Як почистити гриби маслюки швидко і без проблем: легкі способи прибрати плівку з маслюків ножем і підручними засобами в домашніх умовах і в лісі після дощу

Як обробити маслюки для заморозки?

Заморозити маслюки можна кількома способами:

  • Заморожування в сирому вигляді. Очистіть маслюки, дотримуючись наших порад. Потім поріжте на невеликі шматочки і відсортуйте з целофановим пакетиках.
  • Відваріть маслюки, як згадувалося вище, остудіть, розкладіть по банках і залийте бульйоном, в якому варилися гриби. Після розморожування грибну воду потрібно злити.
  • Підсмажте маслюки. Можна їх попередньо відварити, або відразу почати смажити сирими. Так вони вже повністю готові після розморожування.
  • Розкладайте маслюки по пакетиках в тій кількості, скільки буде необхідно для приготування одного.

Розморожуйте гриби правильно: діставши з морозильної камери, залиште їх танути в холодильнику. Не квапте процес, інакше цілісність гриба порушиться, і він перетвориться на кашу.

Розморожені гриби треба відразу використовувати, інакше вони стануть розсадником мікробів.

Повторно заморожувати маслюки не рекомендується.