Скільки солі, цукру та інших сипучих у чайній, їдальні ложках і гранчастій склянці?
Сіль – інгредієнт, без якого не обходиться жодна страва, адже його частіше інших сипучих використовують в кулінарії. Цукор не менш популярний. Хоч обидва ці продукту мають однаковий вид, обсяг і вага у них різний. Розглянемо, скільки грамів сипучих поміщається в склянці, чайної і столовій ложки.
Назва продукту | г в 1 чайній ложці | г в 1 столовій ложці | р у склянці (200 мл) | р у склянці (250 мл) |
Велика сіль | 10 | 30 | 280 | 360 |
Сіль екстра-класу | 7 | 25 | 320 | 400 |
Цукровий пісок | 7 | 25 | 160 | 200 |
Цукрова пудра | 8 | 24 | 140 | 190 |
Дріжджі (сухого виду) | 4 | 12 | — | — |
Сода харчова | 12 | 28 | 160 | 200 |
Гранули лимонної кислоти | 7 | 20 | 250 | 300 |
Крохмаль | 10 | 30 | 130 | 160 |
Мак | 5 | 15 | 125 | 155 |
Какао | 5 | 15 | — | — |
Перець: — чорний — запашний — червоний |
5,5 4,5 1,5 |
— | — | — |
Слід враховувати, що дрібна сіль «Екстра-класу» набагато легше великої повареної. Те ж стосується цукру і цукрової пудри.