З недавніх пір миловаріння в домашніх умовах захлеснуло любителів зробити щось своїми руками. Цей захоплюючий процес досить швидко стає хобі. Та й користі в натуральному милі куди більше, ніж в покупному, повному хімічних складових. Тому наш журнал пропонує навчитися варити мило самостійно. Покрокові інструкції і доступне пояснення, що знайдете нижче, неодмінно допоможуть в цьому цікавій справі.
Зварити мило в домашніх умовах: що знадобиться?
Миловаріння — це один з напрямків сучасного Hand made, яка передбачає виготовлення корисних речей самим. Чим потрібно запастися, перш ніж приступати до миловаріння?
1. Базова основа. Є три варіанти основ.
- Дитяче мило, яке натирається на тертці і є базою для всіх інших інгредієнтів. Цей варіант відмінно підійде для тих, хто починає пробувати себе в цій справі. Набивши руку, можна переходити на інші матеріали.
- Спеціальна мильна основа. Вона є у продажу в магазинах рукоділля і є вже готовою базою для роботи.
- Професіонали в миловарінні використовують масло і луг, готуючи мило. Від кількості доданої лугу буде залежати консистенція майбутнього мила.
2. Олія, що входить в основу. Брати можна будь-мінеральне або рослинне. Основне завдання цього компонента — живлення і зволоження епідермісу. Як варіант, підійдуть такі масла:
- мигдальне;
- рицинова;
- оливкова;
- какао-масло та ін
3. Ароматизатори. В їх ролі виступають ефірні олії з фруктів і трав.
Вибираючи такий ароматизатор, слід звернути увагу на потребу шкіри, так як, наприклад: масло апельсина сприяє насичення вітамінами і позбавлення від целюліту, а ось чайне дерево відмінно справляється із зайвою жирністю шкіри.
4. Пігмент (барвник). Для фарбування мила є два варіанти:
- харчовий барвник або спеціальний барвник для фарбування мила, продається все в тому ж магазині для рукоділля;
- натуральний, тут приходять на допомогу відвари трав, соки овочів і фруктів.
5. Допоміжні елементи. Сюди відносяться:
- рідини для розведення мильної основи (молоко, вода, трав’яні відвари);
- декоративні елементи (мак, квіти);
- скрабирующие частинки (кавові частинки, вівсяні пластівці);
- вітамінні добавки;
- гліцерин.
6. Інвентар для роботи. Це посуд, у якій буде варитися мильна маса і формочки, де вона буде застигати.