Правильний вихід з японської дієти
Щоб закріпити отриманий результат, необхідний правильний вихід з японської дієти, оскільки різка зміна раціону і повернення до минулого меню загрожують поверненням зайвих кг. До основним вимогам виходу можна віднести:
- Під час дієти шлунок звикає харчуватися малими порціями, тому збільшувати їх не варто. Харчуйтеся дрібно, але часто.
- Вводите в раціон енергетичні низькокалорійні продукти. Такими є каші (вівсянка, гречка, рис). Організм встиг адаптуватись і працювати на меншій кількості калорій, тому не напружуйте його висококалорійними продуктами.
- Виключіть повністю з раціону хліб, кондитерські вироби, цукерки. Можете лише один раз в тиждень побалувати себе парою цукерок або 50 г тортика з кавою, замість ранкового прийому їжі (обов’язкова умова).
- Повертайте в раціон сіль, але поступово. Не використовуйте більше рекомендованих дієтологами 3 р. Якщо ви можете спокійно вживати деякі страви без неї, так і робіть.
- Не забувайте після дієти продовжувати пити воду. Стакан води перед їжею мінімізує ризик переїдання.
- Щодня в раціон вводите новий продукт, від якого ви відмовилися на період дієти. Це правило не поширюється на заборонені продукти.
Адаптація організму повинна тривати близько місяця. Також фахівці в області дієтології кажуть, що можна виходити з стандартної дієти на 14 днів японкою на 13 днів. Меню представлено у таблиці.
Тільки в цей раціон слід щодня додавати новий продукт. Це може бути каша, овочевий суп з крупами, картоплю і т. д.