Корисні властивості та протипоказання глоду: застосування сушених ягід, квіток і листків, сиропу, меду, чаю з глоду в народній медицині і косметології

Корисні властивості чаю з глоду


Заварювання чаю з квітів, ягід і кореня глоду сприяє позбавленню від більшості серцевих і судинних захворювань. Його п’ють при артеріальній гіпертензії для нормалізації показників кров’яного тиску.

Щоденне вживання чаю з глоду сприяє зниженню показника цукру в крові у діабетиків.

Для жіночого здоров’я прийом чаю приносить таку користь:

  • виступає профілактикою неврозів;
  • позбавляє від мігрені;
  • активно бореться з першими ознаками депресій;
  • полегшує стан в стресових ситуаціях.

Пиття чаю з глоду вранці допомагає в боротьбі із зайвою вагою. Також його активно використовують в період становлення клімаксу — для нормалізації стану.

Корисні властивості листя глоду


Хімічний склад листя глоду дозволяє використовувати їх в медицині. Вони багаті:

  • гиперозидом;
  • ефірною олією;
  • акантоловой кислотою;
  • кавовою кислотою;
  • неотеголовой кислотою;
  • кверцетином.

Краще всього використовувати молоді листочки, так як вони мають велику концентрацію корисних мікроелементів. Звичайно, листям не зрівнятися з квітами та ягодами чагарнику, але вони не менш корисні і використовуються як чай. Їх можна заварювати при гіпертонії, для зниження кров’яного тиску, пити настої в якості заспокійливого чи снотворного при порушеннях сну.