Як правильно обробити гриби маслюки для маринування?
Очистіть маслюки і замаринуйте їх за таким рецептом:
- Замочіть очищені гриби в солоній і злегка підкисленою лимоном воді.
- Через час, обполосніть маслюки, залийте водою з додаванням столової ложки солі і проварити 20 хвилин.
- Скиньте гриби на друшляк, нехай трохи стечуть.
- Тим часом, стерилізуйте банки, покладіть в кожну з них лаврушку, перець і щільно утрамбуйте маслюки.
- Приготуйте маринад, і відразу після закипання залийте ним банки, закатайте.
- Переверніть догори дном до охолодження.
Самий швидкий і легкий спосіб почистити від плівки маслюки
Ось досить цікавий, але в той же час дуже простий спосіб позбавити маслюки від слизу і плівки на капелюшку:
- Візьміть паперову серветку і прикладіть її до капелюсі маслянка, добре притисніть, щоб серветка щільно прилягла.
- Подковирніте шкірку з будь-якого місця на капелюсі, і рухаючись до серединці, відокремте її від гриба. Завдяки серветці шкурка відшарується повністю.
- Для цієї мети можна застосувати і звичайну суху марлю.
Правильно обробивши маслюки по наших порад, ви порадуєте себе і близьких приготованими грибочками з надзвичайним смаком і характерним лісовим ароматом.