Як солити огірки на зиму в банках і без стерилізації, хрусткі, мариновані, кислі, солодкі огірки в бочці, довгі, перерослі, китайські і різані часточками огірки швидко і смачно?

Як солити огірки в каструлі на зиму?

Як солити мариновані огірки на зиму?

Міські жителі віддають перевагу маринованими огірочками, так як погреби у них немає, і бочки з солоним ласощами зберігати ніде. Готуємо продукти для маринування в 3 л банку:

  • Всі складові вимити і щільно скласти в банку.
  • Туди ж закинути сипучі компоненти і вилити оцет. Залити водою (холодною).
  • Повну банку перемістити у велику каструлю (відро) з водою, вона повинна бути холодною.
  • Відправити каструлю на вогонь.
  • Після того як вода у великій каструлі почне кипіти, дати огіркам простерилизоваться 2-5 хвилин.
  • Після, акуратно дістати гарячу банку і закрутити.
  • Як солити огірки на зиму з аспірином?

    Ацетилсаліцилова кислота (аспірин) у мариновке огірочків виступає консервантом і не дає кришок «вибухати». На тару 3 л готуємо:
    Маринуються огірки наступним чином:

  • У підготовлену банку (на дно) викласти спеції, поверх щільно огірочки.
  • Всипати сипучі спеції, покласти аспірин.
  • Залити все окропом і закупорити.
  • Банку потрусити, щоб все розтануло, перевернути догори дном і закутати.