі на зиму?
Як солити мариновані огірки на зиму?
Міські жителі віддають перевагу маринованими огірочками, так як погреби у них немає, і бочки з солоним ласощами зберігати ніде. Готуємо продукти для маринування в 3 л банку:
Всі складові вимити і щільно скласти в банку.
Туди ж закинути сипучі компоненти і вилити оцет. Залити водою (холодною).
Повну банку перемістити у велику каструлю (відро) з водою, вона повинна бути холодною.
Відправити каструлю на вогонь.
Після того як вода у великій каструлі почне кипіти, дати огіркам простерилизоваться 2-5 хвилин.
Після, акуратно дістати гарячу банку і закрутити.
Як солити огірки на зиму з аспірином?
Ацетилсаліцилова кислота (аспірин) у мариновке огірочків виступає консервантом і не дає кришок «вибухати». На тару 3 л готуємо:
Маринуються огірки наступним чином:
У підготовлену банку (на дно) викласти спеції, поверх щільно огірочки.
Всипати сипучі спеції, покласти аспірин.
Залити все окропом і закупорити.
Банку потрусити, щоб все розтануло, перевернути догори дном і закутати.