Японська дієта: як схуднути за 14 днів? Меню, ефективність, результати і відгуки про японську дієту, фото до і після використання

Ви зустрічали японців у своєму житті? А повних японців бачили? Напевно немає. Ці люди мініатюрні і завжди підтягнуті. А знаєте чому? Тому що основа їх раціону — це маленькі порції, рис, риба і свіжі овочі. Японська дієта досить поширена серед наших співвітчизників, особливо жіночої статі. Поговоримо про японську дієту на 7 днів (лояльною) і 14 днів, а також представимо результати жінок, які спробували цю дієту на собі.

Суть і особливості японської дієти


Як не дивно, але японська дієта — це не екзотичні фрукти і молюски, а цілком звичайні продукти, які часто зустрічаються в нашому раціоні. Дуже часто японську дієту дівчата називають просто – «японка». Вона має декілька варіацій, але всі вони тримаються на загальних китах.

Ця дієта сподобається кавоманам, оскільки кава в меню присутній кожен день. Також доведеться відмовитися від солі і спецій. Всі продукти, представлені в меню, низькокалорійні, містять мінімум вуглеводів. Адже головним завданням такої дієти є оптимізація метаболізму. Іншими словами, головна мета цієї дієти – розщеплення жирів.

Японку відносять до суворих дієт, тому «сидіти на ній» не рекомендується частіше 1 разу в 6 місяців.

Продукти для японської дієти

Всі продукти японська дієта ділить на дві групи:

  • Можна їсти.
  • Не можна їсти.

  • До дозволених продуктів відносяться:

    • Кава, бажано зерновий, свіжого помелу.
    • Риба, бажано морська червона.
    • М’ясо, нежирні сорти (індичка, яловичина, курка).
    • Молочні продукти, а саме кефір і твердий сир з низьким вмістом жиру.
    • Яйця курячі і перепелині.
    • Свіжі овочі та фрукти, виключаються банани і виноград.

    Заборонено присутність наступних продуктів в раціоні:

    • Хліб, булочки та інші борошняні вироби.
    • Копченості в будь-якому вигляді (риба, м’ясо, сир).
    • Сіль і спеції.
    • Алкоголь у будь-якому вигляді.

    Що стосується рідини, то японська дієта передбачає вживання тільки каву і чистої води. У вигляді виключення іноді каву замінюють натуральним овочевим або фруктовим соком. Щоб уникнути зневоднення, води слід вживати не менше 2 літрів в день.

    Правила і принципи японської дієти

    Як і будь-які принципи живлення, японка має свої правила, яких необхідно дотримуватися, щоб досягти результату у вигляді бажаної цифри на вагах.

    • Необхідно дотримуватися меню. Тобто вживати тільки ті продукти, що зазначені, та не збільшувати порції.
    • Не переставляти продукти місцями, дотримуватися послідовності.
    • Їжа приймається повільно, розмірено, з насолодою. Ви повинні відчути всі відтінки смаку і отримати максимум задоволення. Слід ретельно пережовувати.
    • Не запивати їжу. Дозволяється пити лише за півгодини до їжі і після через 30-40 хв.
    • Перед тим як худнути, потрібно влаштувати організму розвантажувальний день. Це може бути день на кисломолочних продуктах, яблуках або овочах.
    • Виходити з дієти слід поступово. Тільки правильний вихід з подальшим дотриманням правил правильного харчування гарантує закріплення результату до 3 років.

    Скільки можна скинути на японській дієті?

    Головне питання, яке хвилює жінок, скільки можна скинути сидячи на японці? У різних джерелах можна знайти цифри мінус 8-12 кг. Але давайте будемо реалістами. За два тижні таку вагу можуть скинути люди з надлишковою масою більше 25% від норми. При середньому статурі слід очікувати реального результату, в межах 5-6 кг зайвої ваги. Звичайно, є винятки — люди, які на низькокалорійних білкових дієт скидають максимуми кг через свого особливого метаболізму. Але такий відсоток щасливих людей ледь дотягується до 3%.

    Нижче ми наведемо приклади і відгуки про результати, які були досягнуті завдяки японка.

    Меню японської дієти на 14 днів

    14-денну дієту можуть витримати не багато, тому рекомендується спочатку спробувати свої сили на 7-денний японці, і якщо все виходить і проблем зі здоров’ям не буде, продовжувати тримати дієту до 14 днів.

    Японська дієта: меню на 7 днів

    Рецепти для японської дієти

    Риба на пару в томатному соку


    Рибу помийте і розділіть на філе, після чого знову ретельно промийте. 100-150 г риби поставте в пароварку. Через брак такої можна готувати так, як на паровій бані, тільки замість верхньої посуду використовувати друшляк. Риба готується з моменту закипання води 5-10 хв.
    Рибу зняти, помістити в невелику глибоку піалу і залити томатним соком. Настояти таке блюдо протягом години, їсти холодним.

    Салат з капусти


    Капусту нашаткувати. Моркву потерти на крупній тертці. Болгарський перець нарізати соломкою. Томати — часточками. Всі овочі змішати і заправити кефіром або оливковою олією.

    Курка з овочами


    Біле м’ясо курки (грудинку) помити і обсушити. Кабачок нарізати кружечками і викласти на деко, зверху покласти грудинку. Всі побризкати олією (якщо є — оливковою) і відправити в розігріту до 160 °С духовку. Перевіряти готовність м’яса зубочисткою.

    Тушкована капуста


    Для такої страви добре підійде мультиварка. Якщо ж її немає, то звичайний казан теж впорається із завданням. Знадобиться чверть качана капусти, одна велика морква, один великий томат або 50 г томатного соку, 3 ст л рослинного масла.
    У казан налити олію і кинути моркву, натерту на крупній тертці, тушкувати 5 хв. Далі, нарізати помідор і відправити до морквині. Останній відправляється в казан нашаткована капуста. Все перемішати, при необхідності додати трохи води. Тушкувати капусту на повільному вогні 30-40 хв.

    Правильний вихід з японської дієти


    Щоб закріпити отриманий результат, необхідний правильний вихід з японської дієти, оскільки різка зміна раціону і повернення до минулого меню загрожують поверненням зайвих кг. До основним вимогам виходу можна віднести:

    • Під час дієти шлунок звикає харчуватися малими порціями, тому збільшувати їх не варто. Харчуйтеся дрібно, але часто.
    • Вводите в раціон енергетичні низькокалорійні продукти. Такими є каші (вівсянка, гречка, рис). Організм встиг адаптуватись і працювати на меншій кількості калорій, тому не напружуйте його висококалорійними продуктами.
    • Виключіть повністю з раціону хліб, кондитерські вироби, цукерки. Можете лише один раз в тиждень побалувати себе парою цукерок або 50 г тортика з кавою, замість ранкового прийому їжі (обов’язкова умова).
    • Повертайте в раціон сіль, але поступово. Не використовуйте більше рекомендованих дієтологами 3 р. Якщо ви можете спокійно вживати деякі страви без неї, так і робіть.
    • Не забувайте після дієти продовжувати пити воду. Стакан води перед їжею мінімізує ризик переїдання.
    • Щодня в раціон вводите новий продукт, від якого ви відмовилися на період дієти. Це правило не поширюється на заборонені продукти.

    Адаптація організму повинна тривати близько місяця. Також фахівці в області дієтології кажуть, що можна виходити з стандартної дієти на 14 днів японкою на 13 днів. Меню представлено у таблиці.

    Тільки в цей раціон слід щодня додавати новий продукт. Це може бути каша, овочевий суп з крупами, картоплю і т. д.

    Відгуки про японську дієту

    Ми «прочесали» інтернет, і ось які відгуки знайшли про «японці». Почитайте, це цікаво.

    Японська дієта: фото схудлих до і після

    Хочемо представити вашій увазі фото жінок, які вже спробували худнути з японкою. Результати досить різні, але всі ті, хто продовжував харчуватися правильно і робити хоча б один розвантажувальний день в тиждень, продовжували худнути і після «відсидки» на дієті.

    Катерина, 22 роки. Сиділа на 14-денний японка.

    Валентина, 36 років. Застосовувала японку двічі з перерв у три місяці.

    Катерина, 42 роки. Результат 14-денний японської дієти і правильного виходу з неї.

    Оксана, 30 років. Сидить японкою кожні півроку вже 3 роки поспіль.

    Анастасія, 25 років. Вже другий раз вдається до японської дієти. Перший раз був вдалим, два роки тому. Захотілося досягти більшого результату.