Корисні властивості чаю з глоду
Заварювання чаю з квітів, ягід і кореня глоду сприяє позбавленню від більшості серцевих і судинних захворювань. Його п’ють при артеріальній гіпертензії для нормалізації показників кров’яного тиску.
Щоденне вживання чаю з глоду сприяє зниженню показника цукру в крові у діабетиків.
Для жіночого здоров’я прийом чаю приносить таку користь:
- виступає профілактикою неврозів;
- позбавляє від мігрені;
- активно бореться з першими ознаками депресій;
- полегшує стан в стресових ситуаціях.
Пиття чаю з глоду вранці допомагає в боротьбі із зайвою вагою. Також його активно використовують в період становлення клімаксу — для нормалізації стану.
Корисні властивості листя глоду
Хімічний склад листя глоду дозволяє використовувати їх в медицині. Вони багаті:
- гиперозидом;
- ефірною олією;
- акантоловой кислотою;
- кавовою кислотою;
- неотеголовой кислотою;
- кверцетином.
Краще всього використовувати молоді листочки, так як вони мають велику концентрацію корисних мікроелементів. Звичайно, листям не зрівнятися з квітами та ягодами чагарнику, але вони не менш корисні і використовуються як чай. Їх можна заварювати при гіпертонії, для зниження кров’яного тиску, пити настої в якості заспокійливого чи снотворного при порушеннях сну.