Мило своїми руками холодним способом
Характерним для миловаріння холодним способом є відсутність нагріву інгредієнтів. Реагентами виступають вода і луг.
- Вода повинна бути крижаний, допускається присутність льоду.
- Інгредієнти потрібно відміряти строго за рецептом, так як в противному випадку можна завдати шкоди шкірі при вмиванні таким милом.
- Після того як реакція відбудеться, можна приєднувати інші складові (масла, пігменти, ароматизатори).
- Температура масел і основи не повинна відрізнятися більше ніж на 10°С. Все має бути ретельно збиті блендером і залита в форму.
Гарячий спосіб варіння мила
При гарячому способі, після змішування лужного розчину з основою з масел, отримана маса відправляється нудитися під впливом температури і лише після вносяться пігментні речовини і ароматизатори. Мило гарячого способу виготовлення краще милиться і може використовуватися відразу ж після затвердіння.