Що таке сублімована кава і чим він корисний?
Сублімована кава виходить в результаті обжарювання, подрібнення в порошок, видалення води і заморожування натурального продукту. Результат — пірамідки (гранули), які не додають барвники та ароматизатори.
Навколо сублімованого кави дуже багато суперечок: одні стверджують, що це самий корисний кави, інші наполягають на тому, що це просто аналог натуральної кави, хоч і виготовляється із зерен не найгіршого ґатунку.
Сублімована кава — розчинний напій, в якому міститься менше кофеїну, як і інших компонентів, загублених в двох термічних обробках. Незаперечною перевагою є відсутність добавок.
Користь від сублімованого кави така ж, як і від загальної групи розчинних напоїв, але цей варіант не завдає шкоди організму, завдяки відсутності добавок.
Користь натуральної кави в зернах та меленої кави
Натуральна кава в зернах і мелена кава в помірній кількості, а саме не більше 3 чашок на день, принесуть вашому організму тільки користь.
Крім перерахованих вище плюсів для організму, при систематичному вживанні кави, також мають місце такі факти:
- Мелена кава перешкоджає появі пухлин в товстій кишці.
- Практично виключає появу цукрового діабету.
- Перешкоджає появі цирозу печінки.
- Сприяє нормальній роботі ШЛУНКОВО-кишкового тракту.
- Загострює почуття.
- Змушує мозок працювати інтенсивніше.