Симптоми і лікування харчового отруєння у дорослих і дітей. Надання першої допомоги при харчовому отруєнні, ліки і народні засоби при отруєнні

Температура при харчовому отруєнні: коли збивати?

Температура при харчовому отруєнні є нічим іншим, як реакцією організму на появу в ньому патогенної мікрофлори під дією шкідливих мікробів. Це не просто реакція, а природне опір, зброєю якого виступає підвищена температура тіла.

Коли потрібно збивати? Відповідь на це питання залежить від величини і тривалості температури, а також від віку хворого.

Якщо отруївся дитина і у нього підвищена температура, то можна збивати від 37,5°С і вище, так як у дітей підвищена температура впливає на роботу серця більше, ніж у дорослого.

Якщо мова йде про дорослій людині, то збивати температуру до досягнення мітки 38,0 небажано. Таким чином ви послабляєте захист організму перед мікробами.

Лікування харчового отруєння в домашніх умовах народними засобами

У народній медицині є маса способів полегшити стан людини при харчовому отруєнні, поступово знищуючи збудника.

  • Ромашка або будь-який інший трав’яний чай. Але саме відвар ромашки надає заспокійливу дію на постраждалий шлунок.
  • Лимонний сік. Кислота лимона здатна вбити величезний ряд бактерій, які оселилися у вашому організмі. Багато пити відразу не потрібно, достатньо кілька разів в день випивати по чайній ложці.
  • Чарівна суміш. У воді розчиніть мед і додайте в два рази менше оливкової олії. Допомагає з перших годин отруєння. Пити рекомендовано в малих дозах, але часто — не менше 5 разів за добу.
  • Настій насіння кропу+мед. Пити по половині склянки не менше 6 разів на день.
  • Чай з м’яти. Прибирає біль і заспокоює шлунок (швидко проходять коліки).