Профілактика харчових отруєнь
Убезпечити себе від харчового отруєння можна, лише виконуючи всі правила нормального здорового харчування. В магазинах не купуйте продукти, у яких закінчується термін дії, уважно огляньте неупаковані продукти харчування. Розповісти про їх стан вам зможуть колір і запах. Закупівлю продуктів робіть краще в супермаркетах, де практично все має свою упаковку та дату виготовлення.
Купуєте готові салати на вагу? Припиняйте це робити! По-перше: ви знаєте хто їх робив? Чистими руками чи їх нарізали? Ретельно вимили овочі? Не падали вони на підлогу? Правильно, не знаєте, а сподіватися на добропорядність людей, ризикуючи своїм здоров’ям, не варто!
У себе вдома постійно робіть огляд продуктів в холодильнику. Без жалю викидайте погані — з гниллю або цвіллю. Ну і, звичайно ж, мити руки перед їжею і готуванням, проводити необхідну термічну обробку продуктів, ретельно вимивати овочі і фрукти.