Користь і шкода козячого молока: корисні властивості, протипоказання, рекомендації, як правильно пити козяче молоко
У чому цінність козячого молока
Величезна кількість вітамінів, мінералів білкових сполук і легкозасвоюваних жирів робить його незамінним продуктом у харчуванні людини. Варто відзначити, що цінність і кількість біологічно активних сполук залежить не тільки від корму, яке вживає тварина, але і різновиди породи та особливостей догляду. Хімічний склад молочного продукту вражає. В його складі містяться такі компоненти як:
Про користь козячого молока відомо з найдавніших часів, a саме — c моменту появи тварин у домашніх угіддях. Вже в ті часи багато людей, які мають проблемами co здоров’ям, помічали значні покращення після вживання молочного продукту протягом певного періоду часу.
Отже, від чого ж допомагає цей корисний продукт?!
Регулярне вживання козячого молоко нормалізує рівень холестерину і благотворно впливає на перепади артеріального тиску.
Володіючи рядом цінних компонентів, молоко є відмінним загальнозміцнюючим засобом для всього організму, підвищуючи імунний захист і захищаючи клітини від вірусних інфекцій.
Козяче молоко має ряд очищувальних властивостей і виводить з організму токсичні речовини і радіонукліди.
Продукт є джерелом кальцію для дитячого організму, a також людей, які страждають хворобами опорно-рухового апарату.
Регулярне вживання корисного напою покращує зір, нормалізує травлення і приводить в норму кислотність шлунка.
Величезна кількість мікроелементів робить молочний продукт незамінним в раціоні хворих з проблемами серцево-судинної системи.
При анемії достатньо 1-2 склянок в день молочного продукту, щоб поповнити запаси заліза в організмі і поліпшити склад крові.
Сквашене молоко дуже корисно при проблемах в роботі кишечника, тим самим відновлюючи його мікрофлору і сприяючи усуненню хвороботворних бактерій.
Козине молоко, як джерело безлічі цінних біологічно активних речовин, рекомендується приймати вагітним і годуючим матусям.
Продукт містить бактерицидні речовини, тому є кращою профілактикою від ряду захворювань і інших хвороб.