Температура при харчовому отруєнні: коли збивати?
Температура при харчовому отруєнні є нічим іншим, як реакцією організму на появу в ньому патогенної мікрофлори під дією шкідливих мікробів. Це не просто реакція, а природне опір, зброєю якого виступає підвищена температура тіла.
Коли потрібно збивати? Відповідь на це питання залежить від величини і тривалості температури, а також від віку хворого.
Якщо отруївся дитина і у нього підвищена температура, то можна збивати від 37,5°С і вище, так як у дітей підвищена температура впливає на роботу серця більше, ніж у дорослого.
Якщо мова йде про дорослій людині, то збивати температуру до досягнення мітки 38,0 небажано. Таким чином ви послабляєте захист організму перед мікробами.
Лікування харчового отруєння в домашніх умовах народними засобами
У народній медицині є маса способів полегшити стан людини при харчовому отруєнні, поступово знищуючи збудника.