Як обробити маслюки для заморозки?
Заморозити маслюки можна кількома способами:
- Заморожування в сирому вигляді. Очистіть маслюки, дотримуючись наших порад. Потім поріжте на невеликі шматочки і відсортуйте з целофановим пакетиках.
- Відваріть маслюки, як згадувалося вище, остудіть, розкладіть по банках і залийте бульйоном, в якому варилися гриби. Після розморожування грибну воду потрібно злити.
- Підсмажте маслюки. Можна їх попередньо відварити, або відразу почати смажити сирими. Так вони вже повністю готові після розморожування.
- Розкладайте маслюки по пакетиках в тій кількості, скільки буде необхідно для приготування одного.
Розморожуйте гриби правильно: діставши з морозильної камери, залиште їх танути в холодильнику. Не квапте процес, інакше цілісність гриба порушиться, і він перетвориться на кашу.
Розморожені гриби треба відразу використовувати, інакше вони стануть розсадником мікробів.
Повторно заморожувати маслюки не рекомендується.