Покрокові рецепти смачною шоколадної ковбаси з печива: як готувати домашню шоколадну ковбасу з печивом і без, зі згущеним молоком, какао, шоколадом та іншими інгредієнтами
Шоколадна ковбаса — ласощі родом з дитинства, смачне, солодке і поживне. Особливо, якщо її приготувала бабуся. Сьогодні ми познайомимо одних і нагадаємо іншим про найкращому десерті дитинства, припалого на 80-90-ті роки.
Основні інгредієнти для приготування шоколадної ковбаси
Оригінальний десерт і неповторний смак, який не сплутаєш ні з чим іншим — це і є шоколадна ковбаса. В Зарубіжних країнах таку смакоту називають Chocolate Salami. Як бачите, популярність страви нітрохи не скоротилася, а тільки збільшилася. Розглянемо, які основні компоненти потрібні для виготовлення ласощів, без яких ніяк не вийде гармонійного страви.
Шоколад/Какао — одна з найважливіших і найголовніших складових. Шоколад і какао надають саму суть десерту, смак і колір.
Цукор — обов’язковий компонент, потрібен для солодкого смаку. Але його з легкістю можна замінити на будь-який інший підсолоджувач: згущене молоко, фруктозу, стевію, сорбіт.
Масло — потрібний компонент для зв’язки всіх складових, також надає м’якість десерту. Хоча в деяких рецептах виключають його або замінюють на інші компоненти.
Печиво — серце ковбаси, яке робить її хрусткою і ніжною.
Класичний рецепт шоколадної ковбаски з печива
Потрібно:
Хід дій:
У тару влийте молоко.
Закиньте до нього цукор і добре збийте.
Далі через сито просіяти какао, і все ретельно змішайте.
Поставте на повільний вогонь збиту масу.
Порубаєте дрібно масло і закиньте в масу.
Коли масло розтопиться повністю, зніміть суміш з вогню.
Дайте їй трохи охолонути.
Тим часом, у поліетиленовий пакет перемістіть печиво.
З допомогою качалки або молотка для відбивання м’яса подрібніть печиво, але не сильно дрібно.
З’єднайте печиво з вареної масою і добре перемішайте.
Викладіть отриману суміш широкою смужкою на пергамент/фольгу/харчову плівку, а потім загорніть, як ковбасу.
Загорнуту ковбасу перемістіть на 4 години в холодильник.
Простий рецепт шоколадної ковбаски з печива з какао
Потрібно:
Спосіб дій:
Розтопіть на водяній бані масло.
У вже розтоплене масло закиньте цукор, готуйте до повного розчинення.
В молоко просіяти какао і добре з’єднайте, щоб молоко стало кольору какао.
В окремій тарі збийте до піни яйце.
Руками покришіть в окрему ємність печиво.
Тепер з’єднайте масляну суміш з молочної, дайте трохи покипіти, а потім перемістіть з вогню.
Перемішуючи гарячу суміш, додайте цівкою яйце.
Потім отриману масу введіть в подрібнене печиво. Добре змішайте компоненти.
Перемістіть утворену масу на харчову плівку широкою смужкою, а потім поверніть ковбаскою.
Згорнутий кульок перемістіть в холодильник не менше, ніж на 3 години.
Солодка вершкова ковбаска з печива: простий рецепт з фото
Підготуйте:
Процес:
Розділіть печиво на дві частини. Першу подрібніть руками і залиште в окремій тарі. А другу подрібніть в порошок за допомогою м’ясорубки/комбайни/молотка для відбивання м’яса.
Влийте в тару молоко, просіяти какао і помістіть порзане талое масло.
Розітріть компоненти до однорідної маси за допомогою дерев’яної ложки.
В однорідну масу всипте печиво-порошок і ретельно змішайте.
Потім закиньте поламане печиво, ром, цукати і курагу.
Добре перемішайте всі компоненти.
Викладіть широкої ковбаскою на харчову плівку.
Загорніть ковбасу, виконайте те ж саме з рештою суміші.
Перемістіть в морозилку на 2-3 години.
Дістаньте, розгорніть і зніміть пробу.
Рецепт смачною шоколадної ковбаски з печива і вареного згущеного молока
Необхідно:
Хід процесу:
Вершкове масло залиште на кілька годин при кімнатній температурі.
У тару перемістіть варене згущене молоко.
Закиньте талое масло і просіяти какао.
Всі компоненти добре з’єднайте між собою.
Поломайте окремо печиво і додайте до отриманої суміші.
Ще раз добре перемішайте.
Викладіть на пергамент товстої ковбаскою і загорніть.
Помістіть в холодильник на 4 години.
Шоколадна ковбаса з печива з яйцем: рецепт
Необхідно:
Хід дій:
Розламайте печиво.
Поставте на маленький вогонь масло і всипте до нього цукор. Постійно помішуйте, щоб не пригоріло.
Какао з’єднайте з молоком.
Окремо збийте яйце.
Як тільки цукор розтане, а масло розтопиться, влийте збите в піну яйце і з’єднайте.
Потім влийте какао-молоко і знову все гарненько перемішайте.
Отриману суміш помістіть в тару з поламаним печивом і з’єднайте.
Викладіть масу на фольгу, загорніть ковбаскою і перенесіть в холодильник на 3-4 години.
Рецепт шоколадної ковбаси без печива
Потрібно:
Процес:
Влийте в тару молоко, талое масло і какао.
Добре змішайте компоненти.
Потім всипте цукати і повітряний рис.
Перемішайте складові в однорідну масу.
Перемістіть у вигляді ковбаски на пергамент і загорніть.
Загорнуті кульочки помістіть в морозилку на 2-3 години.
Шоколадна ковбаса з печива зі сметаною: рецепт
Потрібно:
Спосіб приготування:
Заздалегідь дістаньте масло і дайте йому розтанути самостійно при кімнатній температурі.
Змішайте сметану з цукром.
Порубаєте на дрібні шматочки талое масло і з’єднайте зі сметаною.
Просіяти какао, і з’єднайте всі компоненти.
Поломайте печиво на дрібні шматочки.
З’єднайте печиво і вийшла суміш.
Викладіть масу на харчову плівку, загорніть ковбаскою та поставте в холодильник на 4 години.
Шоколадна ковбаса з шоколадом: покроковий рецепт
Підготуйте:
Шоколад не менше 75% какао — 1 плитка;
Какао — 50 г;
Вершкове масло — 150 г;
Печиво «До чаю» — 300 г;
Коньяк — 1 ст. л.;
Згущене молоко — 1 банка;
Мигдаль — 100 г;
Цукрова пудра — 1 саше.
Процес:
Поломайте печиво і потовчіть в ступці горіхи.
Поставте На водяну баню масло і шоколад, дрібно поламаний.
Коли шоколадна маса розтопиться, просійте в неї какао. Перемішайте компоненти.
Влийте в масу на водяній бані згущене молоко.
Через кілька хвилин зніміть з вогню, влийте коньяк.
Отриману масу перемістіть в чашу з печивом і горіхами і з’єднайте.
Перемістіть суміш на харчову плівку і скачайте ковбаскою.
Згорнуту ковбасу помістіть в холодильник на 3-4 години.
Після — розгорніть і обваляйте в цукровій пудрі.
Шоколадна ковбаса з печивом і горіхами
Потрібно:
Хід дій:
Розтовчіть печиво руками, з’єднайте з горіхами.
Олію заздалегідь дістаньте до готування, бажано через 1-2 години.
Масло порубаєте на скибочки, закиньте згущеного молока і просіяти какао.
Гарненько змішайте всі компоненти до однорідної маси.
Перемішану масу помістіть в суміш горіхів і печива.
Перемішайте всі складові.
Отриману суміш перенесіть на харчову плівку і закатайте ковбаскою.
Загорнену ковбасу віднесіть в холодильник на 3-4 години.
Як робити смачну шоколадну ковбасу з молоком і без?
Для ковбаси з молоком потрібно:
Молоко — 100 мл;
Цукор — 200 г;
Какао — 40 г;
Печиво пісочне — 400 г;
Ізюм — 100 г;
Масло вершкове — 100 г.
Хід процесу:
Розтопіть на водяній бані масло.
В молоко просіяти какао і з’єднайте.
У масло, всипте цукор і розчиніть його повністю.
Печиво поломайте на дрібні шматочки.
Ізюм промийте і обсушіть.
З’єднайте масляну суміш з молочної.
Потім додайте до них родзинки, знову перемішайте.
Після закиньте печиво і ретельно змішайте всі компоненти.
Перемістіть отриману масу на пергамент і поверніть трубою.
Перенесіть отриману ковбасу в морозилку на 2-3 години.
Рецепт без молока:
Масло вершкове — 150 г;
Какао — 50 г;
Цукор — 100 г;
Печиво пісочне — 350 р.
Процес:
Поломайте печиво.
Розітріть масло з какао і цукром, потім з’єднайте з поламаним печивом.
Викладіть широкою смугою на фольгу і скачайте.
Ковбаску помістіть в холодильник на 3 години.
Рецепт шоколадної ковбаси з маслом
Підготуйте:
Вершкове масло — 150 г;
Какао — 30 г;
Згущене молоко — 1 банка;
Шоколад гіркий — 100 г;
Печиво розсипчасте — 4 г;
Фундук — 50 г;
Волоський горіх — 50 р.
Процес:
Розтовчіть печиво руками, горіхи в ступці.
Масло перемістіть на водяну баню з шоколадом.
В розтоплену масу влийте згущеного молоко і просіяти какао.
З’єднайте компоненти, ретельно перемішавши.
Потім всипте горіхи та печиво, знову гарненько з’єднайте.
Викладіть на пергамент і скачайте.
Помістіть в холодильник на 4 години.
Приготування шоколадної ковбаски без згущеного молока
Потрібно:
Іриски — 1 кг;
Какао — 40 г;
Масло вершкове — 200 г;
Повітряний рис — 300 р.
Хід дій:
Розтопіть іриски і масло у великій тарі на вогні, періодично помішуючи. Приблизний час розтоплення становить 20 хвилин.
У гарячу суміш всипте повітряний рис і просіяти какао.
Ретельно з’єднайте складові.
Перенесіть суміш на харчову плівку і скачайте.
Дочекайтеся, поки вона охолоне, і наріжте скибочками.
Рецепт дієтичної шоколадної ковбаси
Потрібно:
Банани — 4 шт;
Какао — 70 г;
Стевія — 60 г;
Протеїн/яєчний порошок — 50 г;
Молоко — 20 мл;
Кедровий горіх — 100 г;
Мигдаль — 100 р.
Дії:
Банани збийте блендером до пюреподібної маси.
Додайте до них стевію і просіяти какао.
Молоко з’єднайте з протеїном/яєчним порошком.
Потім з’єднайте всі компоненти до однорідної маси.
Мигдаль трохи подрібніть і змішайте з кедровими горіхами, потім всипте в масу.
З’єднайте компоненти і перемістіть на пергамент.
Загорніть в ковбаску і перемістіть в холодильник на 3-4 години.
Як робиться шоколадна ковбаса за старим рецептом з дитинства: ВІДЕО
Дитячі ласощі можна відтворити в будь-яких варіаціях, і всі вони смачні і незвичайні. Порадуйте своє чадо десертом з вашого дитинства. І не забудьте відрізати собі шматочок, щоб поностальгувати про хороших моментах свого отроцтва.