Як почистити гриби маслюки швидко і без проблем: легкі способи прибрати плівку з маслюків ножем і підручними засобами в домашніх умовах і в лісі після дощу

Як швидко почистити маслюки з допомогою солі?

Сіль для очищення грибів використовуйте у вигляді розчину з водою. Гриби в сольовому розчині замочіть вже після зняття шкірки — це свого роду більш глибоке очищення. Завдяки солі пори грибів добре відкриваються, і вони промиваються набагато ретельніше.

Для приготування солоної води візьміть 100-200 г кухонної солі на літр води.

Цей спосіб ефективний, коли трапляються червиві плодові тіла. Комахи спливуть у воді, а личинки осядуть на дно.

Тільки пам’ятайте: обробляти гриби замочуванням в солі можна тільки після зняття верхнього шару капелюшки!

Як почистити маленькі маслюки без проблем?

Багато домогосподарки не очищають маленькі маслюки від шкірки зовсім. Гриби просто промивають або ошпарюють окропом. Для деяких гурманів саме гірчинка плівки на капелюшку стає родзинкою в приготуванні маслюків. Якщо ви впевнені у своїх здібностях грибника, то так і зробіть.

Але в ідеалі все ж потрібно їх очистити, оскільки маслюки — гриби, здатні накопичувати надлишки радіації. До того ж, очистивши маслюки, ви зможете убезпечити себе від вживання в їжу помилкових (перцевих) маслюків. Другі — не отруйні, але вони мають дуже різкий смак, що може просто зіпсувати все грибне блюдо. Ніжки перцевих маслюків розмальовані кільцями, ще вони мають більш червоний колір капелюшка. Знайти відмінності можна, тільки очистивши гриби.

  • Для очищення маленьких маслюків використовуйте ніж з дуже гострим лезом.
  • З його допомогою зішкребіть верхній шар капелюшки щойно зірваного гриба.
  • Так очищення буде проходити краще всього — на природі, на свіжому повітрі. Це спростить роботу з грибами надалі.

Різницю між грибами можете спостерігати на фотографії зліва — маслюки, праворуч — помилкові (перцеві) маслюки.