Як смачно взимку відкрити баночку і похрумтіти солоним огірочком! Він і до гарніру, і як закусочка, і в салаті, скрізь підійде. А ось правильно засолити огірки на зиму, щоб вони вийшли смачними і хрусткими, може не кожна господиня. Наш журнал зробив добірку рецептів, за допомогою яких ви без проблем освоїте мистецтво засолювання та маринування смачних огірочків на зиму.
Як правильно солити огірки на зиму: головні принципи і способи засолки
Перш ніж приступати до засолюванні, потрібно ознайомитися з основними принципами, без яких успіху в цій справі буде досягти досить складно. Знайомимося з головними секретами соління:
- Вимоги до огірків. Правильно вибране сировину, в нашому випадку огірки — це основа успіху. Вони повинні бути невеликого розміру і твердими на дотик. Саме такі огірочки мають найкращі смакові якості і виходять хрусткими. Шкіра у огірків на закатку і засолювання повинна бути середнього забарвлення (не темної) і пухирчатою з чорними шипчиками.
- Замочування — це обов’язкова умова для засолу. Після того як помиєте огірки, обов’язково вимочіть їх не менше ніж на 3-5 годин, ідеально замочувати їх на всю ніч. Цей процес дозволяє стати сировини пружним і міцним.
- Супутні інгредієнти. Що стосується спецій, то строгих вимог до них немає, але є класичний набір, який прийнято укладати в діжку з огірками. У нього входять: листя хрону, вишні, кріп (парасольки), часничок, лаврові листочки, перець горошком, кам’яна сіль.
Слід зазначити, що сам процес засолення може бути різним. Існує два основних способи: