Солона оселедець — це чудова закуска до свята, а також відмінне доповнення до вечері або обіду під картопельку. Почастуватися смачною оселедцем з магазину або ринку не завжди виходить, так як іноді вона надто солона, та й не завжди є впевненість у її свіжості. Тому ми зібрали кращу добірку рецептів засолювання оселедця різними способами.
Як правильно підготувати для засолу оселедця?
Щоб приготувати смачну оселедець будинку, спочатку її потрібно купити. На ринку (у супермаркеті) можна знайти свіжоморожену рибу. Вона нам і потрібна. Тушка повинна бути цілою, не пом’ятій, без зовнішніх дефектів і пошкоджень на шкірі.
Після покупки тушку необхідно розморозити. До шокової розморожуванні вдаватися не варто. Залиште рибу в холодильнику на нижній полиці на добу. Якщо оселедець ще не розморозиться, то перемістіть її на стіл у кухні ще на кілька годин.
Після того як риба відтане — її помити і почистити. Солити рибу можна в будь-якому вигляді:
- Повністю;
- Філейками;
- Шматочками.
Ну а нижче ви знайдете рецепти, які допоможуть визначитися з сіллю і спеціями.
Як швидко засолити оселедець будинку: самий простий спосіб
Пропонуємо рецепт швидкого приготування оселедця всього за добу. При цьому ви використовуєте мінімум інгредієнтів, а в результаті отримуєте дуже смачну малосольну оселедчик.
Як засолити оселедець як у магазині?
Засолення як в магазині передбачає тривале зберігання продукту. Тому солити можна великі обсяги риби. Отже, на 5 кг оселедця потрібно зробити розсіл з наступних продуктів:
- 15 ст л солі.
- 5 ст л цукрового піску.
- 25 горошин запашного перцю.
- 15 шт лаврових листів.
- На кінчику ножа меленої кориці.
Як засолити оселедець в розсолі?
В розсолі зазвичай солять цілі тушки. Цей спосіб засолювання хороший тим, що риба зберігається довго. Тому її солять багато, наприклад, до свят. Хоча такий процес засолювання досить тривалий, результат вартий днів очікування. Отже, на 2 кг свіжої оселедця необхідно 4 л розсолу, який робиться з:
- 4 л води.
- 12 ст л солі.
- 10 ст л цукрового піску.
- 5-8 лаврових листів.
- 10-15 шт горошин запашного перцю.
Тепер про приготування:
Порада: Якщо у тушки присутній ярковыраженый рибний аромат, при митті обробіть її лимонним соком або оцтом.
Як засолити оселедець сухим способом
Пропонуємо випробувати цікавий рецепт сухий засолки оселедця в пакеті. Рибу цим способом можна готувати як філейками, так і порційними шматочками. Розглянемо обидва варіанти. Готуємо все необхідне:
- 2 великі тушки оселедця.
- 1,5 ст л солі.
- 1,5 ст л цукрового піску.
- 3 лаврових листа.
Якщо соліть шматочками, то рибу можна просто скласти в пакет, посипати спеціями, зав’язати пакет і як слід струсити вміст, щоб просолился кожен шматочок.
Така риба виходить в міру солоною. Якщо хочете малосольну оселедець, то зменшите кількість солі та цукру. Також для отримання пряного смаку риби можна додати пряні спеції (коріандр, паприку, хмелі-сунелі та ін).
Як правильно солити каспійську оселедець з фото
Каспійська оселедчик відрізняється своїми великими розмірами і відмінними смаковими якостями. А ви знаєте як засолити таку красуню? Ні? Тоді поділимося класичним рецептом засолювання каспійської оселедця. На 2 оселедця знадобиться 1 л розсолу. А готується він з наступних інгредієнтів:
- 1 л води.
- 6 ст л солі
- 3 ст л цукрового піску.
- 1 ст л запашного перцю.
- 2 шт гвоздики.
- 1 ст л гірчиці в насінні.
- 4 шт лаврових листа.
Таким способом можна солити і звичайну оселедець, тільки готова вона буде вже через 2 дні.
Як засолити оселедець сіллю?
Як відомо, риба любить сіль. Тому пропонуємо випробувати старовинний рецепт, яким користувалися рибалки в далекому минулому. Такий спосіб засолювання дуже простий і не вимагає яких-небудь знань в кулінарії. Для приготування такої оселедця знадобляться:
- дві великі тушки;
- звичайна кухонна сіль.
Як засолити оселедець цілком
Назвати спосіб засолювання оселедця цілком можна легким, так як не потрібно її потрошити, виймати кісточки, нарізати шматочками. Досить розморозити тушки, добре вимити і засолити. Використовувати будемо сухий спосіб засолювання.
На 1 кг оселедця потрібно:
- 2-3 ст л солі;
- 1 ст л цукру.
Сипучі змішати між собою і рясно посипати ними тушки. Скласти в ємність і залишити на добу в кімнатній температурі. Після — перекласти оселедець в холодильник і почекати ще 2-3 дні. Оселедець можна чистити і їсти, а можна залишити на потім, так як при такій засоленому вигляді вона може зберігатися довго.
Як засолити оселедець шматочками в банку: покроковий фоторецепт
Для приготування порційній оселедця в банку потрібно приготувати наступний список продуктів:
- Оселедець свіжоморожена – 3 шт.
Для розсолу:
- 1 л води.
- 3 ст л солі.
- Два лаврових листа.
- Три горошини перцю.
- Три парасольки гвоздики.
- П’ять горошин коріандру.
Як засолити оселедці з оцтом?
Перш, ніж приступити до роботи, готуємо продукти. Для оселедчика з оцтом знадобляться:
- Дві тушки оселедця.
- Одна велика цибулина.
- 500 мл води.
- 1 ст л солі.
- 1 ст л цукрового піску.
- 1 ст л оцту.
- По 5 горошин чорного і запашного перцю.
- 3-5 шт лаврових листів.
Як правильно солити малосольну оселедця: рецепт з фото
Вченими доведено, що в оселедці міститься гормон радості. Так чому б не порадувати себе смачним блюдом, а саме малосольною оселедцем, при цьому зарядитися гарним настроєм і позитивом на весь день? Щоб отримати малосольну оселедець, потрібні наступні продукти:
- 2 тушки оселедця.
- 1 л води.
- 3 ст л солі.
- 4 ст л цукрового піску.
- 8 горошин перцю.
- 3 лаврових листочка.
- Гвоздика за бажанням.
Як правильно солити пряну оселедець?
Пряну оселедець роблять в розсолі, використовуючи безліч різних приправок. Представляємо вашій увазі смачний спосіб, як приготувати пряну рибку в домашніх умовах.
Знадобиться на 1 кг оселедця:
- 1 ст води.
- 3 ст л солі.
- 1 ст л цукрового піску.
- 2 ст л сухого кропу.
- 7-10 горошин чорного перцю.
- 5 лаврових листів.
- 3 шт гвоздики.
- 1 ст л білої гірчиці в зернах.
- 0,5 ст л коріандру в зернах.
- 2 ст л оцту.
Як правильно солити оселедця в олії: відео інструкція
Незвичайні відео рецепти засолу оселедця
Рекомендуємо познайомитися зі статтями:
- Кращі рецепти засолювання грибів.
- Як солити огірки на зиму.
- Як правильно солити сало.