Фарширований перець: класичні й оригінальні рецепти тушкованих у підливі фаршированих перців, запечених в духовці болгарських перців, ледачих, дієтичних і вегетаріанських фаршированих перців з різними начинками і соусами

Фарширований перець — смачне блюдо в цікавій формі, яке господині люблять подавати на урочисті заходи. Начинка перцю може бути найрізноманітнішою, від фаршу з рисом до гречки з овочами. А про те, як це все зробити, ми поговоримо нижче в статті.

Як приготувати фарширований перець: підбір продуктів і основні принципи

  • Традиційно фарширований перець належить до болгарської та румунської кухні. Принцип полягає в тому, що в очищений перець кладуть начинку різного роду.
  • Вона може бути м’ясний або овочевий. Начинені соковитими компонентами перці поливають соусом і кладуть в духову шафу для повного приготування.
  • Продукти використовуються в більшості своїй ті, які поєднуються за смаком з солодким болгарським перцем. Це можуть бути гриби, м’ясо, помідори, баклажани, рис, картоплю і навіть гречка.
  • Перед тим як начинити ємність перцю, продукти доводять до готового стану. А лише потім кладуть всередину овоча. Потім невеликий час випікають у духовій шафі на деко або в іншому посуді.
  • Для фаршу краще використовувати м’ясо жирних сортів, так як в процесі готування воно буде соковитіше. Якщо м’ясо не жирне, його можна з’єднати з перекрученим салом або обсмаженою цибулею з олією.
  • Не бійтеся приправляти начинку, так як серединна частина сама смачна і соковита. Тому вона вимагає хорошої заправки, яка може включати в себе трави, спеції, олію та інші корисні компоненти.

Перець, фарширований м’ясом і рисом: рецепт покроково

Вам потрібно:

Почнемо:

  • Наведіть всі продукти в чистий стан.
  • Відваріть рис до напівготовності.
  • Зробіть фарш, з’єднайте його з сіллю і перцем, а потім додайте сік половини лимона.
  • Обсмажте фарш на сковороді в маслі, а потім з’єднайте з крупою.
  • Обріжте капелюшок перцю і вичистити серцевину.
  • Начиніть перець м’ясною сумішшю і відправте в духовку на 40 хв.
  • Щоб овочі були соковитіше, можна кожен перець загорнути у фольгу, а за 10 хв до завершення готування розкрити. Тоді вони будуть не тільки соковитіше, але й ароматнішими.

    Як і скільки готувати фарширований перець в сковороду?

    • Готування перців в каструлі залежить від товщини та об’єму ємності.
    • Також на час приготування впливає і розмір самих овочів.
    • В середньому ж готування займає близько 40 хвилин після закипання вмісту.

    Фарширований перець в томатному соусі: рецепт з фото

    Потрібно:

    Процес:

  • Приготуйте і остудіть рис.
  • Приправте м’ясний фарш дрібно порубаним луком, сіллю і перцем. Змішайте до однорідної маси.
  • З’єднайте м’ясо з рисом і добре вимісіть.
  • Підготуйте перці, вирізати плодоніжку і насіння.
  • Покладіть всередину підготовлених овочів приготований фарш.
  • Тепер зробіть соус. Для цього дрібно порубаєте лук і закиньте на розпечену сковороду з олією.
  • Влийте до цибулі томатний сік. Якщо у вас немає соку, використовуйте томати. Зніміть з них шкіру і подрібніть за допомогою блендера. Суміш повинна бути рідкою і пюреподібного.
  • Закиньте в соус сіль, перець, цукор і мелені спеції.
  • Акуратно укомплектуйте перці в місткості з товстим дном, закиньте всередину лавровий лист і перець-горошок, а потім залийте соусом. Перці повинні бути повністю покриті рідиною. Якщо її не вистачає, залийте трохи води.
  • Запаліть вогонь і дочекайтеся, коли страва закипить. Потім скрутіть конфорку до мінімуму, закрийте кришкою і варіть 30 хв. Після спробуйте на смак, додайте, якщо чогось не вистачає і доготовьте ще 10 хв. Дайте страві настоятися ще 20-30 хв у закритому стані.
  • Перець, фарширований в сметанному соусі

    Підготуйте:

    Хід дій:

  • Підготуйте овочі, вичистіть перці від насіння і плодоніжки.
  • На розпечену сковороду відправте дрібно порубаний лук, терту моркву. Доведіть до золотистого стану.
  • Змішайте засмажку з м’ясом і напівготові рисом і приправте спеціями.
  • Томат обшпарте окропом і зніміть шкірку. Потім натріть на крупній тертці в м’ясо.
  • До фаршу закиньте подрібнений часник, зелень, ложку томатної пасти, цукор і добре перемішайте.
  • Готову суміш відправте всередину перців.
  • Вимісіть сметану, сіль, томатну пасту і спеції в однорідну пасту.
  • Покладіть овочі із м’ясом у казан і залийте соусом, всередину закиньте лавровий лист і посічену зелень. Тушкуйте протягом 40-50 хв.
  • Соус для фаршированого перцю: найсмачніший рецепт

    Підлива для перців може бути найрізноманітнішою: томатної, сирної, сметанною, вершкової і навіть з власного соку. Але ми розглянемо список компонентів для пряного соусу:

    • Помідори — 3 шт;
    • Перець чилі — 1 шт;
    • Часник — 3 зубчики;
    • Кінза — маленький пучок;
    • Гвоздика, кориця, імбир, паприка — по щіпці;
    • Перець чорний і червоний — за смаком;
    • Сіль — за смаком.

    Хід процесу:

  • Зніміть шкірку з помідорів і натріть на тертці.
  • На розпечену сковороду відправте пюре томатів, дрібно порубаний перець і всі спеції.
  • Готуйте протягом 5-7 хв на повільному вогні. У готовий соус закиньте подрібнену кінзу.
  • Рецепт фаршированого болгарського перцю половинками в духовці

    Необхідно:

    Створення:

  • Розділіть перці навпіл і очистіть від насіння.
  • З’єднайте м’ясо з дрібно порубаним баклажани, подрібненими травами і спеціями.
  • Начиніть перці фаршем і зверху потріть сир.
  • Поставте в духовку на 40 хв.
  • Фарширований перець: відео-рецепт «Їмо вдома»

    Перці можна готувати не тільки в домашніх умовах, але і на грилі на повітрі, про що вам розповість Юлія Висоцька. Її начинка до перцю несе дивовижний запах і неперевершений смак.

    Перець, фарширований овочами: рецепт з фото

    Потрібно:

    • Перці — 8 шт;
    • Будь-яка зелень — середній пучок;
    • Сир твердий — 50 гр;
    • Сир «Фета» — 150 гр;
    • Цибуля — 2 головки;
    • Томат — 2 шт;
    • Морква — 1 шт;
    • Часник — 3 зубчики;
    • Капуста — 1/2 головки;
    • Паприка;
    • Спеції;
    • Сіль;
    • Перець.

    Створення:

  • Нашаткуйте всі овочі, а у перців акуратно відріжте капелюшок і залиште, видаліть серцевину.
  • Зробіть засмажку з моркви і цибулі, потім закиньте порубаний часник і дрібно нашатковану капусту. Після — закиньте дрібно порубані томати, сир «Фета», зелень і спеції.
  • Окремо натріть твердий сир, кілька щіпок насипте в зажарку і начиніть перці.
  • Зверху начинки покладіть тертий сир і закрийте відкладеної капелюшком.
  • Викладіть на деко і перемістіть в духову шафу на 30 хв.
  • Рецепт перцю, фарширований грибами

    Приготуйте:

    Процес:

  • Для начинки натріть моркву, поріжте кубиками гриби і цибулю.
  • Обсмажуйте в такій послідовності, спочатку моркву і цибулю 5 хв, потім закиньте гриби на 5 хв.
  • Подрібніть зелень, змішайте із засмажкою та рисом.
  • Відокремте від перців капелюшки, щоб вони залишилися цілими. Приберіть насіння і укомплектуйте начинку, а потім прикрийте кришками.
  • Розведіть томатну пасту у воді і підсолити.
  • Викласти все на деко, залийте томатним соком і помістіть в духовку на 40 хв.
  • Фарширований перець з курячим фаршем

    Компоненти:

    • Великі болгарські перці — 4 шт;
    • Курячий фарш — 300 гр;
    • Кедрові горіхи — 100 гр;
    • Часник — головка;
    • Насіння соняшнику очищені — 50 гр;
    • Олія оливкова;
    • Зелень базиліка, петрушки і кінзи — середній пучок;
    • Цибуля зелена — 3 пера.

    Створення:

  • Обсмажте на сухій сковороді горіхи і насіння, потім висипте в ємність.
  • Нанесіть масло на сковороду і помістіть туди подрібнену цибулю, цільні зубці часнику.
  • Потім зніміть з вогню і з’єднайте з горіхами і насінням, налийте ще масла.
  • Подрібніть зелень і змішайте з масляною масою.
  • Обсмажте до напівготовності курячий фарш і з’єднати з масою, приправте спеціями.
  • Видаліть серцевину у перців і начиніть сумішшю.
  • Перенесіть на деко, а потім в духовку на 40 хв.
  • Рецепт фаршированих перців з сиром, часником і яйцем

    Ця закуска відноситься до розряду холодних, так і готується вона без особливих клопотів.

    Потрібно:

    • Болгарський перець — 3 шт;
    • Сир твердих сортів — 200 гр;
    • Варені яйця — 3 шт;
    • Часник — 2 зубці;
    • Майонез — 30 гр;
    • Петрушка — середній пучок.

    Хід процесу:

  • Порубаєте зелень і часник, натріть сир і з’єднайте всі з майонезом.
  • Підготуйте перці і начиніть їх сумішшю. Закрийте овочі цілими яйцями.
  • Перемістіть заповнені перці в холодильник на 2 години.
  • Дістаньте блюдо і наріжте на скибочки товщиною не менше 1,5 див.
  • Перець, фарширований баклажанами

    Потрібно:

    • Перці — 4 шт;
    • Баклажан — 1 середній;
    • Морква — 2 шт;
    • Цибуля — 2 головки;
    • Часник — 3 зубчики;
    • Волоський горіх — 50 гр;
    • Яловичий бульйон — 1 л;
    • Яловичий фарш — 300 гр;
    • Будь-яка зелень — середній пучок;
    • Спеції, сіль, перець.

    Процес по кроках:

  • Вимийте овочі і дрібно наріжте баклажани з шкіркою, часник, цибулю, зелень, протріть моркву.
  • Перці звільнити від серцевини.
  • На сухій сковороді обсмажте подрібнену горіх і перекладіть в окрему ємність.
  • Залийте маслом сковороду і помістіть в неї порізані овочі.
  • Додайте горіхи, спеції і зелень.
  • Начиніть сумішшю перців і перемістіть їх в ємність. Залийте бульйоном і готуйте протягом 40 хв на маленькому вогні під кришкою.
  • Болгарський перець, фарширований капустою: рецепт на зиму

    Потрібно:

    • Маленькі сорти болгарського перцю — 1 кг;
    • Капуста свіжа — великий вилок;
    • Петрушка — великий пучок;
    • Вода — 1 л;
    • Цукор — стакан;
    • Оцет 9% — 200 мл;
    • Сіль — 15 гр;
    • Рослинна олія — 200 мл

    Хід дій:

  • Видаліть з перців плодоніжку і насіння, помістіть їх в киплячу воду і потримайте протягом 5 хв. Потім виловите і остудіть.
  • Нашаткуйте капусту, петрушку, потисніть капусту руками, щоб вона стала м’якше.
  • Щільно заповнити перці овочами і укладіть в знезаражені ємності.
  • Змішайте решту складові (воду, цукор, оцет, сіль, масло) в маринад і прокип’ятіть 2-3 хв.
  • Залийте ємності і закрутіть.
  • Фарширований перець рецепт з гречкою: оригінальний рецепт

    Потрібно:

    Покроковий спосіб:

  • Обсмажте фарш, потерту моркву, порубаний лук і з’єднайте з доведеної до напівготовності гречкою і посіченою зеленню.
  • Приправте суміш спеціями.
  • Підготуйте перці і начиніть їх постигла начинкою.
  • Укомплектуйте овочі в ємності і залийте томатним соком.
  • Готуйте протягом 40 хв на повільному вогні під кришкою.
  • Рецепт перцю, фарширований картоплею

    Підготуйте:

    Хід дій:

  • Змішайте фарш, промитий рис і дрібно порубаний картоплю.
  • Видаліть з перців насіннєвий блок.
  • Обсмажте порубаний лук, терту моркву.
  • З’єднайте засмажку з м’ясом і нашаткуйте туди зелень.
  • Забийте перці масою.
  • У казан покладіть сметану, пасту, тертий помідор, терту моркву і цибулю.
  • Перемішайте суміш і помістіть всередину фаршировані овочі.
  • Зверху посипте зеленню і закиньте лавровий лист.
  • Готуйте протягом 40-50 хв.
  • Рецепт фаршированих перців по-узбецьки

    Потрібно:

    • Перець — 7 шт;
    • Баранячий фарш — 300 гр;
    • Напівготовий Рис — 200 гр;
    • Курдючне сало — 50 гр;
    • Цибуля — 5 головок;
    • Морква — 1 шт;
    • Помідор — 2 шт;
    • Часник — 2 зубці;
    • Будь-яка зелень — великий пучок;
    • Масло;
    • Спеції;
    • Перець;
    • Сіль.

    Процес:

  • Дрібно поріжте цибулю і сало, натріть моркву і з’єднайте з фаршем і рисом. Добре приправте спеціями.
  • Видаліть ковпачок у перців, і вийміть насіння.
  • Утрамбуйте начинку всередину овочів.
  • Поріжте соломкою моркву, кільцями цибулю і часточками помідори.
  • Окремо наріжте часник і зелень.
  • Накалите казан з олією і закиньте січені овочі, зелень і часник.
  • Тушкуйте протягом 10 хв і вкладіть всередину перці, потім залийте окропом до половини.
  • Тушкуйте протягом 30 хв, потім переверніть на іншу сторону і готуйте ще 15 хв на повільному вогні.
  • Фаршировані перці від Сталика Ханкишиева: відео-рецепт

    Сталик Ханкишиев вважає, що головне в перці — це начинка, тому м’ясо повинно бути відмінної якості. А яке саме м’ясо необхідно для овочів, ви дізнаєтесь з відео ролика.

    Лінивий фарширований перець: простий рецепт

    Необхідно:

    • Лечо з перцю — 1 л;
    • Фарш м’ясний — 500 гр;
    • Напівготовий Рис — 200 гр;
    • Морква — 1 шт;
    • Цибуля — 1 шт;
    • Спеції;
    • Сметана — 20 гр;
    • Вода;
    • Масло.

    Покроковий розбір:

  • Відокремте перець від рідини в лечо.
  • Виловлений перець дрібно наріжте.
  • Поріжте цибулю і натріть моркву, перемістіть на обжарку.
  • Змішайте фарш, рис, перець, і засмажку, приправте і залиште на 20 хв.
  • З приготовленої суміші скатайте котлетообразные форми.
  • У соус з-під лечо покладіть сметану і приправте.
  • Перемістіть котлетні кульки на форму і залийте рідкою сумішшю.
  • Форму помістіть в духовку на 40 хв при 170°С.
  • Як приготувати фарширований перець в мультиварці або скороварці?

    Потрібно:

    • Перці — 10 шт;
    • Фарш — 800 гр;
    • Цибуля — 2 головки;
    • Напівготовий Рис — 300 гр;
    • Морква — 1 шт;
    • Томатна паста;
    • Спеції;
    • Масло;
    • Сіль.

    Покроковий приклад:

  • З’єднайте рис і м’ясний фарш, приправити за смаком.
  • Терту моркву і порізану цибулю закиньте в скороварку на 5-7 хв в режим «Смаження».
  • Потім у неї закиньте ложку пасти і готуйте ще кілька хвилин.
  • Видаліть серцевину з перців і начиніть рисово-м’ясною начинкою.
  • Помістіть перці в скороварку або каструлю щільно один до одного і залийте кип’яченою водою на 2 див.
  • Клікніть режим «Гасіння» або «Плов» на 30 хв.
  • Після завершення дайте страві настоятися ще хвилин 15, а потім подавайте, прикрасивши свіжою зеленню.
  • Фарширований перець — це зосередження корисних вітамінів і мінералів, блюдо, яке містить клітковину, вуглеводи, білки і корисні жири. Оформлення компонентів захоплює погляди гостей і рідних. Приготування страви не займає надто багато часу, до того ж, дане частування підійде абсолютно для будь-якого торжества.