Насіння льону: користь і шкоду для організму, застосування насіння льону для схуднення, в народній медицині і косметології з кращими рецептами і відгуками

Льон використовують для лікування серйозних захворювань, для відновлення шкіри, нігтів і волосся, у виробництві продуктів харчування. Відходів у цієї рослини немає — стебла є сировиною для виготовлення тканин, а насіння мають широке застосування у багатьох сферах.

Насіння льону і їх користь для організму

Насіння льону є джерелом корисних речовин, що надають лікувальний ефект на організм людини.

Як зарекомендувало себе насіння льону?

  • Протизапальний засіб.
  • Противірусний засіб.
  • Протигрибковий засіб.
  • Антибактеріальний засіб.
  • Має обволікаючі властивості (насіння отримало широке застосування для лікування порушень ШКТ).
  • Є бар’єром для відкладень холестерину. Хороше «зброю» проти атеросклерозу.
  • Втамовує біль у животі.
  • Надає сечогінний ефект.
  • Надає омолоджуючу дію, сприяє регенерації клітин.

Склад і калорійність насіння льону

На 100 грамів продукту доводиться 524 кКал.

Склад насіння льону

  • на 42 % з жирів
  • на 18% білків
  • 1,5 % становлять вуглеводи
  • майже 7% — вода
  • у них є 27% харчових волокон і 1,5 % моносахаридів
  • до складу в невеликій кількості входять всі вітаміни групи В, вітамін С, Е, К
  • мінерали також присутні — калій, фосфор, кальцій, магній, і в малій кількості — натрій, мідь і залізо.

Виходячи з хімічного складу цієї харчової добавки, зрозуміло, що насіння льону приносить лише користь організму людини.