Як почистити гриби маслюки швидко і без проблем: легкі способи прибрати плівку з маслюків ножем і підручними засобами в домашніх умовах і в лісі після дощу

Як почистити мокрі маслюки після дощу?

Особливо добре ростуть грибочки після дощу, і це найважливіше вдало час для «тихого полювання». Тільки от маслюки, як вже згадувалося, вбирають вологу, мов губки, стають слизькими і в’язкими. Для їх збору краще вибрати суху погоду, ну а якщо цього не сталося, то доведеться зібрати їх такими разбухшими. Після їх необхідно просушити:

  • Якщо погода сонячна — розкладіть їх на свіжому повітрі під прямими сонячними променями. Так вони обветрятся, а слиз трохи підсохне.
  • Якщо ж це неможливо, то відправте гриби на кілька хвилин в добре розігріту духовку.
  • Далі приступайте до очищення шкірки маслюків тим способом, який подобається найбільше

Як почистити маслюки правильно для смаження?

  • Поставте поруч з собою тазик з водою. Вода призначена не для замочування, а для того щоб обполіскувати руки й ножа в процесі чищення.
  • Найкраще очищати маслюки в рукавичках, інакше будете не один день ходити з чорними руками.
  • Якщо під рукою немає рукавичок, то змастіть руки і ніж рослинним маслом, періодично повторюйте процедуру.
  • Відсортуйте дрібні гриби від великих, можете великі маслюки порізати на кілька частин.
  • Закип’ятіть воду, додайте в неї трохи оцтової або лимонної кислоти і закиньте варитися грибочки. Це робиться для того, щоб у процесі теплової обробки маслюки не потемніли.
  • Варіть гриби 15 хвилин з моменту закипання. Утворився навар злийте, він вам більше не знадобиться.
  • Далі приступайте до смаження маслюків за обраним рецептом.

Ось, наприклад, такий рецепт:

  • Додайте в сковороду рівну кількість рослинного і вершкового масла.
  • Дрібно наріжте цибулю і обсмажте на суміші масел. Не потрібно доводити його до рум’яності, він повинен трохи розм’якнути.
  • Відправте до цибулі маслюки і смажте їх протягом п’яти хвилин, багато часу не знадобиться, вони і так вже проварилися зо.
  • Паралельно посоліть, додайте чорний мелений перець, подрібнений часник і пару ложок сметани.
  • Все це тушкуйте під кришкою, перед подачею прикрасьте зеленню.