Як солити огірки на зиму в банках і без стерилізації, хрусткі, мариновані, кислі, солодкі огірки в бочці, довгі, перерослі, китайські і різані часточками огірки швидко і смачно?

Як солити огірки з часником на зиму?

Як солити великі огірки на зиму?

Для великих огірків ідеальними вважаються бочки і діжки, але є рецепт, за яким можна отримати огірочки з бочковим смаком з скляних банок, його і розглянемо. Готуємо продукти для засолювання 2 кг огірків:
Тепер, головне «таїнство»:

  • Крупно порізати зеленушку і листя. Часник розрізати навпіл, змішати.
  • 1/3 отриманої заготовки насипати на дно банки, вертикально вкласти великі огірки.
  • Їх присипати половиною залишилася заготовки і укласти наступний ряд горизонтально.
  • Поверх — залишок заготовки.
  • В холодній воді (+/- 1,3 л) розчинити сіль. Залити нею огірки.
  • Прикрити горловину банок натуральним матеріалом, можна марлею і залишити прокваситься на 2 дні.
  • Після закінчення терміну злити розсіл, дати йому закипіти і залити їм великі огірки.
  • Закрити капроновими кришками і в холод.